Nízká váha plodu

LenkaCN
17.12.09 11:42

Nízká váha plodu

Ahoj všem, ráda bych se zeptala zda nemáte zkušenost s nízkou váhou plodu. Do 29tt jsme měli váhu dle tabulek, ale pak se to nějak změnilo a miminko přibírá, ale méně. Nyní jsem 35tt a máme jen 2150g
Doktor v Podolí mi dělal průtoky (placenta, pupečník) a jsou v normě. I tak se moc bojím, aby bylo vše v pořádku.
Nemáte některá podobnou zkušenost???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Caty
17.12.09 11:45

Ahoj Leni a ty s manžou jste jaké postavy? Nic bych si z toho nedělala, pokud doktor nic neříkal, bude to OK. Každíé miminko není ukázkové, tak neboj.

• Citovat
  • Upravit
LenkaCN
17.12.09 11:48

Manžel je vysokej ale hubenější já jsem 164/55 před těhu.
Takže normál. Doktor říkal, že může být jen konstrukčně menší…ale i tak mne vystrašil. Na miminko jsme čekali 2,5roku a na konci 7 měsíce jsem měla vážnou nehodu a musela na operaci. Říkám si jestli taky to nemělo vliv na miminko, že mělo šok a méně v té době přibýralo

• Citovat
  • Upravit
Caty
17.12.09 11:52

Leni, jestli nejsi velká jako já, mám 180, tak určo nebudeš mít tak velké miminko. 164 cm opravdu nejsi obr, takže bych si s tim hlavu nedělala, líp se ti bude rodit menší než macek :-) Nevím co to bylo za nehodu a operaci, ale určitě mimíska kontrolovali a hlídali, tak bych se nebála. Hele, já mam zase mimi o 30 gramů těžší než kamarádka, co je o 2 týdny déle těhu, taky neřešim. Navíc jsou to jen odhady.

• Citovat
  • Upravit
LenkaCN
17.12.09 11:55

myslíš že ty průtoky stačí hlídat 1× týdně?

• Citovat
  • Upravit
Caty
17.12.09 11:59

Myslím si, že ano. Pro tvůj klid si hlídej třeba jen pohyby, zda sebou miminko mrská, ale jinak bych byla vklidu.Neboj, to bude dobrý. Nebo se ještě můžeš zeptat jiného doktora, když budeš chtít, za to taky nic nedáš a budeš mít klídek.

• Citovat
  • Upravit
LenkaCN
17.12.09 12:04

Tu menší váhu mám potvrzenou ze 3 stran.
Můj gyndr. řekl že to nebude obr, ale jinak že je vše ok.
Na první poradně v Podolí-taky že je menší, tak prý dva důvody menší konstrukčně nebo hůř vyživované. Proto dělali ty průtoky ty v normě i když asi na spodní hranici.
Pohyby sleduju:) to je jediné co můžu:)
Snad to dožene

• Citovat
  • Upravit
Caty
17.12.09 12:10

Lacenko tak když tě tř strany uklidnily, že je to OK, že bude jen menší, tak bud fakt vklidu. Hele, ty jsi malá, tak si nedovedu představit, kdybys měla rodit obra.

• Citovat
  • Upravit
Caty
17.12.09 12:10

Chtěla jsem napsat Lenko :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
LenkaCN
17.12.09 12:12

Ted jsem tu našla holčinu co rodila 35+4 a mimi mělo 2300 což je něco jako máme my, tak snad to fakt bude ok díky moc…
Moje známá porodní asistentka taky říkala at jsemm v klidu, že rostou skokově, tak kéž by to chtěl ještě třeba dohnat:)
Ani nevíme zda to bude holčička nebo kluk:)

• Citovat
  • Upravit
692
17.12.09 12:26

Leni,
trochu tě uklidním. Moje malá byla pozadu od 20 tt. a čím se blížil porod, tím byla pozadějc. (potvrzeno od 3 různých doktorů). Ve 39. tt my řekli, že bude mít stěží 3 kg. Navíc mě doktorka vytočila tím, že řekla, že když mám malý břicho, nemůžu mít velký dítě. Týden na to jsem rodila a hádej, malá měla 3.600 g. Takže ty UTZ bez z nadhledem. Důležité je, že máš dobré průtoky!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LenkaCN
17.12.09 12:29

Moc děkuji! Člověka uplně rozhodí:(
ale pročítala jsem diskuze kde holky rodili 35tt nebo dříve a miminka už jsou pěkná… takže snad bude vše OK a o 4kg macka ani moc nestojím…:) už kůli porodu…
díky moc holky…

• Citovat
  • Upravit
Betty03
17.12.09 12:33

ahoj,
taky bych v tom nehledala problém: prostě máte třeba v genech menší děti: naši sousedi: sousedka, holčička 3 letá, měla v 38.tt 2 kg, teď porodila před měsícem 2. dítě- holčička, v 37. tt 2,7 kg. No a před 14 dny rodila její sestra první dítě, taky holčička, v termínu 2,4 kg. Děti jsou v pořádku, ale prostě asi v rodině mají spíš drobky.
My naopak máme v rodině obříky.
K těm průtokům, jednou za týden je to v pohodě, to i mě s dvojčaty častěji nedělali a to je samozřejmě rizikovější /u dvojčat/, takže buď v klidu. A ještě důležitější než průtoky je monitor srdíčka, takže když ten máš ok a cítíš normálně pohyby, buď v klidu. Protože i ty průtoky můžou být třeba hraniční (v tu chvíli měření), já je měla až pod hranicí, a dr. řekl, že rozhodující je monitor. Ono to dítko ten pupečník třeba zrovna v té chvíli trochu přiskřípne, takže se průtok omezí, a pak zas povolí. To oni až když víc faktorů je špatných (dítě by „ubývalo“, průtok v různých měřeních vždy špatné, monitor špatný), tak by tě sledovali a vše měřili častěji, to dělali třeba jiné dvoj. mamce u Apolináře, kde se ukázalo, že jedno mimi bere druhému výživu a musely ven.

• Citovat
  • Upravit
1379
17.12.09 13:18

Ahoj Leni,
tak tě jdu uklidnit ještě já :wink: Taky jsem byla hlídaná kvůli Matoušově nízké váze - chodila jsem cca co 10 dní na UTZ a jednou jsem byla na měření průtoků. Všechno bylo OK, jen si mě můj doktor prostě víc hlídal (a za to jsem ráda, i když jsem byla krapítek nervózní, to přiznávm :oops: ). Matouš se narodil týden před termínem s vahou 2.49kg a délkou 44cm - drobek, ale naprosto zdravý. Dodneška je menší, než jeho vrstevníci, ale energie má na rozdávání :roll: :lol:
Buď klidná, užívej si těhotenství, raduj se z Vánoc a uvidíš, že miminko bude krásné a zdravé - a kdo ví, jestli to vůbec bude drobeček. Dej nám pak vědět, jo?
měj se hezky ty i prcek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2364
17.12.09 13:49

LenkaCN,nevěš hlavu,dcerka měla ještě v 37 týdnu podle UTZ pouze 1,5Kg.Taky mi dělali průtoky pupečníkem a na nic nepřišli.Dokonce mi hrozili,že když miminko do týdne nepřibere tak mi vyvolají porod,ale malá se asi zalekla a začala se cpát,nakonec to nabrala a narodila se v termínu s váhou 2,60kg a 47cm.Takže v klidu dej prckovi čas a neřiď se tabulkama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí