Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Allisenka Ja jeste nevim, jdu tez rodit poprve.Jsem z toho vyjukana, ale ted jsem se rozhoda to pevne zvadnout a rodit normalne. Myslim, ze s tim dychanim je to i tresove ciim to i sama na sobe a to dosti. ![]()
@Malicka07 Jojooo…tez jsem ted na ATB a je to nAprd. Ikdyz se Symbikortem je to lepsi nez Avescem nuu ![]()
@verulicek
to je super. Takze se doufam tez muzu tesit, ze co v tehu zaclo tez po tehu odejde.
Doufam.
@Allisenka Ten reflux je pry v tehu mormalni jelikoz jak se posune zaludek nahoru a je utlacovan tak se povoli zaklopka a dochazi k refluxu.Az mimi klesne nebo az porodis melo vy se to stratit neb to pak jde lepe resit. Jinak pokud by te palila zaha tak je dobra voda s citronem nebo nekomu zabira soda s vodou, ale me tedy zabrala jen ta voda s citronem jako jedina. U hrtanu je to to stejne, jk se vysunul zaludek, povolila se zaklopka a obsah zaludku vtika do hrtanu.Tam nas to zahleni a clovek teda dost chrbla. Nekdy mi to dost dusi.Pry to muze zhorsovat i dychani.Nuu tak jsem ted rada, ze ten Symbikorr nakonec mam.:-) Jinak to pry prejde po tehu do mesice.Nuu.Tak diufam, ze jo. ![]()
@Adaneli Pry to vznika az po mesicich brani.Ale v navodu nepisi kolik je to po mesicich.Ja ho beru uz 3nebo 4mesice a tak se bojim.Ale je fakt, ze je to lepsi vysazovat postupne.Ja to udelala spatne, najednou a zase mi to oteklo. Takze jako bych ho vysazovala jako ob den ob dva ob tri a takhle do neznama az vysadis.Ne najednou. No, ale ja to ted mam tez tim zlatym stafilokokem a budu na to brat od nedele ATB na 7dni.Nuu.:-)
@Adaneli To nevim, me se nezda, ze by neco zvysoval.Spis po ventolinu mam buseni srdce. ![]()
@jahoda 2 no ja hrozne chrchlam..chlap uz je z toho na nervy..ale to mi delalo stejne i pred tehu ![]()
Ted me posledni tri dny ale priserne pali zaha
ale nastesti zabira soda s vodou ![]()
@Allisenka No prave nu…Nam to taky, py ho budim. A na zahu mi zabira voda s citronem.:-)
Ahoj holky, tak jak vám je? Já ta ATB dobrala včera, ale stále mám rekonvalescenční režim, takže denně inhalace.
Chtěla jsem se zeptat, chodíte někdo na dechovou rehabilitaci? ![]()
@Malicka07 Ahoj no, jelikoz jeste ve ctvrtek mam jet na kurz tak je tacnu brat az v sobotu vecer nebo radeji v nedeli rano kdyby byla nejaka reakce, tak at je radeji den. Jinak jsem uchrblana a mam hrozny reflux, navic mam s tech hlenu zahleneny nosohrtan a nemuzu to nejak vychrblat.
No a pristi tyden az do konce radeji nikam nejdu. Vsude jsou chrblalove.
@jahoda 2 No, já pokud nemusím, tak taky radši nevylézám. Reflux se mi teď kupodivu docela zlepšil, přemýšlím, jestli na tom taky nemůžou mít podíl ty inhalace, i když teda nevím, jak by to bylo propojené. Jinak musím říct, že ty inhalace mi hodně pomáhají - kašel sice nezmizel úplně, ale už je vlhčí, i když taky nic nevykašlu. Nezkoušelas je? Já mám doma přímo inhalátor, který mi MUDr. napsala na pojišťovnu a super. Zrovna u toho sedím.
@Malicka07 Aha t nemam, pokud se daji napsat na pojistovnu tak urcite necham a vyzvednu.Asi se doplaci vid.Ale to by nevadilo, jen plna cena je docela darda. A co do nej inhalujes? Jeste jem to nezkousela.No podil to urcite ma, jelikoz po 4 dennim naechovani symbikortu je to oprabdu lepsi. Vcera vecer jem se jeste dusila a dnes docela i spala jako nemluvne.Jen 2× na zachode a jinak jaem krasne spinkala.On se nam totiz rozsiri po vdechovani krk a tak muzeme lepe dychat a lepe odkaslat. Ikdyz po jidle kaslu furt. ![]()
nNo ve kterem tydnu jsi? Oo totiz ve 34tt a po nem klesa deloha s miminkem dolejc a tak je mensi tlak na zaludek a branici a lepe se dycha a mene kasle.:-)
Ahoj můžete mi poradit?
Plánujeme mimi přes druhé IUI. Pomprvním iui jsem dostala antibiotika na anginu, ale chchlám ráno a hlavně vecěr jak ulehnu než zaberu. Mám dojem, že se mi zhoršilo tou anginou astma. Mám doma od alergologa Gionu easyhaler 100.Nevíte zda mohu tuto foukačku? Dnes tam alergolog není abych se zeptala a 11.2 nás čeká druhé IUI a chtěla bych to kdyžtak začít brát hned.
Děkuji
@Horo79 Ahoj.A kolikaty tyden jsi? Jelikoz od 16tt se navic zveda deloha nahoru a miminko tlaci na zaludek a branici. Kvuli refluxu tim zpusobenym se zhorsuje pry jak astma ktere uz je a nebo to muze byt refluxem.
Chrchlam tez nejvic rano, vecer a hlavne po kazdem jidle.Jako by se mi ta tekutinq proste vylevala do prudusek z zaludku.
No musim dychat Symbikort zatim 1× denne a propadne Ventolin. A do nosu strikat rhynocort aqua(coz mam mozna tezzpusobene jen tim reflixem.No obcas mi zaludecni stavy vybjehnou az do pusy a v puse mam stisnene tak e mi v tom vyracha nosohrtan a jsem zahlenena .Nevim.Jrn mr pocity. ![]()
@jahoda 2 Plná cena je 2027 Kč, ale nedoplácela jsem ani korunu. Inhaluji Vincentku a při zvýšené dušnosti Vincentku + Atrovent roztok. Ale popravdě, díky té Vincentce už teď potřebuji Atrovent minimálně - a to jak sprej, tak i ten roztok. Opravdu moc mi to pomáhá a největší radost mám z toho, že to není žádná chemie, kterou bych mohla malé ublížit. Teď jsem 28. tt.