Chodí po špičkách- jít k dr. nebo je to normální

59
5.7.09 23:47

Chodí po špičkách

Ahoj holky, moje dcera 2 roky chodí každou chvíli po špičkách, ať v botech i bosá. Děda mě vystrašil, že viděl v TV nějaký pořad a prý to není dobré aby takhle chodila, prý se jí zkracují šlachy. Mohly byste poradit. Nevím jestli mám jít k dr. nebo je to normální. :roll:
Děkuji Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
5.7.09 23:55

Jani

• a chodí tak pořád, nebo občas?
    /jako jestli sis všimla, že výrazně upřednostňuje chůzi po špičkách, třeba i venku na procházce atd/
    Třeba se tím prostě tak baví. Děti často tak „experimentují“
    (páchají i jiná zvěrstva :lol: s jinými částmi těla…)

Totiž tak:
mohlo by se začít teď hned strašit tím, co by to mohlo znamenat, že chodí hodně často po špičkách - ale než bych začla, tak kladu tento dotaz - zdali tak skutečně chodí hodně často nebo spíš většinou.

Naše malá hodně často doma (už ale přesně nevím v kterém věku) chodila po špičkách, ale měla to jako takovou formu zábavy nebo experimentu. Chvilkama to zkoušela i venku, ale toto období pak zase pominulo.
No a:
kamarádku takhle jednou postrašila neuroložka spastismem.
A někdy to souvisí s autismem. Ale tím nechci říct že tvé dítě trpí jedním či druhým. To jsou obojí tak výrazné poruchy, že by to muselo mít i řadu jiných symptomů.

• jinak ortoped nebo dětská neuroložka by Ti k tomu dali jasnější stanovisko… zdali to tak moc vadí.

Ale já bych to asi nechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
6.7.09 00:08

Muže to znamenat spoustu věcí.Sousedovic chlapeček chodil po špičkách a musel na operaci kdy mu dali nožičky do dlahy a říkaly že to měl vadu z chodítka.

Neteřinka chodila po špičkách a je uplně v pohodě a náš Maty občas taky chodí po špičkách ale taky spíše zkouší co dovede a je to jen chvilkové a po tom co viděl v televizi prasátko pepinu jak tancuje balet :lol: .

Držím palce at je vše v pořádku,ale asi by jsi měla raději dr navštívit.
O autizmu jsem tak četla že to muže být jeden z 10 příznaku,ale náš maty má 8 znaku z 10 a autismus nejspíš nemá takže pokud nemá i ostatní znaky autismu tak bych zrovna s toho strach neměla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.7.09 07:59

Z neurologickeho pohledu by se to mohlo jevit jako projev lehke spasticity - ale to by po spickach chodila porad a hlavne vleze a bez zateze by tuto polohu zaujimala. Jinak si myslim, ze si spis asi jen hraje, nebo chce videtdal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
6.7.09 08:57

[quote:363da45b8d] náš Maty občas taky chodí po špičkách ale taky spíše zkouší co dovede a je to jen chvilkové a po tom co viděl v televizi prasátko pepinu jak tancuje balet .

Anoo u nás taky baletíme po vzoru Pepiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
6.7.09 10:14

jejda holky to jste me pobavily a uz se moooc „tesim“ na to az mala uvidi v telce Pepinu :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
6.7.09 13:26

Nase mala chodi po spickach dodnes (5let), byla jsem s ni i na vysetreni u detskeho neurologa, ale zadna patologie se nepotvrdila, jedna se pry jen o zlozvyk, kompenzaci premiry energie. Myslim, ze bude lepsi tento problem konzultovat se svym pediatrem, tady v diskusi ti nikdo nerekne, zda je to problem ci banalita. A pripadneho vysetreni se neobavej, neni to pro dite nijak stresujici, spis se u toho bavi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
6.7.09 14:42

Naše dáma tak začala chodit kolem dvou let. Myslím, že to začalo tak, že jsme ji v obýváku zakazovali skákat, aby nedráždila sousedy a ona si začala stoupat na špičky a jako se pohupovat nahoru a dolů „maminko, takhle můžu skákat, viĎ?“ Já jsem ji to odkývala a po čase jsem si všimla, že to dělá skoro pořád, i venku. Když ji napomenu, jde normálně, před doktorem taky, ale občas se zapomene. Prostě zlozvzk. Myslím, že to tak má spousta dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
6.7.09 18:46

Musim reagovat, protoze nas chlap jeste nechodi, ale se spickama uz zapasime. Misto klasickeho naslapu, nakroku se zacal vytahovat rukama ze zeme na postel a nohy tam ma jen na odrazeni. Kazdopadne se zveda na spickach. Na rehabku chodime uz pres rok a docela me vystrasili s chozenim po spickach. Zkacuji se tim achilovky a reseni je jen v operaci. Asi byt na tvem miste, pozoruju, zda to nema jiny duvod, nez ze je ji to proste prirozenejsi nez naslapovat celou nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
7.7.09 18:25

Ahoj Janis,
tak taky mam doma „baletaka“. Muj syn-ted jsou mu 2 roky pryc, od ty doby co se sam postavil (nekdy kolem 8mi mesicu), tak se postavil na spicky a kdyz zacal obchazet nabytek a pak i sam chodit, tak vsechno jen po spickach. Zustalo mu to doted. Nase dr. nam rikala, at ho nechavame co nejvic bez bot a doma taky jen v ponozkach, ale taky to nepomohlo.
Kdyz bezi, tak taky baleti a ten beh vypada, jako kdyby bezela loutka, jak rozhazuje rucickama, aby vyrovnal balanc.
Ted jak muzeme, tak mu kazdou chvili pripomeneme, ze jde spatne a on hned klesne na paty a jde chvili normalne ale pak se prestane soustredit a jde zase do baletu. Zatim nam na to dr. nic nerekla, tak nevim.
Jinak mame bratranka-tomu je 8 let a taky chodil vyhradne po spickach. Ted se mu to stane jen obcas, treba kdyz je zapalenej do nejaky hry na play stationu pred televizi, ale jinak chodi normalne.

Tak jsem byla v klidu a myslela si, ze se to synovi taky samo upravi, nez jsem si precetla dalsi komentare…
Hned pristi navstevu uhodim na dr., co se s tim bude moct delat.
Alessia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.7.09 14:19

Ahoj holky, děkuji za odpovědi. Za týden jdeme k dr. tak to probereme. Po špičkách nechodí pořád, ale často. Je opravdu jedno jestli je bosá nebo obutá. Když jí řeknu až chodí normálně tak mi odpoví „já ne nománě“. Snad to bude opravdu jen zlozvyk a nic horšího. Ještě jednou díky Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
18.7.09 17:08

Ahojte holky, taky jsme s tím měli chvilku problémy, Tedís se stavěl na špičky a díky tomu, že je narozenn ve 28 týdnu, tak jsme byli pod neustálým dohledem doktorů. Hned nás hnali na Vojtovku, ale srovnalo se mu to samo, zeď našlapuje pata špička, ale pro změnu zase začal chodit jako CHAPLIn, tu jednu nožičku vytáčí hodně, tak taky nevím co nám na to řeknou…
Ach joooo, ty naše robátka nám dávají zabrat, že??? :D
 Monča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.7.09 08:50

jojo,,,je to starost s těma našima drobečkama…mimochodem Tomík taky chodí po špičce - ale spíš jen jednou nohou.(zatím jen za obě ručky) - taky mám strach,ale vím, že je na chození brzy. Počkám na kontrolu v ROCE a uvidíme co řekne dr. ahoooj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.8.09 14:18
fidla píše:
Nase mala chodi po spickach dodnes (5let), byla jsem s ni i na vysetreni u detskeho neurologa, ale zadna patologie se nepotvrdila, jedna se pry jen o zlozvyk, kompenzaci premiry energie. Myslim, ze bude lepsi tento problem konzultovat se svym pediatrem, tady v diskusi ti nikdo nerekne, zda je to problem ci banalita. A pripadneho vysetreni se neobavej, neni to pro dite nijak stresujici, spis se u toho bavi :)

Také si myslím, že se může jednat spíše o zlozvyk, protože náš Šimon tak chodí od tédoby co chodí, což je zhruba od 11 měsíců. Ale když mu řeknu choď normálně, tak našlapuje dobře, ale během chvíle si zase začne po svém. Také jsme měli ze začátku strach, jestli je to normální, tak jsme mu vysvětlovali a ukazovali, jak chodíme my. No prostě někdy ty naše dětičky mají své způsoby, ale je dobré se asi zaměřit i na tu druhou stránku, zda je vše vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.4.17 22:58

@Alenka ahoj alenka, ubehla uz doba, ako ste dopadli s vasim dietatkom? Co sa tyka chodenia po spickach. ja mam s dcerou ten isty problem. ma 15 mes a este nam nechodi, chodi okolo nabytku a po spickach. a vstava tak, akoby sa odrazala na oboch nohach. dali na na noc dlahy, tak dufam ze sa to napravi. ma skratene achilovky :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí