Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý večer Petře, mám to samé za sebou a vím jak se cítíte. Byla jsem úplně na nervy. Bohužel ze své zkušenosti musím napsat, že nic nepomáhalo a čím více jsem o tom četla tím to bylo horší!! ![]()
Tito testy Triplle bývají většinou falešně pozitivní!!!!
Takže hlavu vzhůru vše bude v pořádku!!!
Když budete chtít ať mi paní napíše, ráda ji na vše odpovím. Moc držím palečky a nebojte bude to v pořádku!! Musíte věřit! ![]()
S pozdravem Martina
Můj poznatek k amniocentéze (odběru plodovky) - přestože mi výsledky jak NT screeningu i tripple testy vyšly v pořádku, tak jsem kvůli věku (bylo mi 38 let když jsem byla těhotná) amnio absolvovala. A to i přesto, že jsem čekala první „vymodlené“ dítě (po 12 letech čekání). Genetička mi řekla, že po amniu obvykle dojde k ukončení těhotenství obvykle v případech, kdy by k ukončení došlo i později a spontánně. Vše proběho v pořádku, je to nebolestivé - pak je potřeba 3 dny přísně dodržet klidový režim (ležet!) a já jsem brala dávky magnezia. Připouštím, že 14 denní čekání na výsledky je stresující, ale pro mě by bylo mnohem více stresující čekat dalších 5 měsíců jestli se mi nenarodí postižené dítě. Ať si každý zváží dny plné obav 14 dnů nebo 5 měsíců… Opravdu bych se amnia nebála. Myslím, že toto vyšetření je zbytečně zatracované. Přináší důležitou informaci o zdraví děťátka (a jako bonus jistotu pohlaví miminka, tedy pokud to budete chtít). Držím palce !!!!
Hopa: v Praze dělají amniocentézu,nebo hlavně teda samotné rozbory plodové vody, v centru Gennet,tak se mrkni na jejich stránky a zavolej tam.
Moje sestra tam volala,řekla,jaké má výsledky triplů,a pozvali si ji téměř okamžitě! A výsledky na DS měla do druhého dne,zbytek za 14dní.
Děkuji za všechny kontakty,ráno vše obvolám.
Každopádně můžu dělat alespoň něco a nesedět 3 neděle s rukama v klíně.
Až se bude manželka cítit lépe,určitě napíše a poděkuje sama-rozumím jí v tom,že zatím nemá náladu.
Petr.
Nedá mi to, musím taky napsat ![]()
Mě vyšel pozitivní tripple test. Totálně mě to zkolilo, řvala jsem jak želva, děs. Ovšem ukázalo se, že dr. udělal odběr v 15. týdnu místo 17. a tím pádem to vyšlo takhle špatně. Byli jsme v Gennetu (viz befana) a vřele doporučuju. Pozvali si nás tam taky asi za 2-3 dny, byli moc milí. Paní doktorka nám vše vysvětlila a když jsme se shodli, že může být špatně ten týden, poslala nás do vedlejší ordinace na UTZ. Ten trval 1,5 hodiny, bylo to lepší než kino a odcházeli jsme šťastní, že bude všechno v pohodě. A je, loupežník se má velmi čile k světu. ![]()
Jo a oslavili jsme to opulentní večeří ![]()
Držím vám palce, přeji pevné nervy a hlavně dobré výsledky. ![]()
Jo a moc vás Petře chválím za podporu manželky!
Teď jí opravdu potřebuje
Přesně Petře, jste fakt skvělej partner
Pozdravujte „maminku“ a ať je v klidu
Fakt stačí málo, triply se dělají s ohledem na věk, váhu, týden těhotenství a nevím co ještě. Stačí malá nepřesnost a neštěstí je tu. Uvidíte, že malý bude OK. Jaké bylo šíjové projasnění? To je nejdůležitější, ale znám i holku, co měla špatný 1. NT screening a má zdravé miminko
V Gennetu jsou fakt odborníci. Držím moc palce a dejte pak vědět! ![]()
ahoj - jen informace.
pražský Gennet- je zítra před svátky otevřen naposledy- ani nemá smysl tam jezdit, bo dle info mají uplne komplet plno a ještě dost přes plán. pak je tři nedele zavřený kvůli rekonstrukci - hledejte jiné pracoviště - apolinář? Podolí? kdo máte zkušenost, řekněte.
har.
Milý Petře, čekací lhůty na odběr plodové vody jsou dlouhé a pak to čekaní na výsledek - ve finále ty nervy co si pár prožije jsou horší než pravděpodobnost rizika. 28 let je mladá, obecně říkají že riziko se zvyšuje okolo 35 věku - existují na to snad i nějaké tabulky. Mne dělali NT screening ve 12tt to je kombinace, krev, věk + ultrazvuk šíjového projasnění. Tento test je bývá dost přesny. Je to to co dělali vám nebo vám brali jen krev na triple test??
U triple testů neplaště - jsou velmi často zkraslený.
Držím Vám moc palečky, věřím, že bude vše OK ono po celou dobu těhotenství se něco děje a člověk se pořád něčeho strachuje:(((
Mě DS zjistli na NT+ UTZ ve 12+5,potom mi zrovna bez objednání nabídli amniocentézu(mini),po ní mi nic nebylo,ležela jsem a nic nebolelo,normálně se čeká ne výsledek dlouho,ale amniocentézu mi lékař provedl v deset a večer v šest mi volal výsledek,na druhý den si nás pozvala gentička a mělo se rozhodnout co dál.Takže u mě to opravdu bylo vše potvrzené,jo a bylo mi v té době 29let a dauna v rodině nikdo nemá,našttěstí to je typ,který by se neměl už víc opakovat.
Přeji vám hodně štěstí a dobrých výsledků ![]()
Petře,chválím tě,jsi fakt supr manžel.
Tady toho anonyma ani nečti,bo zase někomu dělá dobře,když může zasadit červa pochybností.Bohužel se na každém foru najde někdo,kdo chce ranit a ublížit.
Kdyby byla pravda to,co píše,určitě by se podepsala.
Držím vám palce,ať je vše v pořádku a přeji vám klidné a veselé vánoce.
Tak předně moc a moc držím pěsti ať je Vaše miminko zdravé!
Vše o amniu už tady bylo popsáno. Tripple testy opravdu vycházejí často falešně pozitivní ovšem občas se trefí jako tomu bylo u nás. Upřímně Vám přeji aby to nebyl Váš případ a nepíšu to proto abych někoho strašila to opravdu ne, ale bohužel v tomto se musím zastat anonymní. Napsala svou smutnou zkušenost a věřte určitě jí z toho není do smíchu ovšem i takové věci se stávají. Jen opravdu zkuste popohnat to amnio. Tři týdny čekání plus další na výsledky to je hrozná doba!
BAMBO anonymní určitě nechtěla ublížit jen prostě napsala pravdu o své zkušenosti, kterou měla ona i já a další. Nebuď taková. Věř, že si jistě prošla svým ![]()
Ahoj Ptře,
tAKY to tady už zaznělo, ale v Brně za příplatek vám některé výsledky řeknou tuším do 24hodin. Takže v Praze to bude obdobné.
Taky jsem dobrovolně poDSTOUPIla AMC, z tohoto důvodu mi nedělali triple testy-stejně jsou často falešně pozitivní… Odběr mi dělali v pátek a o víkendu jsem poctivě ležela a nechala se obsluhovat
a brala hodně magnezka.
Určitě vám to dobře dopadne!
Ajjo,jestli jsem ji napadla bezdůvodně,tak mě to mrzí,je mi jasné,že dítě s DS,je o velké péči,starostech a prostě není o co stát,ale bohužel jsem se setkala i takovými anonymy,kteří jen ubližovaly,a jitřily rány.Nevím,jsme tu všechny pod přezdívkama,tak proč se nepodepsat,prostě anonym,mi nepřipadá důvěryhodný a fér.
Takže pokud to je tak jak píše tak se omlouvám.
Mně taky vyšli triplle testy pozitivně na downa,musela jsem na odběr plodové vody,a vše bylo OK.V Brně mně ty výsledky zavolali do druhýho dne,teda za příplatek 2000kč,ale pro ten klid.
Akorát mě teda vzali na plodovku za 6dní.To čekání je totiž nejhorší ![]()
Ale uvidíte že vše bude OK,moc držím palečky
![]()