Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, nemá někdo zkušenost s kočárkem chipolino Lumina??? A nevíte, kde se dá okouknout na živo??? (Moravskoslezský kraj). Děkujii Monika
Mám ho, ale ještě není vyzkoušený. Čeká se…
Když jsem ho asi před čtyřma měsícema kupovala, tak jsem měla problém sehnat vínový. Měli všude jen žlutý. Mysím, že naživo ho okouknout nehrozí už vůbec. Už je to starej model.
A jste spokojená s materiálem a tak vše okolo??? Já právě chci ten žlutý
Našla jsem ho na internetu za necelých 5000,– . A chci se zeptat, dá se složit celý tak jak je??? Nebo se musí rozebrat na díly??? (Tak to mám u toho, co mám teď
). ![]()
Vzhledově jsem spokojená. Jak jsem psala vyzkoušený není. Složit se dá celý, nic se nemontuje. Jen teda upozorňuju, že je docela malý. Teda… na mimino paráda, prostor větší než klasické korbičky, ale posadila jsem do něho 2,5letou dceru a to by už nešlo. Což v normálních sporťácích jde. No ale vzhledem k tomu, že ho mám taky za 5tis., tak mi to zas tak nevadí. Počítám, že bude druhá holka běhat po svých dřív než první, když uvidí starší…
Jo a ještě jedno negativum, má dost malej košík. Žádnej moc velkej nákup se do toho nevejde.
No teď mě kamarádka odrazuje od žluté, prý na něj v létě bude lítat hmyz..nevím..mám ročního syna a od 9 měsíců už chodí, ale je prďousek pořád
Tak teď mám dilema, chjo.. A kde jste ho koupila za 5 tis jestli se můžu zeptat?? Já našla jen žlutý za 5 tis…:-( ![]()
To už si nepamatuju. Ale docela jsem hledala. Oni to všechny ty obchody měly tak, že to po objednávce teprve objednávaly o dovozce a ten měl k dispozici jen žlutej. Že jako měly v nabídce všechny barvy a až když jsem to objednala, tak mi napsali, že mají jen žlutej. No a pak jsem narazila na obchod, kterej měl ten vínovej na skladě. Žlutej kočár jsem měla a žádnej hmyz na něj nelítal. Nebo jsem si toho teda nevšimla. Se žlutou jsem měla problém, že byl pořád špinavej. Ale já jsem hodně lítala letadlem, takže mi ho ušpinili hlavně tam.
Tak se připojuji se zkušenostmi,luminu mám odježďěnou,mám modrej,pořizovala jsem ho až pro ročního prcka,protože se mi moc líbil,že jde proti směru,on mi hodně spal,takže jsme vyjeli se sporťákem,usnul,rozepnula jsem tři pásky a byl z toho hlubokej,napíšu výhody a nevýhody:takže výhody,máš oba pořád s sebou,je lehoučkej,krásně se ovládá,hlubokej je na dýlku dlouhej dost,ale je to taková dost nudle,úzkej,ale poměřila jsem s x landrem,a je to stejný,myslím něco přes 30cm,mimi na zimu nevím,to nemám vyzkoušeno,ale určitě to chce nějakou zateplovací podložku,není zateplený,ale vůbec,na zimu na dlouhý spaní to teda moc není,já ho měla od jara do podzimu,na zimu x landra spor´ták,dobrý je i vysunování rukojeti,hluboký je posazený dost nízko,sporťák se trochu zvedne,sporťák vypadá bombasticky,má takovej dobrej moderní design,hlubokej už se mi tak nelíbil,neumím si ho třeba představit pro nějakýho čahouna,kolečka taky bez problému,nejsou nafukovací,ale jsou dost měkký,potažený gumou,nemusíte řešit,jestli nenajedete na střep,nafukovací jsem měla dvakrát píchlý,a nic moc teda,ta oprava,no a nevýhody-extrémně malý koš,jen tak na pláštěnku,ale tu jsem pak dávala na ten kříž nad košík,fakt by se tam nic jinýho nevešlo,a do sporťáku se nám prďola vešel tak do dvou let,pak už tam vypadal legračně,on je ale taky psaný jen do 13kg,a většina dětí chce už pak stejně ´tapat samo,takže snad jsem poradila,když byste chtěly něco vědět,klidně se ptejte,ráda odpovím.Je hodně neokoukanej,já s ním nikdy nikoho neviděla ![]()
No i v té modré vypadá moc hezky. Mám ročního synka tak pro něj jsem ho chtěla. No ale taky ještě přemýšlím nad casualplay citta nebo nad peg perego pliko p3. Takže na zimu by jste ho nedoporučila??? A vlezl by se do sporťáku fusak??? Hodně cestuji, tak potřebuju něco skladného právě… Takže teď nevím… ![]()
No tak s fusakem tam bude dost natěsno,na zimu není fakt moc vhodný.Ale je mu teprv rok,taky záleží,jak je velký,jestli drobnější,tak by to nemusel být takový problém,mýmu klukovi bylo na zimu 1,5roku,a to už se s fusakem nevešel.
Tak ja se pripojuji k diskuzi, kocarek chipolino lumina mam odzkouseny, jsem s nim moc spokojena. Hlavne casto cestuji a tento kocarek, je pro cestovani autem super.Da se lehce slozit, vejde se i do maleho auta a hlavne je lehky, coz je velka vyhoda, teda aspon pro me. Nedokazu si predstavit, tahat dokola ty tezke kocarky do auta a z auta
Kocarek ma vyhodu v tom, ze ze sportaku udelate jednoduse pomoci rozepnuti pasku hluboky kocar, je urcen i pro mimi, diky tomuto.Ma polohovacizada, to je taky fajn. Varianta sportak se mi tedy libi vic, ten je moc pekny. Jinak kocarek je celkem dost prostorny, takze se tam v pohode vejdou i vetsi deti a jde nasadit po i proti smeru jizdy.. ![]()