Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak mě napadlo, že se musím zeptat, zda Vaše dítka také tak čučí na reklami? Malému je 15 měs. a ač se TV snažíme mít zaplou co nejmíň, tak vždy, když běží reklama, všeho nechá a prostě hledí a hledí a nic
ho nevyruší. Dokonce, když slyší znělku a je od televize dál, tak na:,–(í tempo a k televizi rychle doleze a čučí.
Přiznám se, že občas, když už je večer hodně unavený a nechce jíst, tak počkám na reklamu a u toho ho v klidu nakrmím
.
Myslím, že je to normální. My sice nemáme televizi, ale když kluci občas něco zahlédnou u babiček apod., ze všeho nejvíc jsou nadšeni reklamou. Je to krátké, barevné, pěkná hudba, prostě je to udělané profíky tak, aby to zaujalo. Já pokud už dětem někde telku pouštím na večerníčka, tak úplně na poslední chvíli, aby reklamy neviděli. Nechci, aby z toho blbli už takhle malí…
Katka
To je normální, reklama má rychlý střih, hudbu, je pěkně barevná… V 15 měsících to ještě není ono, počkej pár měsíců
. Naše malá už na začátku reklamy říká: „To je reklama na pivo“, „To je reklama na vodu“, případně se ptá, na co to je reklama, když neví, a je z toho celá nadšená. (Ona je trochu čumák televizní, kouká na večerníčka, kouzelnou školku, po večerníčku se zas manžel dívá na zprávy, a všecko je to reklamou pěkně vycpané.) Někdy před 2. narozeninami zase milovala losování sportky, jak je hned po večerníčku.
jéé, tak to je fajn, že nemáme doma exota
. Třeba pohádky ho zaujmou jen tak na 2 min., ale reklama zabere vždycky. Taky z něho nechci mít televizního maniaka, ale právě, že ta reklama je tam pořád a člověk alespoň večer zprávy vidět chce.
Jinak taky u ni stříháme nehty, jinak bysme mu museli dát asi narkozu ![]()
reklama - to je nejlepší pořad v TV - teda hned po krtkovi ![]()
reklamy jsou dělané tak, aby zaujaly, a je to vidět… ![]()
i když náš Vojtěch exot je, kolem těch 6-8m, když se učil jíst lžičkou, krmil se zá:,–(ně při čt24
prostě musel mít zprávy
reklamy začaly později.
normálně si hraje, TV běží, reklamy a šup, už je před bednou…
no, díváme se jen na zprávy od 7-8..
moje neteř se synovcem nemají tv doma a když přišli k nám a TV běžela, zlstali stát štajf..totálně.. teď už jsou zvyklejší, ale stejně… (je jim 5 a 7,5)
nehty stříháme u krtka
a stejně je to boj ![]()
Ahoj,
taky bych řekla, že je to normální.
Syn začínal v 6 měsících AZ kvizem
To ho bavilo hodně dlouho (asi rok, strašně se mu líbilo, když někdo vyhrál
… pak nastal „problém“, že se v roce a půl z toho začal učit písmena, tak jsem mu to utla). Asi v 8 měsících si taky oblíbil reklamy a zprávy (strašně se mu líbily hlasatelky zpráv - taky hodně dlouho) - u zpráv kolem 1 roku taky jedl, jinak by u jídla nevydržel (později ho to přešlo).
Televizi jsme tehdy taky moc nezapínali. Syn to neměl rád a dnes to nesnáší, takže TV je vypnutá celý den a zapínáme jen po 21. hodině, kdy už je v pelechu.
Ano ano, televize u nás moc nehraje, ale jakmile Tobík slyší znělku reklamy, všeho nechá a letí před ni ![]()
Když má hodně špatný den, tak jsem za to občas i ráda, je to jistota, že přestane ječet ![]()
Jo a při večerním krmení, které je v režii manžel, u nás každý den běží Červený trpaslík
Tobík to má místo večerníčku ![]()
Synovec dělá to samé
Je to přesně tím, jak holky psaly, hudba, střih ![]()
Jakmile je reklama, přiběhne a zírá ![]()
naprosto přesné..:-) všechny děti, co snad znám a jen u nás v rodině jich není málo, koukali na reklamu.. náš Vojta si taky nebyl líný dolézt odkudkoli, jen co zaslechl znělku… prostě reklama, pohádky ani nee ![]()
teď už to tak žhavé není, jen ty, co jsou hodně hudební, taneční, veselé… ![]()
Ahoj,
fakt je to normální. Starší miloval reklamy, AZ kvíz, sportku a kuličky na Primě (tenkrát byl takový předěl).
Mladší jede taky v reklamách, čím barevnější a rychlejší a tím lépe. Taky se přiznávám, že když dělá problémy s jídlem, tak někde najdu reklamu a v klidu se nají …
Martina
Ahoj, u nás jsou reklamy taky oblíbené, vždycky hlásí, co vidí (mimi, pán, cucík, baf-baf,…). Nejradši má reklamu na Dobrou vodu. Jednu dobu u nás frčel teleshoping, hlavně Eva a Vašek a Kučerovci ![]()
Od mala jsem se s T. dívala na Sama doma a zpívala jí znělku, takže jedno z prvních slov bylo Tap-tap. A taky miluje znělku Přátel, zpívá Na-na-na a tancuje u toho.
No, a teď u nás frčí Kouzelná školka, ale od té doby, co na ni kouká se naučila spoustu nových slov, takže mi to nevadí.
Někdo tady psal, že u reklam stříhá nehty - doporučuju reklamy na nějaké německé stanici, u nás zabíraly mnohem lépe ![]()
ahoj, když byl Vítek taky tak kolem toho roku a půl, taky se mu moc líbily reklamy, dokonce měl některé zvlášť oblíbené, naštěstí to byly většinou reklamy se zvířaty, jako byly ty reklamy na kterousi vodu apod., teď jsou mu tři roky a je víc na pohádky ![]()
Ahoj tak u nás reklamy nezabíraj ale zato hokej, fotbal a různé rychlé sporty a to už od 5 měsíců a ještě jí to nepřešlo. U hokeje vydržela celou jednu třetinu vydžela by víc kdybych ji to nevypla. Už se těším až ji začnou bavit víc pohádky.