Jaké botičky do choditka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10937
27.9.11 10:29
lucie.t píše:
xsaleen píše:
KPKristy píše:
Kamarádka dávala kluka do chodítka v ponožkách, já bych ho do chodítka nedala!
Ten její lítal po palcích přes celý byt v době, kdy neuměl sám sedět :roll:
Dneska sice normálně chodí, rozchodil se v roce, ale do budoucna bych to viděla spíš negativně. Až mu v deseti letech zjistí skoliózu páteře, může poděkovat mamince. On tam strávil fakt dost času… :zed:
naši nás s bráchou taky do chodítka nedávali, a máme skoliozu a vadné držení těla oba.. kamarádka šoupla malího do chodítka občas a je v pohodě
presne tak, jak dokazat, ze problemy zpusobylo zrovna choditko..

záleží na miminku jak má vyspělí svaly, bylo tu řečeno, že může a nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.9.11 10:29
Scarlett2011 píše:
Ja na emimino zavitam vzdy jen jednou za cas a pokazde narazim na podobnou diskuzi, kde se vsechny chytre horakyne pusti do zakladatelky. :-(
Je to skoda, jinak to je super forum.
Holky uvedomte si, ze kazdych 10 let rikaji odbornici neco jineho. Zalezi na kazdem, co povazuje za dobre a co ne. V zapadni Evrope a Americe se delaji zase uplne jine veci nez v CR. Kde berete tu jistotu, ze zrovna my zijeme v dobe a zemi, kdy delame vse naprosto spravne???
Priste spis odpovidejte na dotaz a lidi se tu nebudou bat klast otazky. :nevim:

presne, tady v Anglii se nic takoveho neresi. jestli je to dobre nebo spatne :nevim:
treba vetsina vozi mimca v autosedacce nasazene na golfaci, hluboke korby tu nefrci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.9.11 10:30
Hanule píše:
lucie.t píše:
verenika píše:
milcamilka píše:
my chovame porad jsme totis mazanci,, takze nepripada v uvahu ze by treba plakala nebo tak :-) ale uz sama sedi :potlesk:

Zase chyba,teď dostaneš určit vynadáno,že si malá určitě ještě sama nesedla :roll: :lol:

takže další téma můžete přidat a to je posazování 8-)
:pankac:
Jsem si akorát vzpomněla, jak se známá chlubila, že už malá sedí. Tak jsem se jí zeptala - a sedla si sama? - a ona na mne udiveně - ne, proč?

U nás jezdí malinký miminka v kočáru vystlaným polštářema aby z toho sedu nepadaly do stran :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.9.11 10:33
verenika píše:
Hanule píše:
lucie.t píše:
verenika píše:
milcamilka píše:
my chovame porad jsme totis mazanci,, takze nepripada v uvahu ze by treba plakala nebo tak :-) ale uz sama sedi :potlesk:

Zase chyba,teď dostaneš určit vynadáno,že si malá určitě ještě sama nesedla :roll: :lol:

Jsem si akorát vzpomněla, jak se známá chlubila, že už malá sedí. Tak jsem se jí zeptala - a sedla si sama? - a ona na mne udiveně - ne, proč?
U nás jezdí malinký miminka v kočáru vystlaným polštářema aby z toho sedu nepadaly do stran :roll:

Tak jsem jezdila už já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
27.9.11 10:34
Angua píše:
verenika píše:
Hanule píše:
lucie.t píše:
verenika píše:
milcamilka píše:

U nás jezdí malinký miminka v kočáru vystlaným polštářema aby z toho sedu nepadaly do stran :roll:
Tak jsem jezdila už já :mrgreen:

No vidíš,jak je to stále populární :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
27.9.11 10:38

Vystlaná polštářema jsme jezdila taky. V chodítku jsem drandila taky ale prý jen u babičky. No a teď mám problémy se zádama… Také jsme řešili chodíko ale nakonec jsme se rozhodli, že ho kupovat nebudem a pokud ano, tak takové jak strká před sebou.
Pokud má tvůj brouček pět měsíců, tak bych ho tam asi nedávala ale záleží to jen na tobě. A botky bych neřešila, jak už se tu psalo stačí protizkluzový ponošky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20962
27.9.11 10:38

Prosím držte se zakladatelčina dotazu a odpovídejte na něj. Na negativa chodítka otázka položena nebyla.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
489
27.9.11 10:44

Pokud chodí, tak už by neměl být v chodítku. A naučit se chodit by měly děti bosy, aby potrénovaly oporu v palečku bych řekla. Botky se dávají až chodícím. Zda chodítko ano nebo ne nedokážu říct, někdo tvrdí že to škodí, někdo že ne, odbornou radu jsem nehledala. Pravda je, že mi malý stál na celé plošce nohou a chodil kolem nábytku a než to vypiloval, tak jsem ho na cca 5 minutek tak 2× denně do chodítka dala, bavilo ho se rozjet a svézt s nožkama nahoře. Jenže mi začal stoupat na špičky, což si asi navyknul právě v tom chodítku. Tak jsem ho zabalila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
27.9.11 10:54

http://www.prozeny.cz/…detsky-lekar?…
už jsem neprocházela celou diskusi, ale přidávám odkaz a názor lékaře na chodítko, pokud už někdo vložil, omlouvám se.
Jinak já bych botičky nedávala, stačí ponožky s protiskluzem nebo jak psaly holky capáčky, aby dítě mělo maximální kontakt chodidla s podložkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
27.9.11 11:18
lucie.t píše:
Scarlett2011 píše:
Ja na emimino zavitam vzdy jen jednou za cas a pokazde narazim na podobnou diskuzi, kde se vsechny chytre horakyne pusti do zakladatelky. :-(
Holky uvedomte si, ze kazdych 10 let rikaji odbornici neco jineho. Zalezi na kazdem, co povazuje za dobre a co ne. V zapadni Evrope a Americe se delaji zase uplne jine veci nez v CR. Kde berete tu jistotu, ze zrovna my zijeme v dobe a zemi, kdy delame vse naprosto spravne???
presne, tady v Anglii se nic takoveho neresi. jestli je to dobre nebo spatne :nevim:
treba vetsina vozi mimca v autosedacce nasazene na golfaci, hluboke korby tu nefrci. :nevim:

a jak vypadají starší děti, mají s něčím problémy nebo v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
27.9.11 11:33
hofka píše:
lucie.t píše:
Scarlett2011 píše:
treba vetsina vozi mimca v autosedacce nasazene na golfaci, hluboke korby tu nefrci. :nevim:

tezko ric, takhle na pohled se to nepozna, s nikym jsem tu o tom nemluvila.
siroko daleko jsem snad jedina, co vozila v hluboke korbe.
byt pul dne v autosedacce urcite nic moc :-x
jasne, kdyz se jede nakoupit, tak je to sikovny, jen se vynda z auta sedacka a jede se, ale oni tak jezdi i na prochazky, do skoly…no porad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
27.9.11 12:37
lucie.t píše:
hofka píše:
lucie.t píše:
Scarlett2011 píše:
tezko ric, takhle na pohled se to nepozna, s nikym jsem tu o tom nemluvila.
siroko daleko jsem snad jedina, co vozila v hluboke korbe.
byt pul dne v autosedacce urcite nic moc :-x
jasne, kdyz se jede nakoupit, tak je to sikovny, jen se vynda z auta sedacka a jede se, ale oni tak jezdi i na prochazky, do skoly…no porad

Taky jsem tu jedina s hlubokym kocarem. A to bydlime ve velkem meste 600 tis. lidi.
U nas taky bud v autosedacce, nebo ve sportaku v sede uz ve 3. mesici. Deti mi tu prijdou v pohode. Zdaji se mi vic sportovne zalozeni nez v Cechach.

• Citovat
  • Upravit
14112
27.9.11 13:11
verenika píše:
Hanka1 píše:
jo klidne ho tam nacpi na cely den, on ti v dospelosti urcite podekujemne spis zarazi, ze jeste nekdo choditko pouziva… :roll:

že ty považuješ chodítko za škodlivé tak to přece neznamená že s tím musí souhlasit všichni :think: My vyrostly na chodítkách všichni a já na bolesti zad teda netrpím,páteř křivou taky nemám.....

Takže tvá reakce byla dosti přehnaná.Když tě to pobuřuje tak nemáš takové diskuze vůbec otevírat.Už tu na to bylo několik diskuzí a vždy je to hon na zakladatelku.Děláte jako by to dítě týrala :roll:

Neee, všichni ne. Doma máma neměla chodíto ani ohrádku, zato dvě děti 13m od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
27.9.11 18:42

myslím že daleko horší je od narození vozit dítě v autosedačce než ho dat do chodítka..autosedašky na kočarku ted frčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
27.9.11 20:35

Známá měla před 4mi lety kočár z ameriky, jen sporťák a autosedačku a tam to prý naopak pediatři doporučují, vozit v sedačce :think: Měla to od sestry, co se vdala za američana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí