Chodí dřív než stojí

1042
27.9.11 12:20

Chodí dřív než stojí

Ahoj holky, mám dotaz…náš chlapeček před pár dny oslavil první narozeniny a posledních pár týdnů se pokouší o samostatnou chůzi. Kolem nábytku ťape suverénně už asi 2 měsíce, jinak leze po čtyřech a sám si sedne.No a právě poslední týdny se začal pouštět nábytku a udělá i 6 kroků úplně sám. Čím si ale nejsem jistá je, že sám nestojí. Když ho postavím doprostřed místnosti, tak se klátí jak třtina ve větru a téměř okamžitě kecne na zadek. Tak mě jenom zajímá, jak to měly vaše děti. Dík za názory. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
27.9.11 12:24

Já když jsem děti postavila, tak si taky kecli, až když si hráli sami a pusili se, tak stáli, ale pokud jsem to udělala já, tak ani náhodou… Nechala bych ho :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
27.9.11 12:26

Tím, že se učí chodit, tak se učí nejen té chůzi, ale i držení rovnováhy, udělá 6 kroků a kecne na zadek, to znamená, že se tomu ještě učí, právě, že až se naučí držet rovnováhu, tak se zastaví a bude stát jak věž a pak si ujde zase pár krůčku, to je závislé jedno na druhém, dej mu prostor ať se cvičí. Neměla bych z toho obavy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
27.9.11 12:28

Berča to měla - řekla bych - stejně. Fakt je, že jsem ji nezkoušela jen tak postavit doprostřed místnosti… :think: . Nepamatuju si přesně, ale asi týden-14 dní po začátku samostatného chození (s tím začala 3 dny po prvních narozeninách) začala zkoušet stoupnout si bez držení ze sedu. Takže asi tak :wink:

• Citovat
  • Upravit
4724
27.9.11 12:36

když začal Kuba obcházet nábytek tak taky sám nestál ale pravda je že teď už sám stojí, ale bez opory nechodí, nicméně když tvůj syn udělá pár kroků bez jakékoli opory tak v tom problém nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
27.9.11 12:38

Když si to představíš, tak pokud bys měla na ramenou těžkej pytel čehokoli, což je pro to děcko celý jeho tělo, tak se ti taky líp půjde než kdybys stála na místě a to břemeno tě každou chvíli někam převažovalo :-) Takže bych to neřešila :-) Je to šikula, že takhle utíká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
27.9.11 12:38

Dík holky…mě to jenom zajímalo, protože holčička mojí kamarádky právě nejdřív sama stála a z toho začala chodit…na internetu jsem nic nenašla, tak jsem si říkala, že se nejlíp zeptám odbornic - vás maminek.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
27.9.11 13:03

Můj mladší to měl taky tak, když začal chodit,tak se třeba sám zastavil a v klidu stál. Ale když bych ho postavila do prostoru,tak by se sklátil k zemi:)
Starší to měl naopak :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect