Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
verenika píše:Hanule píše:Přesně takhle se opařil manžel když byl malý,Tchýně na ubrus co visel ze stolu položila hrnec vařicí vodykattkka píše:By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na nějlucie.t píše:Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsihoA pokud nějaký blbec dá vařící pití hned na kraj stolu a dítě do něj chodítkem drcne… To asi nebude vina toho chodítka.
Nemyslím,že je to vinna chodítka,to by stalo i když se dítě umí postavit o židli a strhne to.
A je to tu.Hele ty decka v tech choditkach laka vice veci.Mala me nikdy po ubruse nesla ale ja tam ani ni c nenechavam
Holky nehádejte se ![]()
Moje kamarádka ( 22 let) dává dítě do chodítka už od 4 měsíců aby si posílil svaly či co… ![]()
Ubrus teda na stole nemám, protože by letěl i bez chodítka:-)
Je to rozhodně každého věc a každého rozhodnutí. Já jsem v chodítku byla, můj brácha taky, záda nás bolí občas, trošku. Mamku taky tak, taťka už byl se zádama aj v nemocnici, děda chodil jednu dobu pravidelně. Z manželovy strany - děda má zborcenou páteř, tchyně skoliózu, MM skoliózu, vyhřezlou plotýnku. Jestli byli v chodítku, nevím, ale nějaké dispozice máme, tak mi nepřijde rozumné dráždit hada bosou nohou ![]()
Tak, jak rodiče alergici jsou opatrnější při zavádění alergenů, já jsem byla opatrná zase v tomhle. Je jasné, že nezařídím, aby třeba tu skoliózu neměl, ale vím, že jsem k tomu nijak nepřispěla ![]()
hofka píše:
Ubrus teda na stole nemám, protože by letěl i bez chodítka:-)
jo to jooo…
Já nedávám ani nic na stůl… prostě, od doby, co leze, tak stůl dávám na sedačku (mám takovej menší konferenční) a celej obývák je přizpůsoben maximálně malýmu… Nikde žádný nebezpečí… (samozřejmě, že čím víc roste, tím víc přizpůsobuji
)
kattkka píše:verenika píše:A je to tu.Hele ty decka v tech choditkach laka vice veci.Mala me nikdy po ubruse nesla ale ja tam ani ni c nenechavamHanule píše:Přesně takhle se opařil manžel když byl malý,Tchýně na ubrus co visel ze stolu položila hrnec vařicí vodykattkka píše:By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na nějlucie.t píše:Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
postaci capacky, urcite tam nebude cely den.jinak nevidim duvod, proc by melo dite pak spatne chodit. mala v nem byla a chdi uplne normalne. jasne, ze neni dobre, aby tam bylo cely den. ale kdyz si chci dojit v klidu na zachod, povesit pradlo.....neznam nic bezpecnejsihoA pokud nějaký blbec dá vařící pití hned na kraj stolu a dítě do něj chodítkem drcne… To asi nebude vina toho chodítka.
Nemyslím,že je to vinna chodítka,to by stalo i když se dítě umí postavit o židli a strhne to.
Ale to že nešla neznamená že jiné nepůjde.Medializováno je spoustu případu polálenin dítěte,ale bylo to že dítě strhlo na sebe něco z kraje stolu.Nečelat jsem že se tak stalo v chodítku.
Mám přece rozum a nedám nic horkého tam kam dítě dosáhne ne?
Nebudu se tu dohadovat,těch nehod se může stát milion i bez chodítka a odrazovat někoho kdo chce posadit dítě na pár desítek minut do chodítka ![]()
Jupíci a podobný obarvený srač.y jsou taky škodlivý,daleko víc než chodítko a je to zakázané?Není ![]()
lucineeccka píše:
Holky nehádejte seMoje kamarádka ( 22 let) dává dítě do chodítka už od 4 měsíců aby si posílil svaly či co…
Tak to je taky dobrý teda
![]()
kattkka píše:verenika píše:A je to tu.Hele ty decka v tech choditkach laka vice veci.Mala me nikdy po ubruse nesla ale ja tam ani ni c nenechavamHanule píše:Přesně takhle se opařil manžel když byl malý,Tchýně na ubrus co visel ze stolu položila hrnec vařicí vodykattkka píše:By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na nějlucie.t píše:Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
Myslím, že to byla hlavně blbost tchýně.Od tý doby co se Matyas postavil máme všechny ubrusy a dečky sundaný, nebezpečný věci jsou mimo jeho dosah, zásuvky zabezpečený,…aby se nemohlo nic stát.Když jsem šla na wc tak jsem ho dala normálně do postýlky, prádlo „věšel“ se mnou ( dostal kolíčky nebo hračku)Teď tam má houpací kohouty,a když jdu na wc tak mi buší na dveře a chce jít se mnou
A myslím, že se dá dítě zabavit jinak než v chodítku. ![]()
Hezký den všem ![]()
Ty jo holky kliid,
v Anglii je v choditku uplne kazde dite na doporuceni doktoru a chodi vsichni normalne. ![]()
Ale kazdeho vec. Ja ho taky nepouzivam a ani pouzivat nebudu. ![]()
Do chodítka jsem dávala ponožky. Jako první boty máme adidasky, žádné kotníčkové, protože v těch šmajdaly. ![]()
Terez85 píše:hofka píše:
Ubrus teda na stole nemám, protože by letěl i bez chodítka:-)jo to jooo…
Já nedávám ani nic na stůl… prostě, od doby, co leze, tak stůl dávám na sedačku (mám takovej menší konferenční) a celej obývák je přizpůsoben maximálně malýmu… Nikde žádný nebezpečí… (samozřejmě, že čím víc roste, tím víc přizpůsobuji
)
u nás taky…a všude vyklizený poličky. ![]()
kattkka píše:Hanule píše:To kafe nemusis mit na okraji.Decko ti ke stolu dojede a strhne ubrus.nebo jdes s necim horkym nemusi to byt zrovna kafe decko se v tom rozjede ty to nevychytas a skonci to na nem.Hele videla jsem to u kamosky a stacilo.Kdyz varila a docko do ni vrazelo.kattkka píše:By mne zajímalo, co to mají dotyčné za chodítka, naši kluci neměli šanci se přes chodítko dostat k jakémukoliv stolu, myšleno dosahnout na nějlucie.t píše:Jo a vis ze nejvice urazu oparenim a tak se pstava v choditku??Asi ne co.Tak nepis nejbezpecnejsi.Mimochodem lepsi je ohradka postylka.
Toto mi dělá syn doteď i bez chodítka - proto nevařím ![]()
Věci lákaly úplně stejně jak toho v chodítku, tak toho bez chodítka
TO není JEN o chodítku, ale o tom mít v hlavě trochu rozumu a nedávat věci tak aby to blbě dopadlo. Například dítě na kuchyňskou linku v době kdy si jdu vařící vodou zalít čaj, taky znám jednoho takového umělce, chodítko 100% doma neměli. Malá si do dospělosti ponese jizvu přes celé stehno.
peggy.sl píše:
Do chodítka jsem dávala ponožky. Jako první boty máme adidasky, žádné kotníčkové, protože v těch šmajdaly.
Taky jsem musela změnit svůj radikální názor na boty
Kotníčkové kožené má rozglajdané a chodí pomalu po kotníku, kdežto v „najkách“ chodí krásně…nakonec mi je schválila i rehabilitační ![]()
lucineeccka píše:
Holky nehádejte seMoje kamarádka ( 22 let) dává dítě do chodítka už od 4 měsíců aby si posílil svaly či co…
Tak to známá dělala taky, malej má pěkně prohnutou páteř, jako je to každýho věc, je mi to jedno, moje dítě to není. Ono opravdu nemusí se nic stát a může. Ona ho tam dávala taky od 4 měsíců, chodil brzy, ted má tři roky a pěkně prohnutou páteř, vyvalený břicho, ted s ním lítá po doktorech. ![]()