Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
kattkka píše:
Joa nekdo daval odkaz uz je to delsi dobu a tam bylo ze choditka se zakazou v amci EU dovazet.Protoze opravdu skodi.
A jak to že jsou tedy stále volně prodejná v každém krámu s dětskými hračkami ![]()
milcamilka píše:
no teda, holky dit vy se tu normalne hadate
mrzí mě to,ale podívej se na jiné diskuze o chodítkách zde na emiminu a pochopíš
Ony si to holky totož nemůžou odpustit ![]()
kattkka píše:verenika píše:Vsichni ne.Uz v roce 1986 upozornovala doktorka moji mamu ze jsou skodliva.Uz tenkrat se to vedelo.Hanka1 píše:
jo klidne ho tam nacpi na cely den, on ti v dospelosti urcite podekujemne spis zarazi, ze jeste nekdo choditko pouziva…že ty považuješ chodítko za škodlivé tak to přece neznamená že s tím musí souhlasit všichni
Takže tvá reakce byla dosti přehnaná.Když tě to pobuřuje tak nemáš takové diskuze vůbec otevírat.Už tu na to bylo několik diskuzí a vždy je to hon na zakladatelku.Děláte jako by to dítě týralaMy vyrostly na chodítkách všichni a já na bolesti zad teda netrpím,páteř křivou taky nemám.....
já jsem starší.V roce 1986 jsem chodítko už nepotřebovala ![]()
Příspěvek upraven 27.09.11 v 09:07
verenika píše:kattkka píše:A jak to že jsou tedy stále volně prodejná v každém krámu s dětskými hračkami
Joa nekdo daval odkaz uz je to delsi dobu a tam bylo ze choditka se zakazou v amci EU dovazet.Protoze opravdu skodi.
Me se neptej.Me se ta diskuze hledat nechce a kdovi jestli neni smazana uz.
verenika píše:milcamilka píše:
no teda, holky dit vy se tu normalne hadatekattkka píše:já jsem starší.V roce 1986 jsem chodítko už nepotřebovalaverenika píše:Vsichni ne.Uz v roce 1986 upozornovala doktorka moji mamu ze jsou skodliva.Uz tenkrat se to vedelo.Hanka1 píše:
jo klidne ho tam nacpi na cely den, on ti v dospelosti urcite podekujemne spis zarazi, ze jeste nekdo choditko pouziva…že ty považuješ chodítko za škodlivé tak to přece neznamená že s tím musí souhlasit všichni
Takže tvá reakce byla dosti přehnaná.Když tě to pobuřuje tak nemáš takové diskuze vůbec otevírat.Už tu na to bylo několik diskuzí a vždy je to hon na zakladatelku.Děláte jako by to dítě týralaMy vyrostly na chodítkách všichni a já na bolesti zad teda netrpím,páteř křivou taky nemám.....
Nekdo rikal ze jeste driv.Ale chtela jsem poukazt na to ze uz tenkrat se to vedelo.
No,ale stejně se používaly a používají se i nadále
Je to přece každého věc co si pro své dítě používá ne?
verenika píše:
No,ale stejně se používaly a používají se i nadáleJe to přece každého věc co si pro své dítě používá ne?
Vsak rikam neco??
verenika píše:
No,ale stejně se používaly a používají se i nadáleJe to přece každého věc co si pro své dítě používá ne?
Vsak rikam neco?? ![]()
kattkka píše:lucie.t píše:Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsiho
By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na něj
A pokud nějaký blbec dá vařící pití hned na kraj stolu a dítě do něj chodítkem drcne… To asi nebude vina toho chodítka.
kattkka píše:verenika píše:Vsak rikam neco??
Celá moje generace drandila v chodítku a neznám nikoho s křivou páteří nebo s nějakými problémy!
Jasně, logicky, když si představím, že dítě ještě neumí chodit a dáš ho do chodítka, tak to asi nebude úplně to pravé ořechové, ale dítě v tom přeci není celý den… ! My chodítko měli asi od 7.-9. měsíce (malý už si uměl sám stoupnout u něčeho) … Byl tam každý den tak hodinku dohromady… V 10ti měsících začal sám chodit…
Myslím, že je na každé z nás, zda-li pořídí svému děťátku chodítko, mluvícího pejska nebo létající balón či hodinky s vodotryskem… ! Pokud je nějaká maminka zásadně proti, tak ať je, ať děťátku chodítko nepořizuje a může být v klidu, že dělá to nejlepší… ale nemusí se navážet do ostatních, kteří prostě mají jiný názor…
![]()
A jak tu někdo psal, že děti jednou maminkám, které je dávaly do chodítka, poděkují za skoliózu páteře a jiné problémy… - tak to mi přijde dost přehnané… ![]()
http://www.cpsjep.cz/…_09_2004.rtf
Tak já sem ještě hodím stanovisko České pediatrické společnosti k chodítkům. Nebrojím proti nim, ale myslím, že než posadí zakladatelka dítě do chodítka, měla by si stanovisko doktorů přečíst.
Hanule píše:kattkka píše:By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na nějlucie.t píše:Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsihoA pokud nějaký blbec dá vařící pití hned na kraj stolu a dítě do něj chodítkem drcne… To asi nebude vina toho chodítka.
Přesně takhle se opařil manžel když byl malý,Tchýně na ubrus co visel ze stolu položila hrnec vařicí vody
Nemyslím,že je to vinna chodítka,to by stalo i když se dítě umí postavit o židli a strhne to.
Hanule píše:kattkka píše:By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na nějlucie.t píše:Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsihoA pokud nějaký blbec dá vařící pití hned na kraj stolu a dítě do něj chodítkem drcne… To asi nebude vina toho chodítka.
To kafe nemusis mit na okraji.Decko ti ke stolu dojede a strhne ubrus.nebo jdes s necim horkym nemusi to byt zrovna kafe decko se v tom rozjede ty to nevychytas a skonci to na nem.Hele videla jsem to u kamosky a stacilo.Kdyz varila a docko do ni vrazelo.
verenika píše:kattkka píše:A jak to že jsou tedy stále volně prodejná v každém krámu s dětskými hračkami
Ono se prodává věcí, co je nevhodných. Děti jsou dobrej byznys:-)
Ahoj nečetla jsem celou diskuzi. Jen pár přízpěvků, ano plno maminek používá chodítko.
Mám doma nedonošenýho syna, má skoliózu zad. bylo nám řečeno neposazovat, dokud si nesedá sám a hlavně žádné chodítko a klokánky.
Proč??? Nejde o to, že by děti chodili špatně, ale o to, že tím, že ještě nemají vyvinuté svaly, tak se může, ale také nemusí do budoucna projevit bolestí zad, skoliózou a za to si myslím to nestojí. ![]()