Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Malicka07 není zač a neboj se, zvládneš to, je to náročné, ale jak budeš mít miminko u sebe, tak to předtím bude zapomenuto
.
@Ivča78 Jako kdyby za to mohly oni! Jinak ne.Nebo by mi museli dat prachy za pochybeni kdyzby neco zanedbaly.Ono mit presudky k porodu rodicky a odborne vedwny porod je podle me rozdilna vec. Nemuzu prece necht rodit vsechny rodicky normalne jen proto, ze si nesnasim cisare. Ikdyz cim, ze by pro rodicku a plod byl cisar lepsi. A porad lepsi cisar nez pridusene dite, krvaciva matka, matka napokraji sil, tahani ditete klestema a poskozeni mozku. ![]()
HTMFR t677c je Leidenska mutace, porucha srazlivosti krve.
A kuli endometrioze mam uz velkou operaci zasebou, navic zvazuji sterilizaci, duhy bych uz neunosila a nezvladla.
@Ivča78 Jojo proto se dela pred porodem kontrolni spirometrie na plicnim. Kortikoidy inhalacni jsem odmitla jelikoz mi po nem opuchal jazyk a vesmes to po 14dnech bylo horsi nez bez mich.Tak mi nechala Dr. Ventolin kdyby neco jinak nic, pak mi dala spray do nosa elikoz to bylo zpusobeno Nasivin kapkami(ktere nesnesl muj hrtan kdyz stekly zadem nosem. Podle ni, nebo schoda ruznych okolnosti).
Horsi je ta velikost panve a HTMFR. http://www.modrykonik.cz/…nska-mutace/
@jahoda 2 chápu, že vždycky se přirozeně rodit nedá, že v některých případech je určitě ten císař lepší, zvlášť pokud máš tu poruchu srážlivosti krve, i když to teda budou muset i hodně hlídat u toho císaře, tam té krve taky asi málo nebude. Jen mě přišlo zvláštní, co jsi napsala, přece by to bylo tvoje dítě. Ale tak nad tím snad nemusíme uvažovat, určitě bude mimčo v pořádku. Hlavně se ty tolik nestresuj, nezkoumej, ať je mimčo v klidu, potřebuje k tomu klidnou maminku.
Brala jsem pred tehu Seretide Disk 50/250. Pry v druhem trimestru uz jej muzu zase vdechovat kazdy den ale mam strach. Je to celkem silny prasek a musim si po nem vzdy poradne vyplachnout pusu a vycistit zuby. Mam strach aby kdyz je ták silny neublizil mimcu. Jsem ve 20.tydnu. Diky za odpovedi
Bylo mi receno, ze tyhle dychatka a spraye do nosu se vatrebavaji na danem miste a neputuji k miminku.Ja mam Ventolin, mel jsem jeste Alveso, le to jsem ze stejneho duvodu odmytla.Tkze mm jen ten Ventolin kdyby neco a je fakt, ze kupodivu jsem ho pouzivala od 16tt-19tt tak 2× tydne(ulevove),pak chvili nic a od 27tt az zatim do ted jsem 32t znovu 2× tydne.To pocasi mi to nejak rozhazuje. Jednou vedro a hned druh den zmena tlaku, budeni srdce, dusnost a krev z nosu. Jakmile vytece krev z nosu tak je to ok.
Jelikoz mi pis na novem plicnim rekla, ze dolni cesty dychaci souvisi z ornimi cestami dychacimi. A jelikoz uz od zari mam bud zcela nebo z casti ucpany nos nejvic v noci.Tak mam Rhinocort aqua spray do nosu a ten postupne se snazim vysazivat jelikoz jsou to tez kortikosteroidy jako Alvesco.No proste oboje jsem nechtela. A v noci mam ucpano stejne nuu.Rno v 5to povoli a proe spim jak zbita pak se budim ridusena.Ale s tim nic neudelam.Je to holt vse tehotenske.
Cili mi casto otikaji sliznice nos, krk,jzyk.Tece mi krev z nosu. A jsem bila jako stena jelikoz jsem nejaka elkove nedodechla. S Alvescem to nebylo o nic lepsi, ten Ventolin prilezitostne je lepsi podle me. ![]()
Ahoj holky
jak probiha porod u astmaticek? Normalne, jako u kazde jine, nebo se musi vic hlidat? Za chvili me to ceka a uz ted se mi blbe dycha.. ![]()
@Allisenka Asi záleží jak u které, je to prý různé. Já jsem teď dostala nějakou virózu, takže jsem na antibiotikách a je to zase děs. Do té doby to celkem s léky šlo, tak jsem zvědavá, jak na tom budu v čase porodu. Ale taky se toho bojím ![]()
@Malicka07 taky jsem ted neco chytla od syna a dost spatne.se.mi dycha ![]()
@Allisenka ahoj, jsem astmatik, brala jsem si pro jistotu do porodky Ventolin, ale vůůůbec nebyl potřeba
při porodu se nezadýcháš jako kdybys utíkala..je to jiné dýchání. Ale taky jsem to měla raději po ruce. V těhotenství jsem léčbu trochu zanedbávala a inhalovala dost nepravidelně, teď po porodu se mi vše hodně spravilo (můhla jsem vysadit léky na štítnou žlázu a astma se vytrácí, tak už si dýchám jen když si vzpomenu
) přeji všem tak uzdravující porod ![]()
@verulicek ahoj
me behani problemy nedela..spis celorocne hodne kaslu a nektere dny me to dost dusi..taky to ted zanedbavam, nechci do sebe nic cpat..do toho mam nejaky reflux a neco tusim s hltanem..ale nejsem si jista co..zpravu jsem nekde ztratila..jsem vecne zahlenena ![]()
Ja si myslim, ze to bude v pohode..aspon doufam.
@Allisenka @verulicek Tak to já si netroufám zanedbat nic, protože když jsem to v minulosti párkrát udělala, vždycky jsem skončila v rukách RZS kvůli silnému záchvatu, kdy jsem nedýchala vůbec. A to by bylo pro mimčo myslím horší, než ty spreje… alespoň mi to doktoři tvrdí ![]()