Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mile maminky, mohli by jste mi napsat par rad? jake pouzit boticky do choditka a kde sehnat ty nejlepsi??? dekuji predem za rady:-)
já si myslim že ti tady asi každá mamča spíš poradí žádné chodítko ![]()
Mě tam mamka dávala v normálních papučkách
Přijde mi to jedno… Předpokládám, že v něm nestráví celý den.
Jinak by dítě mělo nosit botičky, až když samo víc chodí, než leze - do té doby capáčky. Osobně jsem dítě do chodítka nedávala vůbec, abych mu neničila záda. Ale ty informace dostupné jsou, takže tohle řešit netřeba…
Ahojda! Žádné, fakt nedávej prcka do chodítka, naučí se Ti špatně chodit.
A jak máš staré dítě?Už chodí samo?
A jestli myslíš chodítko typu pavouk,tak tam bych dítě vůbec nedávala,zničíš mu záda a bráníš mu v jeho přirozeném vývoji ![]()
nemůžu si neodpustit, ale v první řadě chodítkem svému dítěti uškodíš a rozhodně nepomůžeš
dokud nezačne chodit samo, tk boty žádné, pouze ponožky (třeba s protiskluzem), až udělá samo několik kroků, tak pak botičky (hlavně kotníčkové). Pokud se ti zdá, že v chodítku jakoby šmajdá, není to tím, že nemá boty, ale opravdu tím, že neumí chodit
jinak první botičky jsme kupovali hlavně bačkůrky - takové ty komunistické kotníčkové nebo Befado (npř. MMB)
Já klukům dávala obyčejné bačkorky.
Starší tam býval i půl dne, mladší tak 5-10 minut 1-2× týdně a chodí oba stejně. Jestli bude další, tak v chodítku nebude vůbec, neb ho už nemáme, tak uvidíme, zda bude chodit nějak líp ![]()
Tak my do chodítka nedáváme,ale botičky bych dávala až bude sám pořádně stát nebo už chodit,jinak jsme dávali bačkůrky ![]()
milcamilka píše:
vau tak takove rady jsem po pravde necekala
To se dalo čekat.Ty jako neznalá místních poměrů
Tohle je tady velmi háklivé téma.
Já dávala do chodítka normálně v ponožkách
Prcek chodí normálně ![]()
Kamarádka dávala kluka do chodítka v ponožkách, já bych ho do chodítka nedala!
Ten její lítal po palcích přes celý byt v době, kdy neuměl sám sedět ![]()
Dneska sice normálně chodí, rozchodil se v roce, ale do budoucna bych to viděla spíš negativně. Až mu v deseti letech zjistí skoliózu páteře, může poděkovat mamince. On tam strávil fakt dost času… ![]()
dekuji
potesilo me ze nekdo taky pouziva CHODITKO
uz jsem si pripadala jako ze chci sve malicke ublizit ![]()
Asi bych dala nějaké protiskluzové ponožky, pokud by to bylo na koberci, tak normoš ponožky.
Jinak, holky, doufám, že až tu bude zas nějaká diskuze Co nám vadí na emimi, budete zas horlivě kritizovat, jak se tu každý naváží do zakladatelek mimo téma s vlastními ortodoxními názory, na které se nikdo neptal
![]()
jo klidne ho tam nacpi na cely den, on ti v dospelosti urcite podekuje
mne spis zarazi, ze jeste nekdo choditko pouziva… ![]()