Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
petratavali píše:zuzka.mamka píše:ještě jsi zapomněla: nechat miminko vyřvat?
tady by se měla udělat nějaká záložka, kterou by si měly povinně přečíst všichni nováčci.-DDDTémata na které zásadně nezákladat diskuze:
chodítka
lipánek
kojení - nekojení
jednorázovky
interupcetaky nee…
A klokanky ![]()
Milco, kolik vlastně malé je? Ono bude trochu rozdíl, když začneš ve 4 měsících a v 8… Edit - už jsem to našla ![]()
Příspěvek upraven 27.09.11 v 09:50
Ty jo to nechápu, ona se ptala jake boty do chodítka a ne jestli ma pouzivat choditko
To jste se sem prisli pohádat nebo co? nechápu proc nemuzete jen odpovedet na otazku. ![]()
my chovame porad jsme totis mazanci,, takze nepripada v uvahu ze by treba plakala nebo tak
ale uz sama sedi ![]()
lucie.t píše:
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsiho
Hmm tak to já znám, ohrádku nebo postýlku, prádlo věší se mnou, chodítko jsem nikdy nepotřebovala.
RyBANA píše:peggy.sl píše:Taky jsem musela změnit svůj radikální názor na boty
Do chodítka jsem dávala ponožky. Jako první boty máme adidasky, žádné kotníčkové, protože v těch šmajdaly.Kotníčkové kožené má rozglajdané a chodí pomalu po kotníku, kdežto v „najkách“ chodí krásně…nakonec mi je schválila i rehabilitační
Vzaly jste mi iluze o kotníčkových botách…já myslela že jsou nejlepší ![]()
milcamilka píše:
my chovame porad jsme totis mazanci,, takze nepripada v uvahu ze by treba plakala nebo takale uz sama sedi
Zase chyba,teď dostaneš určit vynadáno,že si malá určitě ještě sama nesedla
![]()
takže další téma můžete přidat a to je posazování ![]()
KPKristy píše:
Kamarádka dávala kluka do chodítka v ponožkách, já bych ho do chodítka nedala!
Ten její lítal po palcích přes celý byt v době, kdy neuměl sám sedět
Dneska sice normálně chodí, rozchodil se v roce, ale do budoucna bych to viděla spíš negativně. Až mu v deseti letech zjistí skoliózu páteře, může poděkovat mamince. On tam strávil fakt dost času…
naši nás s bráchou taky do chodítka nedávali, a máme skoliozu a vadné držení těla oba.. kamarádka šoupla malího do chodítka občas a je v pohodě
MarkyM píše:RyBANA píše:Vzaly jste mi iluze o kotníčkových botách…já myslela že jsou nejlepšípeggy.sl píše:Taky jsem musela změnit svůj radikální názor na boty
Do chodítka jsem dávala ponožky. Jako první boty máme adidasky, žádné kotníčkové, protože v těch šmajdaly.Kotníčkové kožené má rozglajdané a chodí pomalu po kotníku, kdežto v „najkách“ chodí krásně…nakonec mi je schválila i rehabilitační
nepoužívám už 3 roky.
Neuměl v tom chodit.Jak psala Peggy.Nosí jen sportovní, na značce nelpím ![]()
Podle mě každé dítě je individuální a má jiné potřeby, nám třeba adidasky nesedí jsou na nás moc úzké.
no male je 5 mesicu jeste nedavame ale chteli bysme, do budoucna jen jsem do predu chtela vedet co a jak
a ty kotnickove botky tak to me zarazilo ja myslela ze jsou nejlepsi ze tu nozicku zpevni a nemuze se pohybovat do stran ![]()
milcamilka píše:
no male je 5 mesicu jeste nedavame ale chteli bysme, do budoucna jen jsem do predu chtela vedet co a jaka ty kotnickove botky tak to me zarazilo ja myslela ze jsou nejlepsi ze tu nozicku zpevni a nemuze se pohybovat do stran
Právě někteří ortopedi mají zase názor, že je lepší, když se hýbat může, že se ten kotník vyvíjí sám a lépe… Je toho hodně, co si musíš rozhodnout sama, bohužel se mnohdy neshodnou ani odborníci… ![]()
verenika píše:MarkyM píše:nepoužívám už 3 roky.RyBANA píše:Vzaly jste mi iluze o kotníčkových botách…já myslela že jsou nejlepšípeggy.sl píše:Taky jsem musela změnit svůj radikální názor na boty
Neuměl v tom chodit.Jak psala Peggy.Nosí jen sportovní, na značce nelpím
Naše teda ještě sama nechodí pouze kolem něčeho nebo za ruce a přijde mi právě že v botech jí to moc nejde.Ale nikdy by mě nenapadlo že je to kotníčkovýma botama za zdravotní obuvi.No tak teda díky no
![]()
Omlouvám se za odbočení od tématu ![]()
Ja na emimino zavitam vzdy jen jednou za cas a pokazde narazim na podobnou diskuzi, kde se vsechny chytre horakyne pusti do zakladatelky. ![]()
Je to skoda, jinak to je super forum.
Holky uvedomte si, ze kazdych 10 let rikaji odbornici neco jineho. Zalezi na kazdem, co povazuje za dobre a co ne. V zapadni Evrope a Americe se delaji zase uplne jine veci nez v CR. Kde berete tu jistotu, ze zrovna my zijeme v dobe a zemi, kdy delame vse naprosto spravne???
Priste spis odpovidejte na dotaz a lidi se tu nebudou bat klast otazky. ![]()
milcamilka píše:
jj male je 5 mesicua neboj jeste bych ji tam nedala jen sem dopredu chtela poznat par nazoru
Akorát ses ptala, jaké botky a vzniklo z toho tohle…
Já jsem se osobně nikdy takové diskuze nezúčastnila… Ale teď, jak jsem viděla v názvu „chodítko“, jsem byla zvědavá, jak to bude probíhat… Bohužel se obavy naplnily…
Uvidíš, jak se malá bude vyvíjet a určitě sama poznáš nejlíp, zda je to vhodné či ne…
![]()
Scarlett2011 píše:
Ja na emimino zavitam vzdy jen jednou za cas a pokazde narazim na podobnou diskuzi, kde se vsechny chytre horakyne pusti do zakladatelky.
Je to skoda, jinak to je super forum.
Holky uvedomte si, ze kazdych 10 let rikaji odbornici neco jineho. Zalezi na kazdem, co povazuje za dobre a co ne. V zapadni Evrope a Americe se delaji zase uplne jine veci nez v CR. Kde berete tu jistotu, ze zrovna my zijeme v dobe a zemi, kdy delame vse naprosto spravne???
Priste spis odpovidejte na dotaz a lidi se tu nebudou bat klast otazky.
Přesně, když se člověk koukne, co se dělá s dětma jinde a co tady, tak to zahlodá, jestli tady to není až moc přehnané a není lepší tomu nechat pohodovější vývoj.