Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
tak já mám astma a ani nevím ajk se ten muj lék jmenuje,.,.neberu ho jen se mi občas udělá zle,ale tpo si fouknu jinak né…ono se ti i špatně dýchá z toho jak mimi roste
Ahojky já mělo to samé i co se léku týče, zašla jsem na alergologii a tam mi doktor přidal ještě inhalátor ve spreji na noc.
Tak si tam skoč
nakonec jsem neměla problémy ani při porodu jen jsem pak byla vyčerpaná a motala se mi hlava
hlavně zdravíčko a klid
![]()
Určitě se poraď, jak to řešit. Nemáš žádný SOS sprej (já beru Pulmicort a jako SOS mám Berodual, ale v těhotenství jsme problém neměla, mám slabé astma)?
Příspěvek upraven 22.01.12 v 20:57
já jsem taky vše přestála bez větších potíží.Beru Pulmicort ráno a večer a pohotovostní mám Ventolin.Ted to teda flákám,ale v těhu jsem byla poctivá aby mimi nemělo málo kyslíku.Poraď se s lékařem!
Ahoj,taky jsem astmatik normálně léky používám jenom při potížích a ty naštěstí moc nemám,v těhu byly větší a měla jsem taky symbicort a dr mi řekla že vzhledem k tomu že je to sprej kterej jde jenom do plic tak mimču nemuže nijak ublížit,horší by byly tablety které jdou do krve,ale pro klid se dr zeptej ale myslím že pokud máš tak velký potíže dávky ti navýší ![]()
Beru celé těhu Pulmicort a jsem s dýcháním vcelku v pohodě. Občas se sice zadýchám, ale to si myslím je tím, že jsem přibrala a že přeci jen je to pro tělo zátěž. Ale nikdy to nejsou stavy, který by byli nějak strašný, prostě se jen zadýchávám víc.
ahoj, v okamziku kdy jsem byla tehu dr vymenila symbicort za pulmicord a berodual za atrovent. pri nachlazeni jsem mela jeste bioparox abych do rozdychala.
pokud se nepletu symbicort se muze i snad 6davek za den. davka =2vdechy
kazdopadne si nech napsat atrovent. popripade lok silneho kafe taky pekne povoli dychani.
pred porodem dite bude niz a nebude uz tak tlacit a uvidis i zmenu v zadychavani. zvladnes to pak v pohode
Ahojky, tak dneska sem volala panu doktorovi, ale on tam očividně není
, zkusím to zítra snad líp pořídím
. Jinak všem děkuji za pomoc ![]()
ahoj, já těhu nejsem, ale mám středně těžké astma a s doktorkou to probíráme pořád. Pokud máš Symbikort 200, tak je to ten slabší a dávky nejsou vysoké. Pokud by jsi musela přifoukávat, tak by ti dal asi něco jiného. Možná ti natočí spiro a zkusí zjistit, jak jsi na tom. Určitě bych tam zašla a nechala se poslechnout a přeměřit, pokud k němu chodíš dlouho tak ti to třeba upraví jenom na chvilku a za týden dva tě znovu zkontroluje. ¨
Ať je ti lépe. Pa
Ahoj, tak jsem si dneska volala k dr. řekl mi ať si dávám víc dávek že můžu 8-10 denně, a kdyby to nepomohlo že mám přijít na kontrolu. Tak to zkusím a uvidíme ![]()
Ahoj, máte prosím nějaká zkušenost s užíváním Alvesca v těhotenství? Astma mi zjistili před dvěma lety, brala jsem Alvesco, Cezeru a ještě nějaké další foukadlo. V poslední době se mi dost špatně dýchá,bolí mě hlava a jsem unavená - jsem ve 21tt a na tom Alvescu je psáno že se v těhotenství nedoporučuje, ale moje doktorka na plicním chce abych ho brala že prý to dítěti neublíží.
Víš co, ono je to těžké, oni píšou u každého léku, že se na těhu nedoporučuje. Ale údajně léky, které nejdou do krve, tak se můžou, takže paradoxně tyto komplikovanější léky jsou lepší než obyč paralen. Domluvila bych se s lékařkou. Já užívala symbikort v těhu, když bylo zle- bylo to na doporučrní lékařky. Teď jsem taky těhu- 10tt a mám nějakou virózu, tak jsem si ho zase stříkla. Doktorka říkala, že je to lepší zachránit symbikortem než pak mít antibiotika. Syn je naprosto zdráv - tak to asi opravdu nevadí.
Sabi, taky mám astma a těhu jsem byla. Jen si vzpomínám, že mi v těhotenství doktorka změnila Symbicort za Pulmicort, že není moc vhodný v těhu užívat. Zdůvodňovala mi to tak, že by mohl ve vyšším stádiu těhotenství zvyšovat srdekční akci miminka. Jinak do kopce jsem se zadýchávala i před těhu, natož v těhotenství. Určitě to stojí za nějakou kontrolu na alergologii nebo plicním, aby ti udělali spirometrii a upravili případně léky.
Ahoj holky, tak jsem ráda že jsem našla tuhle diskuzi. Jsem astmatička, v 6tt + 0 a nic jsem na to nechtěla brát, protože jsem se bála o miminko. Až mě odvezla sanita. Nasadili mi Pulmicort a Ventolin. Máte s tím někdo zkušenosti v těhu?
Ahojky, nemáte tu někdo, problémy s astmatem?? Já jsem ve 29+4tt a beru SYMBICORT TURBUHALER 200/6 inh, ráno a večer. Ale poslední dobou se mi hrozně špatně dýchá a při větší námaze jsme úplně vyřízená, navíc mi přítel říkal že v noci dýchám hrozně těžce. Už ráno mi nebylo co si dobře, trochu mě bolelo bříško ale hlavně jsem cítila takovou bolest na levém prsu. Navíc dneska jsme šli na oběd k taťkovi, ten bydlí na kopečku tak jsem myslela že se někde vyvrátím. Myslíte že to je běžné v takovém stadiu těhotenství
?? Když zavolám dr. myslíte že mi ještě může zvednout dávky SYMBICORTu(už teď jsou vysoké) ?? Trochu se bojím aby jsme nemuseli rodit dřív a cisařákem
.