Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemáte některá zkušenost s braním chlorelly až v pokročilém stupni těhotenství? Jsem teď 29tt mám přeléčenou vaginální infekci a mám pocit, že mám rozhozené i střeva tak bych chtěla začít. Mám doma tbl od Green Ways měly by být kvalitní, ale co s dávkováním? Nemůže se detoxikace ke které dochází nějak uvolnit k mimi? Později přidám i lactobacily, ale do nevyčištěných střev to stejně nemá moc cenu.
Taky si trochu slibuji přísun železa z té řasy, nerada bych umělé železo.
Chlorellu a zelený ječmen od GW používám pravidelně několik let, včetně těhotenství a kojení, i přesto, že se tam píše, že se v těhotenství nemají užívat (je to téměř na všech doplňcích stravy, kvůli zákonům - výrobce by jinak musel, myslím, prokazovat neškodnost a navíc se tak „jistí“..).
Nevidím v tom jediný problém a neměla jsem s tím žádné komplikace, ale já si v těhu vydupala i masáže včetně těch s lávovými kamenuy a aromaterapii a ve třetím trimestru kvůli zádům dornovu terapii..
@Amber_1977 to vím, že podle zákona potr. doplňky toto mívají napsané. Řeším spíš jak začít, dávkování apod. a když vlastně začínám detoxikovat v těhotenství, jestli je to bezpečné.
Je to v poho, já v těhotenství jela docela brutální detox ledvin podle Jonáše + čínské medicíny.. ![]()
Chlorelly, která ti pročistí střevo, se fakt nebojím. To je jako pití bylinných čajů.. ![]()
Chlorella je dobrá, taky ji na jaře užívám. V těhotenství a kojení bych do toho zbytečně nešla. Na čištění těla bych využila ten většinový zbytek života, kdy nebudu těhotná a nebudu kojit. Např. při kojení se nemá tělo čistit (ani diety), protože prý, když se tělo čistí, tak se škodliviny uvolňují i do mateřského mléka.
Důkazy pro nebo proti asi nikdo vědecky podložené nemá.
Selským rozumemem bych to nechala na pak.
Ale ať si každý dělá, co chce, samozřejmě. ![]()
@Anonymní píše:
Chlorella je dobrá, taky ji na jaře užívám. V těhotenství a kojení bych do toho zbytečně nešla. Na čištění těla bych využila ten většinový zbytek života, kdy nebudu těhotná a nebudu kojit. Např. při kojení se nemá tělo čistit (ani diety), protože prý, když se tělo čistí, tak se škodliviny uvolňují i do mateřského mléka.
Důkazy pro nebo proti asi nikdo vědecky podložené nemá.
Selským rozumemem bych to nechala na pak.
Ale ať si každý dělá, co chce, samozřejmě.Ale jo já to tak taky beru, že je to mimo těhotenství lepší, ale mám celkem důvod ty vaginální infekce a taky řeším přírodní železo. Proto to zvažuji. Zkoušela jsem se pročistit před otěhotněním, jak úspěšně, to nevím…
Na lepší vstřebatelnost železa si v lékárně kup homeopatické Ferrrum Phosphoricum C30 a vezmi si ráno a večer pár kuliček.
@Amber_1977 homeo nechci, spíš Fe z přír. zdrojů.
Předešlý text se nějak spojil, psala jsem, ano já to tak taky beru, že je detox mimo těhotenství lepší, ale mám celkem důvod ty vaginální infekce a taky řeším přírodní železo. Proto to zvažuji. Zkoušela jsem se pročistit před otěhotněním, jak úspěšně, to nevím…
Tak zelený ječmen dvakrát denně bude super. Byla jsem pár lete vegetariánka a železo mi vycházelo lépe než masožravcům ![]()
S manželem se chystáme, že se začneme na podzim snažit o mimi, užívám teď Femibion 800 (doporučení gynekologa), teď začnu užívat chlorellu a ječmen kvůli kožním problémům (už nevím kudy kam). Nevíte někdo, jestli je možné užívat Femibion i chlorellu s ječmenem najednou? Nebude to vadit případnému těhotenství a užívání v těhotenství?
Řekla bych, že chlorella před otěhotněním bude víc než prospěšná. Pročistit se střeva apod. je super. To je dobře že na to myslíš dopředu, já to tady řeším jestli s tím začínat za půlkou těhotenství.
Nebrala bych chlorellu a femibion úplně naráz ale s odstupem několika hodin. Chlorella „váže“ tak bych měla obavu o vstřebání vitamínů z Femibionu. Nebo na 14 dní Femibion vynechat, pročistit střeva a pak pokračovat (brát ale s tím odstupem).
Ahoj holky, kdo by měl zájem o tuto chlorellu
http://www.24-lekarna.cz/…ICOL-tbl-750
napiště mi zprávu, kamarádka ji má k dispozici, je v ní cca 700 tablet, užíváno cca týden, přenechá za polovinu ceny minim. trvanlivost do 8/2013
Já teda brala chlorellu dlouhodobě už před otěhotněním…a jednou nám „ujely nohy a jsem v tom“ takže nic špatného to určitě není, spíš naopak..kolik je párů co se snaží a nejde jim to…
Je dobré si uvědomit že chlorella je plná vitamínů, minerálů a jiných prospěšných látek, není to jenom prostředek DETOXU, právě naopak, vyživuje tělo jako nic jiného a to naprosto přírodně! Takže já bych se toho určitě nebála ani v těhotenství a kojení, je to lepší než chemické vitamíny…k tomu vyvážená strava..nic lepšího mimčovi nemůžete dát:)
Ahoj všem, já chlorellu a mladý ječmen užívám již dlouho. Je to skvělá věc. Nemusíte mít nikdo z ničeho strach to vám nikdy nemuže ublížit je to 100% čistý přírodní produkt…Já to mám od Green Ways, ječmen je chutově nejlepší na trhu..Obsahuje velkou spoustu vitamínů, minerálu a stopových prvků, které jsou velmi důležité pro tělo. A to nejen v těhotenství. Já jsem na začátku těhotenství a je to velký pomocník. Věřím, že to poznáte, že těhotenství bude dobře probíhat. Četla jsem hodně refencí od maminek, které psaly, jak měly bezproblémový porod a velmi dlouho kojily kvalitní mléko. Sama jsem na to zvedavá. Chci mít naprosto zdravé miminko a chci mu dá to nejlepší.
Pokud s tím začínáte doporučuji začít 3× denně 3 tabletky a zapít ječmenem. Druhý den 3×4 tabletky a takto postupně zvyšovat až docílíte 3X denně 10 tabletek..Uvidíte samy. Já neměla nikdy nějak žádné detoxikační učinky, jen ta plet se zhoršila, ale pak všechno zmizelo..Vlastně všechny jiné zdravotní maličkosti s kterými jsem zápasila
A ještě… nebyla jsem asi 2 roky nemocná… ![]()
@Sarulina27 píše:
Já teda brala chlorellu dlouhodobě už před otěhotněním…a jednou nám „ujely nohy a jsem v tom“ takže nic špatného to určitě není, spíš naopak..kolik je párů co se snaží a nejde jim to…Je dobré si uvědomit že chlorella je plná vitamínů, minerálů a jiných prospěšných látek, není to jenom prostředek DETOXU, právě naopak, vyživuje tělo jako nic jiného a to naprosto přírodně! Takže já bych se toho určitě nebála ani v těhotenství a kojení, je to lepší než chemické vitamíny…k tomu vyvážená strava..nic lepšího mimčovi nemůžete dát:)
Přesně tak! Souhlasím! V dnešních potravinách nejsou žádné vitamíny atd. Tělo je potřebuje. Chlorella a ječmen doplní všechno..Jidlem by jsme toho nikdy nemohli docílit…a mimo jiné obsahuje kyselinu listovou. Já to užívám také déle a otěhotněla jsem po první návštěve manžela
Je ted pracovně bohužel pryč…Citím se skvěle od té doby co jsem to začala užívat, před tím jsem měla pořád něco špatně… ![]()