Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebyla bych s takovým chlapem, partnerský vztah bez projevů lásky pro mě není plnohodnotný. S manželem jsme spolu skoro pětadvacet let, do šedesátky nám už moc nechybí a náklonnost si projevujeme denně. Večer se sejdeme doma a obejme se, dáme si pusu, když kolem mě prochází, často se mě dotkne, pohladí mě, já jeho taky… Vadilo by mi o tyto projevy škemrat a pak je možná dostat, ale cítit, že je to vlastně z povinnosti. Ten tvůj tě bere asi jako jistotu, má pocit, že se nemusí snažit. Jestli nemáte děti a necítíš se v tom vztahu šťastná, nezůstávej s ním, protože postupem let s ním šťastnější nebudeš. Spíš budeš čím dál víc frustrovaná. Život strašně rychle utíká, v mládí se to tak nezdá, ale najednou se to přehoupne a člověk si uvědomí, jak to uteklo. V každém věku máš možnost potkat někoho, s kým si sednete a vzájemně si dáte to, co potřebujete.
@Denisa56 To se moc hezky čte
My jsme nedávno oslavili stříbrnou svatbu a je to taky pořád moc hezký. Nemohla bych být s člověkem, který by mě takhle ignoroval. Ani jak mladá ani teď ani nikdy. Zakladatelko, děti nemáte, nemáš jediný důvod v tomhle vztahu zůstávat.
Doma delam vse…cekam, kdy si me zacne vsimat jako partnerky… chyba, velka chyba, zacni si vazit sama sebe a prestan na neco cekat, najdi si konicka, navstevuj pratele (ja vim, ted je to blba doba, ale omezene se veci smi), prestan delat priteli uklizecku a kucharku, nepis mu.. Kdyz zkusis zit trochu jinak, treba zjistis, ze pritele nepotrebujes (takoveho) deti nemate, mas snazsi rozhodovani..umis si predstavit mit tohle jeste treba 50 let? A treba 2 deti k tomu? Odpovez si sama. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam pritele, ktery je moc sikovny, pomuze s cimkoli, udela si svoji praci, v tomhle smeru super.Ale po citove strance je hrozne chladny. Neprojevi lasku, nerekne: mam te rad,neobejme.Me to chybi.Jsme spolu 5 let, z toho bydlime 2.Deti nemame. A co je nejhorsi, ze mi ani neodepise na zpravu, kdyz mu napisu, ze pry nema cas nebo si toho nevsiml.Ale co me nejvic mrzi, ze kdyz mu kdokoli jiny napise, zavola, ihned reaguje.Doma delam vse. Porad cekam, kdy se to zmeni a kdy si me zacne vsimat jako sve psrtnerky a on je porad tak chladny, bez zajmuByly by jste s takovym chlapem? Jsem z toho moc smutna. Prosim anonym.
Zakladatelko, to je mi líto. To i před 5 lety se tak choval? Pokud ano, proč to řešíš až teď? Mluvila jsi s ním někdy o tom?
Zkus si ho jeden den nevšímat, nepsat mu, když přijde domů jen řekni „ahoj“ a nic dál, všímej si svého, najdi si nějaký koníček, nevař mu, neuklízej. Uvidíš, jestli se bude starat, co ti je a pak si o tom promluvte. Ale pořád čekat, to nedoporučuji.
Držím palce. ![]()
Holky dekuji moc
Ze zacatku takovy nebyl, to se choval pekne, snazil se.Pak postupem casu jak jsme spolu zacali bydlet, tak se takhle zacal chovat. Prvni jsem si rikala, ze ma treba blby den, ale pak uz to bylo porad. Prijde mi, ze si mysli, jak me ma jistou, tak nema duvod se snazit. Kytku mi nedal ani nepamatuju, prijde mi, jako by se mi snad i vyhybal schvalne. V praci co ma kolegyne, tak porad o nich mluvi a hihi haha. A to pritom vi, ze mi to vadi.Jsem hrozne zklamana. A kdyz vidim, jak me si nevsima a druzi mu zavolaji nebo prijede jeho kamos a on se jde rozkrajet, tak me to tak silene mrzi. Pritom on to vi. Mluvit se s nim o tom neda. A psychika mi jen jede
Je mi to hrozne cely lito, protoze s nim chci byt, ale s tim jeho chovanim nevim, jak to dlouho vydrzim, pripadam si porad sama ![]()
@Anonymní píše:
Holky dekuji mocZe zacatku takovy nebyl, to se choval pekne, snazil se.Pak postupem casu jak jsme spolu zacali bydlet, tak se takhle zacal chovat. Prvni jsem si rikala, ze ma treba blby den, ale pak uz to bylo porad. Prijde mi, ze si mysli, jak me ma jistou, tak nema duvod se snazit.Kytku mi nedal ani nepamatuju, prijde mi, jako by se mi snad i vyhybal schvalne. V praci co ma kolegyne, tak porad o nich mluvi a hihi haha. A to pritom vi, ze mi to vadi.Jsem hrozne zklamana. A kdyz vidim, jak me si nevsima a druzi mu zavolaji nebo prijede jeho kamos a on se jde rozkrajet, tak me to tak silene mrzi. Pritom on to vi. Mluvit se s nim o tom neda. A psychika mi jen jede
Je mi to hrozne cely lito, protoze s nim chci byt, ale s tim jeho chovanim nevim, jak to dlouho vydrzim, pripadam si porad sama
Vykašli se na něj. Asi mu seš u zadku.
Chápu, že ho miluješ, chceš s ním být, ale stojí ti to za to? Život bez lásky? Myslela jsem, že tvůj přítel je chladný celkově ke všem, ale teď jsem pochopila, že je chladný jenom k tobě. Nevíš, co ho k tomu vede? Asi to možná opravdu bude tím, že si myslí, že tě má jistou. Jak říkám, nevař mu, neuklízej, nevšímej si ho, najdi si koníčky, nějak se zabav anebo se na něj hned vyprdni.
Jedna věc je sklouznutí do určitého stereotypu, které obvykle se společným bydlením po nějaké době vztahu přijde, druhá věc je, že tě v podstatě ignoruje a jste spolu jako spolubydlící. Jak se chová v situacích, kdy je ti zle, máš problém, potřebuješ s něčím pomoci či podpořit? Co sex? Mě to přijde úplně odpudivé chování, co popisuješ, a vzhledem k tomu, že nemáte závazky, bych od něj dala ruce pryč. Lepší to rozhodně samo od sebe nebude!
@Anonymní píše:
Holky dekuji mocZe zacatku takovy nebyl, to se choval pekne, snazil se.Pak postupem casu jak jsme spolu zacali bydlet, tak se takhle zacal chovat. Prvni jsem si rikala, ze ma treba blby den, ale pak uz to bylo porad. Prijde mi, ze si mysli, jak me ma jistou, tak nema duvod se snazit. Kytku mi nedal ani nepamatuju, prijde mi, jako by se mi snad i vyhybal schvalne. V praci co ma kolegyne, tak porad o nich mluvi a hihi haha. A to pritom vi, ze mi to vadi.Jsem hrozne zklamana. A kdyz vidim, jak me si nevsima a druzi mu zavolaji nebo prijede jeho kamos a on se jde rozkrajet, tak me to tak silene mrzi. Pritom on to vi. Mluvit se s nim o tom neda. A psychika mi jen jede
Je mi to hrozne cely lito, protoze s nim chci byt, ale s tim jeho chovanim nevim, jak to dlouho vydrzim, pripadam si porad sama
Jak píše výše chytrolínka. Přestaň pro něj cokoli dělat. Nenakupuj, nevař, neper jeho prádlo. Toho si pravděpodobně všimne. Když bude mít řeči, tak jen pokrč rameny a řekni, že se ti to pro něj už prostě nechce dělat. Nenech se vytočit ani zahnat do kouta. Možná bych učinila poslední pokus o domluvu a pokud by byl fakt pařez, ukončila bych to s tím, že pokud se ke mně i nadále hodlá chovat, jako bych byla vzduch, tak odcházím. Bude tě to bolet, ale věř, že to přebolí. A pak poznáš někoho, kdo ti tu lásku a náklonnost dá a budeš si blahořečit, že jsi tenhle vztah ukončila.
Pokud nehodlá řešit, že nejsi ve vztahu spokojená tak bych s takovým člověkem nebyla.
Nemáš partnera, máš spolubydlícího. On tě ve svém životě prostě z nějakého důvodu trpí, nejspíš do doby, než si najde něco lepšího.
Odešla bych, nemá to perspektivu.
Hlavně si prosím nepořizujte mimíska, který by určitě všechno změnil ![]()
@Anonymní píše:
Holky dekuji mocZe zacatku takovy nebyl, to se choval pekne, snazil se.Pak postupem casu jak jsme spolu zacali bydlet, tak se takhle zacal chovat. Prvni jsem si rikala, ze ma treba blby den, ale pak uz to bylo porad. Prijde mi, ze si mysli, jak me ma jistou, tak nema duvod se snazit. Kytku mi nedal ani nepamatuju, prijde mi, jako by se mi snad i vyhybal schvalne. V praci co ma kolegyne, tak porad o nich mluvi a hihi haha. A to pritom vi, ze mi to vadi.Jsem hrozne zklamana. A kdyz vidim, jak me si nevsima a druzi mu zavolaji nebo prijede jeho kamos a on se jde rozkrajet, tak me to tak silene mrzi. Pritom on to vi. Mluvit se s nim o tom neda. A psychika mi jen jede
Měla bys to asi ukončit co nejdřív, než z tebe udělá nesebevědomou chudinku, které tohle chování přijde normální a už se od něj nikdy neodtrhneš. Jestli se s ním o tom nedá mluvit, tak pravděpodobně proto, že nemá zájem cokoli měnit. A to samo o sobě je pro vztah dost velkej problém.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mam pritele, ktery je moc sikovny, pomuze s cimkoli, udela si svoji praci, v tomhle smeru super.Ale po citove strance je hrozne chladny. Neprojevi lasku, nerekne: mam te rad,neobejme.Me to chybi.Jsme spolu 5 let, z toho bydlime 2.Deti nemame. A co je nejhorsi, ze mi ani neodepise na zpravu, kdyz mu napisu, ze pry nema cas nebo si toho nevsiml.Ale co me nejvic mrzi, ze kdyz mu kdokoli jiny napise, zavola, ihned reaguje.Doma delam vse. Porad cekam, kdy se to zmeni a kdy si me zacne vsimat jako sve psrtnerky a on je porad tak chladny, bez zajmuByly by jste s takovym chlapem? Jsem z toho moc smutna. Prosim anonym.
To mne pobavilo.
pry „porad cekam, az se to zmeni“ ![]()
Ahoj holky, mam pritele, ktery je moc sikovny, pomuze s cimkoli, udela si svoji praci, v tomhle smeru super.Ale po citove strance je hrozne chladny. Neprojevi lasku, nerekne: mam te rad,neobejme.Me to chybi.Jsme spolu 5 let, z toho bydlime 2.Deti nemame. A co je nejhorsi, ze mi ani neodepise na zpravu, kdyz mu napisu, ze pry nema cas nebo si toho nevsiml.Ale co me nejvic mrzi, ze kdyz mu kdokoli jiny napise, zavola, ihned reaguje.Doma delam vse. Porad cekam, kdy se to zmeni a kdy si me zacne vsimat jako sve psrtnerky a on je porad tak chladny, bez zajmu
Byly by jste s takovym chlapem? Jsem z toho moc smutna. Prosim anonym.