Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahoj…
prosim znale…jak je to s tou sedackou chicco key 1 bez isofixu?? nekde pisou spatny…nekdo dobry…
koukam na testy u steeva…tam je s isofixem ze prosla (ten ale nemam)bez tam neni.. a pak neprosla jakasi 1 X plus…tak su z toho jelen…tady se da sehnat do trech tisic coz me laka http://www.babystyle.cz/…darek-zdarma
Steeve tady v nějaké diskusi radil: když budeme brát dobrá vajíčka se 4 hvězdičkami, a přitom za slušnou cenu , tak nejspíše bez základny : Chicco Synthesis- do 2000,–, Cybex Aton do 2500,–, Römer Baby safe do 3000,– Römer Baby safe plus do 3500,– Zkopírovala jsem si to k sobě ![]()
lasicko diky moc…ja resim sedacku po vajicku - prcek uz ve vajicku je stisnen a zacina byt nespokojena - ma uz ted skoro devet kilo…a ja nez si neco vyberu a nasetrim na to tak to jeste trva
…vajicko mame MC cabrio…to jsem vybirala to nejlepsi…ale brala jsem pouzity…ale tu druhou vzhledem k zivotnosti sedacek (pet let jsem vycetla) bych chtela radej novou. ale 6 - 8 tis za ty nejlepsi mi prijde strasne moooooc. ani v jednom aute nemame isofix…tak mi z tech testovanych cenove dostupna vychazi leda ta chicco…ale ztracim se tam v tech typech…abych nekoupila nakonec tu co neprosla ![]()
Ahoj, chvíli jsem také sledovala všechny ty testy - až jsem přišla na to, že kolem 3tisíc rozhodně neseženu žádnou vítězku testů. Takže jsem volila zlatý střed + pěkný vzhled a pohodlné ovládání a hlavně sezení pro mimčo. No a máme Key 1 bez isofixu ![]()
A používáme ji od 10m miminka, zatím 2 měsíce - a nemám jedinou výhradu. Je opravdu dobrá, pěkná, pohodlná, polohovatelná. Cena super. Ve velkých vedrech se rozpálí kovové konečky pásů - jenže ty musí být kovové, takže s tím mají potíže asi všichni výrobci. Nicméně ten druhý úchyt má textilní obal, takže i ta horká část se do něj po zapnutí schová a nepálí. Mají to vymyšleno dobře.
Takže z mojí zkušenosti ji doporučuji.
Taky jí máme,mates v ní jezdí asi přes půl roku a spokojenost.
Když jsme šli kupovat sedačku,posadila jsem ho do Romerky a absolutně v ní nechtěl sedět,ten „límec“kolem hlavy mu byl na fest.
Takže doporučuji jet někam vyzkoušet s dítkem…at si ho do sedačky můžeš posadit a pak teprve objednat přes net.
holky a jeste mi reknete jaky jsou rozdily v tech key 1, key 1 XP a key 1 X plus ![]()
key 1 XP a X Plus je totéž, XP je to zkráceně. A Key 1 samo nevim ![]()
Key 1 je kategorie 9-18…bych řekla ![]()
pak je key 2-3-to je 15-36kg
tak diky moc…kdyby jste nekdo jeste mel tuseni o nejaky dalsi co se pohybuje ve stejny cenovy hladine a prochazi aspon trochu testama…tak dejte prosim vedet…jinak zatim vyhrava tato…jeste se mi teda silene libi espiro optima…ale ta v zadnych testech neni..tak mam smulu .. diky moc
Tak pokud jsem na to koukala dobře, (také jsem o ní uvažovala, tak jsem si zjišťovala info), vím, že dopadla stejně bezpečně jako maxi cosi priori XP (což byla moje druhá varianta). Teda MC má o něco lepší bezpečnost při bočním nárazu.
Jo a Chicco seženeš na netu už kolem 2750,–Kč
. Což je rozhodně lákavá nabídka
Ahoj, my mame taky Chicco Key 1 bez isofixu a jsme s ni naprosto spokojeni.Koukam,ze se ted da sehnat za super cenu. Sla bych do ni znovu, mala je v ni naprosto spokojena!
je možná „pohodlná“ a „hezká“ ale mně moc bezpečná nepřijde
asi bych se poohlédla trochu jinde.. vím, že jsoou to pálky, ale bezpečnost dítěte za to podle mého stojí..
Mikitaa, Chicco Key 1 X( XP) je sedačka se 3 hvězdičkama z bezpečnosti, takže za 3000,– slušná bezpečnost- je dobrá,
ale dá se za cca 4500( dle potahu) koupit třeba Römer King plus , která má 4 hvězdičky, ale nejde jen o to, že je o třídu lepší v bezpečnosti, ale ona je i o třídu, možná o 2 lepší v potahových materiálech a polstrování, prostě i pohodlnější,
a jestli to někomu přijde mnoho, tak jen info, nyní se na MMB prodávají použité Römery 9-18 běžně za 2,5-3000, a docela se to točí, kdežto ty levnější se tamm nabízejí za pár stovek a nikdo je nechce, takže ta ztráta při dalším prodeji, pokud si člověk nenechá sedačku na další dítě není tak velká.
decka tak jsem ted koukala po tech romer king plus a daji se sehnat aji za 4tis…toz teda ja pujdu asi do teho
to uz je rozumna cena…
tak diky steeve za tip ![]()