Nízká váha plodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
914
17.12.09 13:53

lenko, ja asi budu trochu plasit. Ale nench se rozhodit, bud v klidu a urcite vsechno bude ok.
zeptam se. jak jsi na tom s tlakem?
ja jsem totiz mela taky nizkou hmotnost plodu. kontrolovali mi vsechno: prutoky, tlak, utz co 14 dny. na nic neprisli. jen ten tlak bylnekdy vyssi. ja jsem byla zdrava jako ripa - zadne obtize. najednou v 36tt se mi rapidne zhorsil krevni obraz, stoupnul tlak a ja jsem sla rodit. Davidek mel 1900g a 42cm. diagnoza - preeklampsie. Je to nemoc plodu a vznika uz pri poceti. Nikdo to necekal, ani mudrove…
Tak si prosim ten tlak radsi kontoluj, pro jistotu ;) Ale tvuj pripad to DOUFAM nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LenkaCN
17.12.09 14:43

susacek: já mám tlak vzorový spíš nižší včera 115/72 a i po celou dobu toho úrazu cojsem byla v nemocnici a na operaci jsem na JIP měla manžetu na tlak tam mne měřili každých 30 min a tlak byl ok.
Je možné, že ještě stoupne, ale asi nijak rapidně, fyzicky jsem se celé těhu cítila skvěle - ani nevím že jsem těhule. chodila jsem plavat, cvičit do studia pro ženy až do té nehody ta se stala 30tt

• Citovat
  • Upravit
LenkaCN
17.12.09 14:46

Holky moc všem děkuji za postřehy, dost jste mne uklidnily. Určitě dám vědět co bude na další kontrole a i potom jak to měření odpovídalo reálu:)
Pohyby jsou pravidelné:) Čípek mám OX/3, nevím co je OX, ale bylo mi řečeno, že nález odpovídá fázi těhu a může to být k předčasnému produ, ale zároveň můžu přenášet, že tento nález je prostě standard.

• Citovat
  • Upravit
354
17.12.09 15:22

Ahoj, opravdu buď v klidu, kdyby doktoři měli pocit, že není vše ok, tak by vás :wink: kontrolovali častěji a třeba i podrobněji.
Já měla taky asi od 20tt na UTZ nález, že mimi bude drobnější a průtoky dělali jen jednou ke konci těhotentsví (byly ok). Nakonec jsem přenášela, vyvolávali mi porod 41+3 (tuším) a dcerka měla 49 cm a 2,86kg. Dodnes je drobná, ale vysoká (taková modelka :-) ) No a se synem vypadaly UTZ podobně, připravovali mě na drobnější mimčo a narodil se spontánně 40+3tt s mírami 50 cm a 3,51kg. Taky je vyšší než průměr, ale drobné konstituce. Dnes jim je 5 a 2roky a jací jsou to draci zdraví…
Ty se přestaň bát, určitě se mimi daří dobře, tak mu to svým stresem nekaž :wink: . Držím moc palce, ať vám to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
17.12.09 15:25

Lenko já jsem rodila 39+3 a malá měla 2,80kg. byla jsem na lehký dietce kvůli cukru, tak i díky tomu míň přibírala. Ale pokud mimi roste, tak je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
17.12.09 16:25

Lenko - já zase vůbec nejsem kamarádka s váhovými odhady…Tři dr.mě během posledních týdnů těhotenství ujišťovali,že Kubík bude mít kolem 3,5 kg!No a jak se pak divili,když jsem porodila Kubíka s 52 cm a 4,1 kg - takže se rezervou!Hlavně ať je miminko zdravé! A rodit malé dítě musí být tak skvelé!! :wink: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
17.12.09 18:21

Lenko já myslím, že můžeš být v klidu. Pokud doktor nic neřekl, tak to bude ok. U nás nikdo váhu před porodem neodhadoval. Rodila jsem 38+2 a malý měl 1940g. Je v pořádku. vývoj v normě. Takže užívej poslední týdny těhulení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
17.12.09 20:49

Ahojky, pokud je jinak vše v poho, tak se nestresuj. Každý holt nemůže být Goliáš :-D . Aspoň se Ti bude lépe rodit :wink:
My jsme poslední dva měsíce témeř nerostli, ale z důvodu oligohydramnionu - měli jsme málo plodové vody, takže jsem chodila každý všední den k lékaři (1× týdně poradna, 3× týdně křivka a 1× týdně UZ). Takovou diagnózu by Ti ale lékaři už řekli. Strašně jsem se bála, protože malá neměla místo „kam růst“, tak prostě nerostla, ale dopadlo to dobře, je zdravá, krásná, šikovná, prostě maminčina :-D Dokonce apgar skóre měla hned po porodu na maximu, takže super!
Tak přeju hodně štěstí, zbytek těhotenství bez komplikací a spoustu pohody s miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LenkaCN
17.12.09 22:24

Holky moc vám všem děkuji za zkušenosti, názory a uklidnění. Už jsem klidnější:) tak holt budeme mít měnší mimčo, snad lehčí porod a vejde se nám déle do korbičky :-P

• Citovat
  • Upravit
1379
17.12.09 22:58

Leni, tvůj poslední příspěvek je naprosto přesný :palec: porod byl rychlovka a v korbičce strávil Maty 9 měsíců :wink:
krásné Vánoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
22.12.09 14:11

Holky tak zítra mne čeká další kontrola a průchodnosti tak jsem na to zvědavá…
Snad je vše OK, mimi kope o 106, bříško se zvětšilo i za ten týden tak snad přibralo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
30.11.12 21:40

Ahoj holky,
dneska jsem byla na kontrole jsem 34+3 tt. doktor mi udelal utz, podle nej ma mala brisko o 3 tydne mensi, jinak hlavicka a kosti ok. ma jen 1500 g coz rikal, ze taky neni moc. v pondeli musim na mereni prutoku pupecniku, jestli mala je dobre vyzivovana nebo ne, jak to prosim probiha. rikal, mi ze kdyby nebyla vyzivova tak jak ma byt, tak by to kontrolvali a mohla bych rodit predcasne. jsem z toho spatna. u prvniho tehotenstvi probihalo vse ukazkove. pribrala jsem 13 kg a malej mel 3,060 kg. ted mam jen nahore jen 6 kg. mate nekdo podobnou zkusenost a jak to dopadlo. uz aby bylo pondeli :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
30.11.12 22:02

Já měla z tohoto důvodu akutního císaře, v 38tt. Porodní váhu měla malá odhadem 1800g, nakonec měla 2040. Měla jsem špatné průtoky pupečníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
30.11.12 22:33

@lovelytelle Průtoky pupečníkem se měří normálně UTZ, akorát tu mašinu přepnou na barevné zobrazení a nějak se to odečítá podle těch barev, mě to dělali standardně při UTZ ve 33tt. Jinak ta váha není nic moc, ale zas to není nijak tragické… myslím ta miminka, tvůj váhový přírůstek nevypovídá vůbec o ničem, já za celé těhotenství přibrala jen 8 kg a malý měl 3,25kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
30.11.12 22:48
@lovelytelle píše:
Ahoj holky,
dneska jsem byla na kontrole jsem 34+3 tt. doktor mi udelal utz, podle nej ma mala brisko o 3 tydne mensi, jinak hlavicka a kosti ok. ma jen 1500 g coz rikal, ze taky neni moc. v pondeli musim na mereni prutoku pupecniku, jestli mala je dobre vyzivovana nebo ne, jak to prosim probiha. rikal, mi ze kdyby nebyla vyzivova tak jak ma byt, tak by to kontrolvali a mohla bych rodit predcasne. jsem z toho spatna. u prvniho tehotenstvi probihalo vse ukazkove. pribrala jsem 13 kg a malej mel 3,060 kg. ted mam jen nahore jen 6 kg. mate nekdo podobnou zkusenost a jak to dopadlo. uz aby bylo pondeli :/

Ahoj, tak mě miminko přestalo přibírat v 34. týdnu. Mělo 2100g. Průtoky se měří ultrazvukem před bříško. Nic to není. Já jsem je měla hraniční. Nicméně mimi ještě vyživovali.
ležela jsem ale na riziku 3 týdny. Když za 3 týdny nabral jen 100g, tak mi porod vyvolali.
Malý měl 2200g.

Měla jsem vysoký tlak - preeklampsii. Je to imunitní obrana těla proti miminku. Chce ho zvyšováním tlaku vypudit. Ono se i méně vyživuje.
to ale mít nemusíš.
Píši jen svůj příběh. A jak to probíhalo.
Nakonec se mi i po porodu ještě rozjel Hellp syndrom - selhání jater.

Nicméně miminko se narodilo naprosto v pořádku v 37. týdnu s 2200g. V ničem není pozadu. Váhu dohnal hned. Ted mu je necelých 5. měsíců a má skoro 7kg :lol: :lol:

Ničeho se neboj. Doktoři si to všechno pohlídají.  :hug:

Jo a za těhu jsem přibrala 5kg. Miki měl 2,2kg, placenta byla uplně vyžraná maličká, sotva 300g, plodovka tak 1kg a zbytek asi voda v mém těle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí