Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@klarka91 tak pak dej vědět. Já teď čekám na schválení IVF od pojišťovny, a pak mě tam můj dr. pošle. Zatím tam byl partner na spermiu v prosinci, a vyšlo docela blbě. ![]()
Ahoj, chodíme tam rok, dnes mám aktuálně po OPU v Nativu a čekám až se oplodní vajíčka, ostatní v podpise-vše v Iscaru
@boruvkay aha a jak dlouho se ceka na schvaleni pojistovnou? a byl by nejaky duvod proc by to neschvalili?
Ano jsme, i když to zatím nevyšlo, ale co čtu diskuze, tak ono to nikde není stoprocentní, ale Iscare mi plně vyhovuje, všichni tam jsou úžasní a máme to blízko, sice jsou trochu dražší, ale co bychom pro ta svá dítka neudělaly že? ![]()
@klarka91 no tady jsem četla, že snad i 3 měsíce, ale doktor mi dneska řekl, že to většinou do měsíce přijde. Důvod asi není, leda tak věk, platí to jen do 39-40let.
Schválení od pojišťovny vyřídí taky v Iscare, nemusíte se o nic starat, do měsíce to je
@jana234 to je fakt, tak já to nemám zase tak blízko, ale můj gynekolog s nimi spolupracuje a tomu věřím, tak uvidíme. ![]()
@jana234 a to ti to trva tak dlouho?
ja prave myslela, ze do leta by mohlo byt umele oplodneni hotovo
tak jak koukam asi ne ![]()
@boruvkay me taky dneska doktor rekl, ze jsou jsou dobry, ze hodne lidi od nej k nim chodi, ale cetla jsem tu i diskuzi kde si na ne slecna slusne stezovala, ale ono nakonec by si nemohla nnikam, protoze kazda ma neco
No umělé může být za měsíc klidně hotové, ale jde o to, aby se uchytila embrya to se bohužel nestalo, ještě jsem mezitím byla na laparoskopii kde mi dělali i hysteroskopii, vše v pořádku
@jana234 tak aspon, ze vis, ze jsi v poradku
me uz dlouho rika, ze me posle na laparku, ale nejak se mi tam nechce
ani nevim co nam budou delat ja jsem v poradku a u manzela to neni tak strasny, ale trosicku podprumer
Jo tu diskusi jsem taky četla, proto jsem hledala někoho kdo je spokojený. ![]()
@boruvkay no jo jenze proste ja nevim u kazdeho je to indivialni a hlavne, nevis jestli si slecna neco neprikreslila nebo kde je doopravdy pravda, podle me si neco takoveho nemuzou dovolit, protoze to jsou zkuseni doktori. teda aspon to je muj nazor
@klarka91 no mému přítelovi vyšlo spermio docela bledě, 38% schopných, a má malý počet spermií a ty jsou ještě líné, tak že doporučují ICSI. Snažíme se teprve pár měsíců, ale vzhledem k mému věku, nám doktor rovnou doporučil IVF.
Ještě zkouší clostilbegyt a pregnyl, ale zatím na to moc nereaguji.
Tak že u nás vypadá, že je problém na obou stranách.