Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ivča78
Mozna jsou to i nervy nuu…Jelikoz jsem vybata…tak snad se to spravi.Jo a vypachujes en jako vpredu nebo vykloktas.Asi jsem se ptala promin, cim vyplachujes jen vodou nebo ustni vodou?
@Smilie23
kvůli miminku by sis myslím měla dojít k odborníkovi!!
velice dobře to napsala @Slečna Ferka – ale nejde jenom o to, že bys to třeba nemusela „udýchat“ — hlavně jde o to, že jestliže ty teď cítíš dechové potíže, už to znamená, že dostáváš do těla míň kyslíku PRO SEBE — a co teda to MIMINKO?? má ho dost??? myslím netřeba rozepisovat, co by případný nedostatek kyslíku mohl znamenat…
sama jsem astmatik, teď kompenzovaný.
celé první těhotenství jsem brala Symbicort, 2×1 vdech. Pravidelně docházím k imunologovi/alergologovi. Vysvětlil mí, že Symbicort se v těhotenství běžně doporučuje, protože případná (velice malá) rizika jsou vyvážena tím, jaké obrovské škody zcela jistě napáchá nedostatek kyslíku. a v mém případě by ho opravdu nedostatek byl. Jsem ráda že tam chodím pravidelně.
teď neberu nic, jsem naprosto v pohodě.
dvě teorie - buď mi dělala hodně špatně práce (teď jsem na MD doma) NEBO bylo to těhotenství takový záhul pro tělo, že si uvědomilo, že nemá vyvádět hovadiny… obě teorie vyslovil můj doktor
@jahoda 2 vyplachuju obyč vodou a jen pusu, nekloktám. Fakt si ty doktorky obejdi, hlavně tu štítku a to plicní / alergologii.
@Ivča78 Dekuji jsi moc hodna.Jdu tam zitra. Hlavne. obvodni a ta me bude ruzne posilat.:-)
@budi Děkuji Vám holky za všechny reakce. Teď se to zlepšilo, ale přeci jenom si zajdu na plicní. Už jsem si oběhala žádanku. Tam mě udělá spirometrii? Nebo jak to bude probíhat, to vyšetření?
@Smilie23 tak určitě tě vyslechne, co máš za problém, poslechne si tě, záleží, jestli tu spirometrii dělají u vás na plicním (u nás jo) nebo na alergologii, tu by ti udělat měl. A na alergologii případně testy na alergeny.
@jahoda 2 Měla jsem špatnou spirometrii
A odkud jsi? Mě z plicního, kde jsem normálně pro astma sledovaná, okamžitě po potvrzení těhotenství poslali do speciální poradny pro gravidní astmatičky a sledují tam všechno, včetně té štítné žlázy (ale nadále jsem sledovaná i na endokrinologii). Takže teď jsem sledovaná tam + v poradně pro riziková těhotenství. Včera jsem dokonce byla už ve 14. tt na testu diabetu, protože ženy užívající kortikoidy prý mají větší riziko. Nikdo nevolal, takže to vypadá, že testy naštěstí dopadly dobře
Aspoň něco, uff…
Ahoj.
nepouzivate nekdo Giona Easyhaler 400? Dnes jsem to vydasla u alergologa.. ![]()
Ahoj holky.Tak jsem byla dnes u obvodni. Poslala me znovu na plicni a ORL, ale tady v Praze. A je to nebe a dudy.Tady mi na plicnim udelala, test okysliceni, test vadechovani oxidu uhliciteho a spirometrii. Poradila i na paleni zahy a zkontrolovala jazyk. Moucnivku nemam, jen podrazdene traveni. Priznala jsem, ze jsem na to Alves o zapomela a ze jsem ho pak uz nebrala. A ona mi ani oc nevynadala, jelikoz jsem mela spiromer a vschno ok. Vysadila mi Alvesco a ponechala ten Ventolin pro pripad nouze. Akorat taky souhlasila, ze to ma urcitesouvislost spis s tim nosem a predepsala Rhinocort Aqua na mesic. A obe Dr. me poslali na ORL a ten mi rekl, ze mam osklive nateklou sliznici v nose a souhlasil s Rhinokortem, na plicnim rikala 1-2× denne a na ORl 1× denne, co si vybrat.:-)
Nuu pry vysledek bude tak za 3tydny a zlepseni tak po tydnu.Nuu.
Jen nevim jestli aplikuji spravne.Mam po vstriknuti spray vdechnut jako u normalnich spreyu nebo nechat at si cestu najde sam.Mam zasunout do nosni dirky a dat mirne do strany nebo striknout smerem nahoru? Jo a musim
po tom spray kloktat jako po vdechovani?
@Malicka07 Helet a kde je takove centrum v Praze? Muzu tam jit bez dopouceni?
@Ivča78 Kolikrat denne mas ten Rhinokort? A jak dlouho o budes brat?
@jahoda 2 Rhinocort beru ráno a večer po jednom vstřiku. Brát ho budu asi už pořád, brala jsem ho celé těhotenství, ale já jsem astmatik. A nevdechuju ho, jen ho stříknu jako klasický nosní sprej.
@Ivča78 Nu ptam, se proto, protoze se prave normalni nosni spray ma zacpat jedna dirka, vlozit a pri vstriku nadechnout a obracene. Proto se ptam vis.Nu me to napsala jako bud pocatecni astma nebo jako spise tehotenske astma. A vzhledem, ze jsem mela spiromer 90%tak mi nechala jen ventolin.Ze nic ostatniho by bylo pretezovani, a nakonec uznala, ze je to tim nosem nuu…
@jahoda 2 aha, tak to slyším poprvé
. Dívala jsem se do příbaláku a nic takového jsem tam nenašla, tak třeba poradí holky.
@Ivča78 Prave nuu…ze u normalniho spraye to tam je a u Rhinecot to tam neni nuu…Tak asisi najde cestu sam.:-)
Mam 1×1 myslis, ze to pomuze? Mirne i pai na zacatku direk.
Jinak mi to tedy zatim vysusuje.Snad to zachvili pomyne.:-) Nebo muzu i treba mazat nebo tak?
@jahoda 2 o tom zacpávání dírky vím jenom u kapek, u spreje jsem to neslyšela, ani o tom vdechování, tak to fakt neporadím. A jestli ti to pomůže, to taky nedokážu odhadnout, nejsem doktor, snad jo, když ti ho napsali
.