Jaké botičky do choditka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4232
27.9.11 10:08
MarkyM píše:
RyBANA píše:
peggy.sl píše:
Do chodítka jsem dávala ponožky. Jako první boty máme adidasky, žádné kotníčkové, protože v těch šmajdaly. :-)
Taky jsem musela změnit svůj radikální názor na boty :lol: Kotníčkové kožené má rozglajdané a chodí pomalu po kotníku, kdežto v „najkách“ chodí krásně…nakonec mi je schválila i rehabilitační :mrgreen:
Vzaly jste mi iluze o kotníčkových botách…já myslela že jsou nejlepší :zed:

Tak já mám zase obavy, že my nebudeme moct nosit jiný než kotníčkový, protože strašně šmajdá i ty capáčky, takže nike a pod. u nás do budoucna asi nepřipadaj v úvahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
27.9.11 10:08
hofka píše:
Scarlett2011 píše:
Ja na emimino zavitam vzdy jen jednou za cas a pokazde narazim na podobnou diskuzi, kde se vsechny chytre horakyne pusti do zakladatelky. :-(
Je to skoda, jinak to je super forum.
Holky uvedomte si, ze kazdych 10 let rikaji odbornici neco jineho. Zalezi na kazdem, co povazuje za dobre a co ne. V zapadni Evrope a Americe se delaji zase uplne jine veci nez v CR. Kde berete tu jistotu, ze zrovna my zijeme v dobe a zemi, kdy delame vse naprosto spravne???
Priste spis odpovidejte na dotaz a lidi se tu nebudou bat klast otazky. :nevim:
Přesně, když se člověk koukne, co se dělá s dětma jinde a co tady, tak to zahlodá, jestli tady to není až moc přehnané a není lepší tomu nechat pohodovější vývoj.

No prave, ja mam informace z CR a pak i Z Anglie a holt se musim rozhodovat podle sebe, protoze vetsina nazoru je rozdilna. Aspon mam pocit, ze se jen neridim tim, co se rika. :-D

• Citovat
  • Upravit
4989
27.9.11 10:09
kattkka píše:
lucie.t píše:
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsiho
Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.

opareni?? kvuli choditku??? nebude to spis kvuli mamine, ktera nechala horke piti na kraji stolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
27.9.11 10:09
hofka píše:
Scarlett2011 píše:
Ja na emimino zavitam vzdy jen jednou za cas a pokazde narazim na podobnou diskuzi, kde se vsechny chytre horakyne pusti do zakladatelky. :-(
Je to skoda, jinak to je super forum.
Holky uvedomte si, ze kazdych 10 let rikaji odbornici neco jineho. Zalezi na kazdem, co povazuje za dobre a co ne. V zapadni Evrope a Americe se delaji zase uplne jine veci nez v CR. Kde berete tu jistotu, ze zrovna my zijeme v dobe a zemi, kdy delame vse naprosto spravne???
Priste spis odpovidejte na dotaz a lidi se tu nebudou bat klast otazky. :nevim:
Přesně, když se člověk koukne, co se dělá s dětma jinde a co tady, tak to zahlodá, jestli tady to není až moc přehnané a není lepší tomu nechat pohodovější vývoj.

Ještě jsem si vzpomněla na to „létání miminek“… :roll: Už nevím, odkud to sem přišlo, ale dost to tady taky chtěli prosadit, že je to to nejlepší pro dítě… :roll: 8-o Když jsem to viděla, fakt jsem valila voči… 8-o 8-o To snad nemohou myslet vážně? … Ale co… někde to dělají v dobré víře, že je to super… Prostě všude je něco… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
27.9.11 10:10

Ahoj holky přidám se taky k dizkuzi. :lol: bylo tady řečeno že sme vyrustly na chodítkach je to pravda my sme vlastně vyrostly na všem co je dnes zakazaný a vyrostly sme..Myslím že je to věc každe maminky jestli dá dítko do chodítka či ne .My mame osum měsícu a maleho do chodítka davam od sedmi je dobře stavěny ma pevné svaly.Použivam normalně botičky papučky malemu se v chodítku líbí neni tam celej den jen chvilku.A znám spoustu maminek co davají děti do chodítka a nic jim není sou zdravé.Zakladatelko na tvoje dítě si myslím že je brzo ale určitě si myslím že to mužeš zkusit a myslím že botky s patou my je teda mame budou dobrý protože pak dítko nema studený nožky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.9.11 10:12

Asi to chce boty dobře vybrat, nějaký kompromis, aby dětičky nechodily jak v lyžákách ale ani jak na pláži:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
27.9.11 10:13

A ještě si myslím že každá maminka nevychváva dítě podle předpisu akorát se s tím nechlubí.Je každeho věc jak si svoje dítě vychová jestli ho dá do chodítka či ne ,jestli bude kojit či ne a nebo ho necha vyřvat.každeho věc je to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.9.11 10:15
kattkka píše:
Hanule píše:
kattkka píše:
lucie.t píše:
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsiho
Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na něj :think: A pokud nějaký blbec dá vařící pití hned na kraj stolu a dítě do něj chodítkem drcne… To asi nebude vina toho chodítka.
To kafe nemusis mit na okraji.Decko ti ke stolu dojede a strhne ubrus.nebo jdes s necim horkym nemusi to byt zrovna kafe decko se v tom rozjede ty to nevychytas a skonci to na nem.Hele videla jsem to u kamosky a stacilo.Kdyz varila a docko do ni vrazelo.

k tomu nepotrebuje choditko, si tam muze dolezt a dopadne to stejne. mit ubrus s malymi detmi je pitomost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
27.9.11 10:18

No a já tady kecám a kecám… a zapomněla jsem, že vařím jídlo (dusím maso)… :roll: :mrgreen: :mrgreen: Naštěstí jsem to podchytila včas! UF! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
27.9.11 10:21
xsaleen píše:
KPKristy píše:
Kamarádka dávala kluka do chodítka v ponožkách, já bych ho do chodítka nedala!
Ten její lítal po palcích přes celý byt v době, kdy neuměl sám sedět :roll:
Dneska sice normálně chodí, rozchodil se v roce, ale do budoucna bych to viděla spíš negativně. Až mu v deseti letech zjistí skoliózu páteře, může poděkovat mamince. On tam strávil fakt dost času… :zed:
naši nás s bráchou taky do chodítka nedávali, a máme skoliozu a vadné držení těla oba.. kamarádka šoupla malího do chodítka občas a je v pohodě

Však nepíšu, že je to pravidlo, ale určitě riziko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.9.11 10:21
verenika píše:
milcamilka píše:
my chovame porad jsme totis mazanci,, takze nepripada v uvahu ze by treba plakala nebo tak :-) ale uz sama sedi :potlesk:

Zase chyba,teď dostaneš určit vynadáno,že si malá určitě ještě sama nesedla :roll: :lol:

takže další téma můžete přidat a to je posazování 8-)
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.9.11 10:23
xsaleen píše:
KPKristy píše:
Kamarádka dávala kluka do chodítka v ponožkách, já bych ho do chodítka nedala!
Ten její lítal po palcích přes celý byt v době, kdy neuměl sám sedět :roll:
Dneska sice normálně chodí, rozchodil se v roce, ale do budoucna bych to viděla spíš negativně. Až mu v deseti letech zjistí skoliózu páteře, může poděkovat mamince. On tam strávil fakt dost času… :zed:
naši nás s bráchou taky do chodítka nedávali, a máme skoliozu a vadné držení těla oba.. kamarádka šoupla malího do chodítka občas a je v pohodě

presne tak, jak dokazat, ze problemy zpusobylo zrovna choditko..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.9.11 10:26
lucie.t píše:
verenika píše:
milcamilka píše:
my chovame porad jsme totis mazanci,, takze nepripada v uvahu ze by treba plakala nebo tak :-) ale uz sama sedi :potlesk:

Zase chyba,teď dostaneš určit vynadáno,že si malá určitě ještě sama nesedla :roll: :lol:

takže další téma můžete přidat a to je posazování 8-)
:pankac:

Jsem si akorát vzpomněla, jak se známá chlubila, že už malá sedí. Tak jsem se jí zeptala - a sedla si sama? - a ona na mne udiveně - ne, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.9.11 10:27

Tohle je zbytečná debata, podle mě tak toto je jedná z mála věcí na čem se odborníci shodnou, že chodítko ne. Veškeré vzpřimování není pro miminko dobré, i když dítě držíš na odbrknutí je zátěž na páteř. To si musí každý zvážit jeslti ano nebo ne. Je mi to jedno,jen jsem napsala co mi bylo řečeno na neurologii, chtěla jsem předat dál. Nechápu proč se musíte dohadovat. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
27.9.11 10:28

k těm kotníčkovým botkám, máme teda doma už taky bačkůrky, s pevnou patou a zatím jsou odložené. Malá sice si stoupne, popojde okolo nábytku, ale furt převážně leze. Tak zatím máme ty celokožené capáčky a super. malá v nich krásně ohne nártík, nijak nepřekáží ani v lezení…A neušpiní hned ponožky, ty nám ted vydrží déle než jeden den :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí