Chlubíte se, že přispíváte na charitu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
18.10.18 09:05
@Anonymní píše:
Dobre ranko, leta prispivam na Dobreho Andela 500kc mesicne a nejak to netroubim. Vy, co prispivate nekam, chlubite se tim? Jde mi o to, ze 4 z mych pratel sdilely v posledni dobe certifikat DA na fb, kde samozrejme na ne vsichni pely chvalozpevy a me to prijde jako zbytecna komedie, jelikoz kdyz to chci udelat, tak to proste udelam a netreba okolo nejaky rozruch, nebo jste jineho nazoru? Prosim anonym

v podstate mas pravdu… ale kdyz clovek dela nejakou charitu, tak vzdy z toho potrebuje neco mit. Nekomu staci ten dobry pocit, ze pomohl. Jini lide potrebuji o neco silnejsi stimul v podobe obdivu ostatich. Bylo by hezke, kdyby jim stacil ten dobry pocit z pomoci druhym, ale pomysli, ze vetsina lidi neprispiva absolutne na nic a taky nebude, protoze jim jsou lide v nouzi sumak a nebudou na cizi lidi utracet sve penizky.

Cili z toho hlediska, kazda pomoc je dobra, i ta, ktera je motivovana obdivem okoli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31269
18.10.18 09:11

„Chlubím“, ale né se vším a né proto, aby mě někdo plácal po ramenou, ale aby se i lidi okolo mě zamysleli, jestli by nemohli někde pomoc (a třeba i dala tip na to, kde).
Jako né že bych si na FB vystavovala fotky, jak někomu předávám dar, ale sdílím třeba danou nadaci nebo označím pár kamarádů s tím, že jsem taky něco přihodila a jestli se nechtějí přidat.
Přispívám pro dobrý pocit a pro pocit sounáležitosti s těmi, kdo mají míň než já. Sice mám taky prd, ale zase, všichni zdraví, rodina pohromadě, teplá postel a střecha nad hlavou…není to taková samozřejmost, jak se jiným může zdát ;)

Třeba teď budu mít určitě v podpisu zase až do Vánoc Ježíškova vnoučata a neočekávám žádné děkovné poklony, prostě se přidejte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
18.10.18 09:19

Já mám pravidelný příkaz na andela a před Vánocemi příspěvek na hendikepované děti. Ty vnoučata jsem neznala, ale přijde mi to jako super nápad a už mám upomínku až to spustí… Doma možná vědí o tom andělovi, ale nevím jestli jsem jim to vůbec rikala… Jediné co mi vadí jsou přání dětí z dětských domovů. Chápu, že tam nemají moc peněz, ale když se člověk v obchoďáku podívá na ty stromy přání, tak je to samý iPhone, notebook, tenisky Nike alespoň za 3 klacky. Čekala bych od nich trochu pokory nebo jak to říci.

Příspěvek upraven 18.10.18 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.18 09:22

Přispívám každý měsíc na víc projektů (Dobrý anděl, Nocleženky, Obědy pro děti), ale nijak zvlášť to do světa netroubím. Ale všimla jsem si, že třeba jak byly loni Nocleženky, tak na FB hodně lidí dávalo, že ji koupilo. Neberu to jako vychloubání, jsem ráda, že jsou lidi solidární, ale já tu potřebu zveřejňovat to nemám.

• Citovat
  • Upravit
2813
18.10.18 10:10
@hospodki píše:
Já mám pravidelný příkaz na andela a před Vánocemi příspěvek na hendikepované děti. Ty vnoučata jsem neznala, ale přijde mi to jako super nápad a už mám upomínku až to spustí… Doma možná vědí o tom andělovi, ale nevím jestli jsem jim to vůbec rikala… Jediné co mi vadí jsou přání dětí z dětských domovů. Chápu, že tam nemají moc peněz, ale když se člověk v obchoďáku podívá na ty stromy přání, tak je to samý iPhone, notebook, tenisky Nike alespoň za 3 klacky. Čekala bych od nich trochu pokory nebo jak to říci.Příspěvek upraven 18.10.18 v 09:23

zrovna o dětech z DD se říká, že peníze potřebují nejmíň. Tedy samozřejmě myšleno na hračky atd. Ty děti mají realtivně vyoské standardy na oblečení apod., takže je to pro ně šok, když vylétnou z „hnízda“ a na ten luxus nemají. Asi to neplatí plošně, ale mám několik informací, že úroveň tam mají vyšší než děti z průměrné české rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
18.10.18 10:19

Na lidi neprispivam. Pomáhám zvířatům, roky a nikde se tím nechlubím. Dělám to protože chci, ne aby mi někdo dával liky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
18.10.18 10:33
@Janee19 píše:
zrovna o dětech z DD se říká, že peníze potřebují nejmíň. Tedy samozřejmě myšleno na hračky atd. Ty děti mají realtivně vyoské standardy na oblečení apod., takže je to pro ně šok, když vylétnou z „hnízda“ a na ten luxus nemají. Asi to neplatí plošně, ale mám několik informací, že úroveň tam mají vyšší než děti z průměrné české rodiny…

Je to svatá pravda. Po opuštění DD pak nemají na to, co dostávali v DD a neumí se k tomu postavit. Tak často sklouznou k trestné činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
19.10.18 13:02

Pomáhám časem - na FB je to poměrně vidět, protože jsem sem tam někde označená. Už to i skrývám, protože lidi mají pak pocit, že je spamuju a chlubím se tím.

Finanční pomoc jednorázovou i pravidelnou nikde neprezentuju, takový influencer fakt nejsem. :D Akorát jsem jednou místo narozeninových dárků vybírala na neziskovku, tak tam potom FB příjemně pomohl. Jinak samolepku Člověka v tísni máme na lednici, protože je žlutá a ladí nám s kuchyní. Fajn téma, díky za něj. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
27.10.18 17:47

Nikdy sem nic žádnejm žebracím organizacím neposlal a ani nepošlu.

Občas přispěju konkrétnímu člověku na konkrétní věc. Ale jen v případě že sbírka je na transparentním účtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!