Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
milcamilka píše:
vau tak takove rady jsem po pravde necekala
za to já jsem je čekala hned jak jsem uviděla název diskuze
![]()
Si tak říkám, jestli když někdo založí diskuzi - jakou šňůrku na dudlík - tak zda se taky ozve tolik - to nikdy nedávej, uškrtí se ti na tom.
recoleta píše:
hodně obdobná diskuzehttps://www.emimino.cz/…rukou-78894/
ano ano, chodítko je skutečně věčné téma. A jak zde padlo, vždy bude mít své odpůrce a příznivce. Kdo chce, používejme ho, kdo ne, nepoužívejte.
Jinak zakladatelko, nováčku, vítej na emiminu a bacha na hádky, v to se to tu velmi často zvrtne, začínaje zcela nevinnou otázečkou
![]()
RyBANA píše:peggy.sl píše:Taky jsem musela změnit svůj radikální názor na boty
Do chodítka jsem dávala ponožky. Jako první boty máme adidasky, žádné kotníčkové, protože v těch šmajdaly.Kotníčkové kožené má rozglajdané a chodí pomalu po kotníku, kdežto v „najkách“ chodí krásně…nakonec mi je schválila i rehabilitační
No tak to ráda slyším… ![]()
V těch kotníkových holky chodí jako postižené a pořád se válí po zemi - už jsou v odkladišti. ![]()
Hanule píše:
Si tak říkám, jestli když někdo založí diskuzi - jakou šňůrku na dudlík - tak zda se taky ozve tolik - to nikdy nedávej, uškrtí se ti na tom.
to asi ne,to není tak profláknutý jako ty chodítka
![]()
Já jen nechápu že to holky pokaždý baví.Holka je chudák nováček a hned se jí dostane takového uvítání ![]()
To mi ještě připomnělo, jak jedna moje kamarádka si dala v těhotenství status na FB, že jí taťka přivezl z Francie výborné sýry a že si teda fakt pošmákla… A hned se do ní pustilo 1000 ženskejch a holek, že to je teda nezodpovědná matka, když v těhotenství jí plesnivé sýry, a že to dítě div nezabíjí… a dalších x podobných komentářů… Jako já tyhle „aktivistky“ nechápu…
I ta kamarádka věděla, že plesnivé sýry nejsou úplně ok v těhotenství a že se nedoporučují, ale prostě jednou zhřešila… a co jako? ![]()
Kdyby člověk měl dávat na VŠECHNY rady lékařů, na všechny škodlivosti, zákazy atd… a opravdu měl vše důsledně dodržovat, tak by se nesmělo v dnešní době pomalu nic…
Zkrátka každý někde ujede, někde si to hlídá… Každý to má jinak a každý má jiné myšlení, názory a priority… ![]()
tady by se měla udělat nějaká záložka, kterou by si měly povinně přečíst všichni nováčci.-DDD
Témata na které zásadně nezákladat diskuze:
chodítka
lipánek
kojení - nekojení
jednorázovky
interupce
ještě jsem zakladatelko jula na Tvůj profil…malé je cca 5 měsíců? To ještě do chodítka nedávej (pokud ses rozhodla dávat). My chodítko máme, ale malá v něm je někdy od 8,5 měsíce, 9. měsíce…až když měla zdokonalené lezení…takhle je to moc moc brzo, to bych se musela přiklonit k tomu, že to pro miminko opravdu dobré není…
zuzka.mamka píše:
tady by se měla udělat nějaká záložka, kterou by si měly povinně přečíst všichni nováčci.-DDDTémata na které zásadně nezákladat diskuze:
chodítka
lipánek
kojení - nekojení
jednorázovky
interupce
ještě jsi zapomněla: nechat miminko vyřvat?
taky nee…
dekuji za privitani
ikdys po pravde nevim jestli se jeste zucastni
nak jste me zaskocily hnet na poprve
a s tim choditkem uvidime
hlavne co na to rekne nase Vaneska
jak se ji tam bude libyt ![]()
milcamilka píše:
dekuji za privitaniikdys po pravde nevim jestli se jeste zucastni
jak se ji tam bude libyt
pokud chceš dávat, ještěš určitě vyčkej…min. až malá bude sama sedět a třeba lézt…takhle maličkou nedávej, to ji radši pochovej ![]()
petratavali píše:zuzka.mamka píše:ještě jsi zapomněla: nechat miminko vyřvat?
tady by se měla udělat nějaká záložka, kterou by si měly povinně přečíst všichni nováčci.-DDDTémata na které zásadně nezákladat diskuze:
chodítka
lipánek
kojení - nekojení
jednorázovky
interupcetaky nee…
ono by se toho našlo určitě mnohem víc
Ono je taky rozdíl, jaké děťátko do chodítka dáš… Pokud je vám teprve 5 měsíců, tak to opravdu ne-e… My jsme byli od malička „dobře stavění“, malý byl i opravdu šikovný, brzy sám lezl, brzy si stoupal - měl na čem stavět
(teď máme v roce 12 kg), takže jsem se o něj nebála, když jsem ho v 7 měsících dala do chodítka, už byl hezky vzpřímený a uměl stát… Samozřejmě bych tam nedala děťátko, které by v chodítku viselo a bylo v něm zkroucené jako paragraf… To nééé… Zase taková sadistka nejsem! ![]()
jj male je 5 mesicu
a neboj jeste bych ji tam nedala jen sem dopredu chtela poznat par nazoru ![]()
milcamilka píše:
dekuji za privitaniikdys po pravde nevim jestli se jeste zucastni
jak se ji tam bude libyt
A proč ji tam chceš vlastně dát? Naprosto neútočný dotaz, jenom mě to zajímá ![]()