Chodí někdo do Iscaru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6244
18.3.14 10:45

No právě, ti myslí na úplně jiné věci, ale když si vezmeš průměrnou rodinu, kdy oba vydělávají tak kolem 20tis. a mají hypotéku na to aby měli kde bydlet, tak si myslím, že je pro ně IVF docela luxus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
19.3.14 14:34

Ahojky tak zitra mame prvni onzultaci jsem pekne nervozni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.3.14 14:59

@klarka91 ahoj, tak držím palce. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
19.3.14 17:43

Ahoj holky…já taky četla tu diskuzi, kde byl někdo nespokojený…proto jsem založila tuhle… @boruvkay a uz sis tu macu koupila?…ja ji jím od včera a manžel taky…ještě jsem si koupila estrozin..a děj se vůle boží…holky kolik vám je? -@jana234 @boruvkay @klarka91 .J8 byla minulý týden na odběru vajíček…měla jsem jen dva folikuly a uvnitř žádné vajíčko…mě to teda totálně zdeptalo…v pátek tam jdu znova…co vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
19.3.14 18:52

@feliss ahoj, Macu už máme s přítelem a zobeme, tak uvidíme, zda to pomůže. Mně je 37 a půl a snažíme se teprve o první dítko. Zatím to doktor zkouší s clostilbegytem, ale nějak špatně na něj reaguju, protože vždy se objeví jen jeden folikul a vždy jen vlevo. :zed: Tak máme požádáno o IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
20.3.14 12:41

@boruvkay ahojky…já taky doufám, že nám MACA pomůže…ale kdo ví. Já mám teda dvě děti z předchozího manželství(19,8)…tak to třetí až zas tak nutně nepotřebuju, ale ráda bych..:-)…Klostik jsem měla jen jednou…taky jen jeden folikul…a k tomu nizka sliznice..nakonec mi ten folikul nepraskl a udělala se z něj cysta..takže jsem měsíc musela brát anikoncepci…a další měsíc jsem už stimulovala na IVF-ale zjistilo se že folikuly (jen dva) byli prázdný…a já doufám, že to bylo jen kvůli tomu klostíku a antikoncepci…a ne kvůli mýmu věku (za měsíc ) 39let..manželovi bude 31…a byli jste na spermiografu?…my jo a nic moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
20.3.14 13:33

Já žádné děti nemám, nebylo s kým, měla jsem smůlu na muže, co na dítě ještě nedozráli. Až teď mám přítele, který má podobnou zkušenost se partnerkou. Byla kariéristka a v 39letech už se jí do dítěte nechtělo. Na spermiogramu partner byl, a nic moc. Je mu 39, má asi 9 let epilepsii, zřejmě poúrazovou a bere denně léky. Jeden čas mu to dělalo velké problémy, míval během dne záchvaty, teď už je dva roky bez záchvatu, ale nikdo neví, jestli ty léky taky trochu nemají vliv na to špatné spermio. Má malou pohyblivost a malé množství spermií, četla jsem že normální je kolem 20milionů a co jsme počítaly ty jeho výsledky tak on má pod 10mil. :zed: a ještě jsou mrchy líné. Já jsem zatím byla jen u gynekologa a jedu druhý měsíc s clostilbegytem, a vždy jen jeden folikul a jen vlevo. Jestli je uvnitř nějaké vajíčko, to netuším a kontrolní ultrazvuk po ovulaci mi nedělá. To mi zjistí zřejmě až v CAR, když půjdeme na IVF. Povedlo se nám počít asi druhý měsíc snažení, ale zjistila jsem to, až ve chvíli, kdy už jsem potratila, bylo to cirka 2-3týdny, skoro mi to přišlo jako normální menstruace, jen trošku opožděná. Taky mám zvýšený prolaktin, tak zobu pilule na jeho snížení, tak že problém je dá se říct na obou stranách. Jen mám strach, že když mám jen jeden folikul a vždy jen vlevo, zda :nevim: ten pravý vaječník vůbec funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
21.3.14 18:51

@boruvkay @boruvkay Jeden folikul je normální…tak to má být…správně by se to teda mělo střídat…jeden měsíc ovulovat z pravého a druhy z levého…ale pry to nemusi tak byt…ja zase často ovuluju z pravého…dulezity je jestli je uvnitř vajicko…a to se da zjistit jen, když ti ty folikuly odeberou…ale ty asi vajíčko mas…když se ti podarilo otěhotnět. S prazdnym folikulem bys neotěhotněla…Me dnes v Iscaru dali nejake hormony…na 3mesice…pry na prokrveni vajecniku…ale pokud uz jsem vyčerpala zásobu vajíček…tak je to stejne na prd…ale co…dam tomu ještě sanci…:-) to spermio ma manzel hodne podobny…koukni na tu MACU…on vždy když ma nejaky problém v praci tak je mlcenlivy a sex teda taky moc nemůže…ale po ty Mace bych rekla, ze se nenervuje i když nemaji praci..dokonce se smeje…uplne cumim…jinak když problémy nemá tak mu to jde bez problemu…ale to ma hodne chlapu…on ma proste strach…mame hyposku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
21.3.14 21:01

@feliss Jo MACU už přítel zobe, doufám, že mu to pomůže, občas je to hrozný nervák. My jsem požádali o IVF pojišťovnu, ale mám teď z toho strach. Pořád si říkám, že by to možná mohlo jít přirozenou cestou…že by jsme to měli ještě chvíli zkoušet, ale zase nejsme nejmladší, a pojišťovna mi to bude hradit jen rok a něco. Uvidím co bude. Mám nadváhu, tak možná je problém i v tom. A taky mi zjistili Leidenskou mutaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
22.3.14 07:12

Rozhodne necekej…kdyz se to nepovede do 39let při ivf, tak bych pak zkousela normalne…protože pak uz to holky stoji i okolo 50tisic…ty nemas VZP?…ta hradi IVF do 40let. Nadvaha při IVF nevadi…ale pry při normalnim poceti to jde hur…ale to si myslim, ze jak u koho…znam hubeny..stihli holky a nemůžou otěhotnět…ja mam 160cm a necelých 60kg..tak uz jsem asi na hranici, ale nemohla jsem otěhotnět i když jsem mela 52kg…Ta Leidenska mutace by asi nemela vadit…jen te budou vic hlidat…kvůli krvaceni…moje kamoska ji ma a ma tri deti-prirozene-ted uz je detem přes 30let a tenkrat nikdo nevedel, ze nejakyho leidena ma..
VIs, ze i když IVF plati pojistovna nektere ukony si clovek musí platit sam?(třeba když ma muz pomale spermie, tak oni daji spermii primo dovajicka a to stoji asi 5tisic jmenuje se to ICSI)…My jsme na IVF davali zalohu 16 tis…teda ted by nam to měli vrátit, protože se transfer nekonal…ale platila jsem hormony…pojistovna totiž prispiva (pulku) jen na 30 ampuli…a ja jich mela 40…stalo to celkem 7500kc…ale někdo se vejde do 3-5tisic..ZAtim. pa a drzim palce…ty chodíš do Iscaru v Práze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
22.3.14 09:08

@feliss ano vím, že to pojišťovna nehradí vše. Ještě do Iscaru nechodím, ale půjdu tam. Moc jsem to nepochopila, ale gynekolog říkal, že o IVF pojišŤovná požádá přes ISCARE, a pak mi dá vědět až přijde povolení, já si k němu dojdu pro rozpis, a teprve pak půjdu do ISCARE. Pojišťovnu jsem změnila, od ledna jsem u ZPMV a u té nevím do kolika to hradí, musím se zeptat.No já jsem právě před pár lety přibrala 20kg, a mám dost slušnou nadváhu a nemůžu se toho zbavit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
22.3.14 14:11

@boruvkay Ahoj. Nemusíš to řešit přes svého gynekologa. Stačí jít se registrovat s partnerem do Iscare. Nepotřebuješ žádné doporučení. VZP hradí 4 cykly do 40let a ostatní pojištovny do 39let(38+364dnů). Schválení je docela rychlé. U nás Iscare posílal žádost na VZP 18.12 a 7.1 již bylo schváleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
22.3.14 14:43

@boruvkay je to přesně tak jak říká @Claire00 …hlavně nečekej a jdi…ať to stihneš. Hlavně-moje gyndařka mi říkala, že mám krvácivou ovulaci a že to je v pořádku…ale hned jak jsem došla do iscaru…řekli mi, že mám zúžené děložní hrdlo, že menstruační krev nemůže z dělohy…proto mám menstruaci 3dny jo…3dny ne 3dny jo…atd…tak me objednali na operaci…a najednou dobrý…mají větší zkušenosti…udělají ti hormonální profil…a zjistí jak na tom jsi a podle toho te budou lečit nebo rovnou stimulovat na ivf…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
22.3.14 14:48

@Claire00 to jsem četla, ale můj gynekolog na ně má asi nějaké vazby, že to řeší za ně, tak že tu žádost podal on a VZP už nemám, přešla jsem k ZPMV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6244
22.3.14 14:51

@feliss tak já se nebojím, že by jsme to nestihli, žádost už je podaná, spíš si myslím, že to je možná moc brzy, že se to třeba povede ještě přirozeně. Však se nám to po dvou měsících povedlo, ikdyž došlo k potratu. Měla jsem i zvýšený prolaktin, teď na něj beru léky, tak třeba je problém i v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí