Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi týden mě trápí bolest stydké kosti. Jsem ve 26tt. Bolí to při vstávání a při chůzi. Dost mi to vadí. Jaké máte zkušenosti s tětenskými pásy? Poleví potom bolest. A jaký koupit?
tak to tě nepotěším, mě bolela celé těhotenství… a občas se ozve i teď
a nemyslím si, že by na to měl pás jakýkoliv vliv, ten je spíš na to, aby se ulevilo zádům, ne? ![]()
Pás je na doporučení ortopeda, ve zdrav. potřebách. Já ho mám půjčený, ještě mi fyzioterapeutka ukázala nějaké cviky, a bolesti hodně polevily, ale těžko říct, třeba by polevily stejně. Pás nosím jen na chůzi - procházky se psem, tam pomáhá hodně.
Týden jsem marodila s nachlazením, nechodila jsem skoro vůbec a ty bolesti byly taky lepší, takže mám pocit, že čím víc člověk chodí, tím je to horší… Taky to asi bude dost individuální.
A bude hůř
jsem 28+6 a jsem ráda, že lezu jak mě bolí kyčle, třísla a stydká kost.....hodně mi pomáhaly dlouhý procházky a teplá (ne horká) vana, ale ted mam smůlu, musim furt ležet, jsem po hospitalizaci.....s těhu pásem zkušenost nemam, ale nemyslim si, že by v tomhle případě pomohl, pánev se prostě připravuje na porod
kost je uprostřed spojená chrupavkou, která v těhotenství mírně povoluje (a to je ta bolest), takže se obávám, že na bolest stydké kosti ti podpůrný pás na břicho nepomůže…
Asi si ho stejně koupím. Přijde mi,že mě to obrovské břicho táhne k zemi
A k tomu ta bolest…no snad se to zlepší.
Já jsem 38tt a bolest stydké kosti mám už něolikátý týden, když přes den chodím jen po bytě, tak to rozchodím, když si udělám procházku ven, tak se pak bolestma ani nehnu. V noci jsou bolesti nejhorší nemůžu se pořádně ani otočit na druhý bok, dr mi řekl, že je to normální, nepomůže nic…jen porodit ![]()
Přímo těhotenský pás jsem neměla, ale používala jsem pás co jsem měla na motorku, pomohl mi hodně při prochákách a hlavně na záda, ale teď při velkém bříšku už taky ne a s bolestma se stydkou kostí to nemá nic společného…
Tak vydržet ![]()
me bolela taky silene ke konci, nemohla jsem delat dlouhe kroky, dokonce me kvuli tomu v porodnici strasili cisarem a primarka mi rekla, ze ten pas by mi trochu ulevil, ja ho nakonec nekoupila, bla jsem uz tesne pred porodem a po porodu naprosto bez bolesti…
urcite bych ho koupila
Ja mela bolesti stydke kosti uz asi od 18 tydne. Trpela jsem asi do 25. (fakt to bylo nesnesitelne, nemohla jsem vstat, chodit, otocit se v posteli). Moc mi pomohla fyzioterapeutka, ktera mi ukazala cviky na posilovani, nejake triky jak se pretocit, zvednout a predepsala mi pas. Me osobne pomohl hodne, drzel brisko malicko vys a mimi na kost tolik netlacilo. Nesmi se ale pouzivat celodenne, ale treba jen ven na prochazku atd. Nejvic se mi ulevilo po 35. tydnu, kdy mimco kleslo vic do panve (rodila jsem az 41+6
).
Za me doporucuju, ulevil mi.
Taky mě strašně bolela, asi od toho týdne co tebe až do konce šestinedělí…A to i v noci, nemohla jsem spát.A nepomohlo nic ![]()
já to měla u prvního těhu taky a později když jsem si lehla, tak jsem musela vstávat na kolena a nejdřív to „rozlézt“ a to mi bylo 25 let, pak jsem si pořídila ten pás a spala v něm nenosila jsem ho klasicky při chůzi, ale na noc jsem si ho „hodně“ utáhla přes zadek-tak, že mi jakoby svazoval pánev k sobě a to mi fakt hodně pomohlo, za mě doporučuju ![]()
Tak já si ho určitě koupím. Máe nějaké typy? Jestli je víc značek nebo tak…? A dá se koupit i hodně velký? Jsem přes břicho ohromná ![]()
já mám Cellacare Materna velikost na 91-102cm (měřeno přes boky) jinak jsou podle velikostí i větší a nebo menší neměří se to přes bříško, protože se nosí pod „pupkem“ Kdyby ti ta moje velikost stačila, tak ti ho pošlu, já už mam mateřský povinnosti splněný a těhulit už nehodlám ![]()
Lucindo ja ho mela zadarmo pres pojistovnu od te fyzioterapeutky. Jen takovy obyc, vypada jako hodne vysoka guma do teplaku
na suchac. Ale jsem ted zase tehotna a premyslim, ze si poridim nejaky „lepsi“, tak jsem zvedava, jestli nekdo neco napise. Ale podle me byl dobry i ten obycejny.
já tenhle měla za 842,– ale už je to 6 let zpátky i když tuším, že mi nato pojišťovna taky něco přispěla ![]()