Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vy, které jste braly chlorellu po dobu těhotenství (příp. i kojení), myslíte, že skutečně měla pozitivní vliv na tvorbu mléka? Měly jste mléka dostatek?
Chlorellu beru dlouhodobe, kojim uz 19 měsíců, nicmene mne nejvic pomohla, kdyz jsem bývala unavená a vyčerpána z 24hodinove pece…
vlastně celkove mam vic energie
@saminomimino píše:
Maminky těhulky,může se prosím tato řasa v těhu??psala jsem na stránky kde ji nabízejí lékaři a ten mi ji nedoporučil že výrobce nemá potřebné testy pro těhotné a tak neví jeslti neškodí,ale našla jsem ji tu právě jako pomocníka v těhu s oslabenou imunutou,moc to potřebuji a nějaké chemie jíst nebudu.Moc díky za radu
Ahoj těhulky. Jsem 20tt a taky chci začít s chlorellou, chtěla jsem dřív ale nějak nebyly penízky. Brala jsem ji i při první těhu a chvilku i potom, ale pak jsem nějak přestala. Naše porodní asistentka nám ji na kurzech velice doporučovala, i s ječmenem. Jaký má ale vliv na tvorbu mléka netuším. Akorát teda mám problém, že teď žiju ve Francii a tady se normálně v lékárnách nedá skoro sehnat a co jsme měli s manželeme na podzim, tak to jsou velké tablety, které se berou tuším max 3 denně. Budu muset rochu ponetit. A taky bych ji chtěla začít dávat čtyřleté dceři, ale nevím, jak a do čeho jí ji zaonačit, protože jinak ji nechce
a v pití to pozná.
Já dávám malýmu uz ted, ma rok a pul, videl, ze si ji dávám ja a on chce vsechno, co mame my..takze stoji u skříňky, rve koko a chce tabletku chlorely
pochroupe to jako bonbon
u starších deti je to horší no, nevim jak donutit spolknout a zapít…
asi opravdu naučit jako male dite
Teď jsem slyšela názor jedné těhotné, která užívá chlorellu dlouhodobě. Pokud chlorellu (či jiné zelené potraviny) užíváte již před těhotenstvím, vysazovat není nutné. Pokud byste s chlorellou měly začít během těhotenství, raději ne - už kvůli detoxikačním účinkům - toxiny by mohly negativně ovlivnit plod. To mi přijde rozumný pohled. Jinak např. tady píšou obecně o chlorelle v těhotenství, tzn. obecně se to nedoporučuje, protože chybí testování - kdo těhotný by testoval/riskoval, že?
Ahoj, muze se zacit v prubehu tehotenstvi? Ja zacala asi ve 4 mesici, beru teda jen 6tablet.