Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky koupila jse si v Lidlu chili papričky v květináči. Nevim jaká je to odruda, ale jsou malé a fialové ale jak dozrají zčervenají. Přesadila sem je a celkem se jim daří. Nevíte jak je nejlépe zpracovat aby vydržely i v zimě? Zavařit nebo jen usušit?
Moc díky za rady
normálně, jako by mi tady někdo četl myšlenky… včera jsem si koupila v Lidlu také tuto paráda a na obalu čtu, že jsou nezralé pokud jsou zelené a zralé - červené / žluté a bílé (tuším)… no, ale já je mám fialové… tak jsem se ptala chlapa, co s tím… suše oznámil, že to tam nepíšou.. tedy je to jedovaté a nebudeme to žrát ![]()
Holky většinou jsou to odrůdy kterým se moc moc daří za oknem v kuchyni a v létě třeba na balkóně
záleží co je to přesně za odrůda ale většinou z toho vyroste tak 20-4o cm kericek
jinakmzrale jsou až zcervenaji, a jdou lehce odloupnout od stonku
Přecházejí většinou z různých barev no, od zelených až po zlute nebo od zelených po hnědé až červené…
Tak koukam že nás je víc co maj papričky z lidlu
já ani nevim jak je otrhat
jednou sem jí dala příteli na pizzu a málem mu uhořela pusa a to už je co říct teda ![]()
Jinak sem je koupila tmavě fialový a ted dozráli do červena a jedovatý nejsou (aspon od nás po nich nikdo neumřel
) a dou mi nejlíp v kuchyni za oknem na sluníčku ![]()
Chilli papričky - miluji je, pěstuji ve velkém. Na balkoně mám džungli - akorát pálivost mých potvor se diametrálně od těch kupovaných liší ![]()
Každopádně můžeš sušit i zavařit. Ale lepší pálivost vytřískáš z těch sušených ![]()
A tak teda stačí je napichnout na nit a nechat někde viset, jo,
Klidně i tak. Já osobně je ale předem nakrájím a pak pokládám na tácky.
Přijde mi to praktičtější, protože celá usušená paprika už se těžko zbavuje stonku. ![]()
Tak to já tam mám zatím jenom ty fialové potfory! No ale už se těším na svůj první, červený, zahradnický kousek
… zkusím to pak dát chlapovi… někam
… a jsem teda zvědavá jaká bude reakce ![]()