Nábytkolezec

4155
25.6.09 16:30

Nábytkolezec

Holky, potřebuju poradit, co mám dělat z naší 1,5letou Anežkou. Je to asi dva týdny, co začala lozit po nábytku směrem vzhůru. Nejdřív jen třeba na stoličku uprostřed místnosti, na opěradlo gauče a tak. Ale pak své cíle zvyšovala, takže na židli, pak na stůl a šup na okno (naštěstí nám jdou blbě otevřít), popř. si našla jinou takovou trasu. Vysvětlovali jsme, zakazovali, samozřejmě hlídali , ale jak víte, děti jsou jak blešky, stačí chvilka… A malá si z toho dělá samozřejmě prd, jedním uchem tam, oběma ven.
Ale asi před hodinou jsem myslela, že dostanu infarkt. Potřebovala jsem na záchod a protože si malá hrála s kostkama, tak jsem ji nebrala sebou jako normálně, ale nechala ji at si hraje, však to bude jen moment, že?
Když jsem přišla do místnosti, jen jsem viděla letící tělíčko 8O . Malá si šla skočit z komody na gauč :! Naštěstí se trefila a nic se nestalo. Dostala na prdel a a řvoucí se sama odebrala do kouta. Ještě ted se klepu, co se mohlo stát.
Takže co s ní? Mám ji vázat k nábytku? Koupit vodítko? :twisted: To si samozřejmě dělám srandu, ale fakt nevím co s ní. Dokonce jsme vyhrabali ohrádku ze sklepa, ale tu přeleze. Je vůbec hodně živá, nechodí, ona běhá, denně jsme s ní i tři hodiny venku na hřišti, chodíme 3× týdně cvičit, 2× týdně plavat, ale ona není k utahání, v noci spí sotva 6 hodin a po obědě symbolická půlhodina. A ted ještě leze do výšek :roll:

Máte někdo zkušenost s podobnou „neřízenou střelou“ a poradíte jak ji změnit na „řízenou střelu“? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1209
25.6.09 18:28

Obalit molitanem a vypustit :lol: :lol: :lol:

A ty si dej panáka a mokrej hadr na čelo :wink: :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
25.6.09 20:37

Vydržet, hlídat a čekat … Starší byl podobný a po 2. roce začínal postupně dostávat pud sebezáchovy a zklidňovat.
Mladší je taky výškolezec, takže zatím sundáváme, sundáváme a sundáváme.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
25.6.09 22:03

Já mám momentálně to samé akorát máme doma ještě strmé schody to je taky žůžo každou chvíli je nahoře a já jen čučim jak to stihla.
Murko snad to přežijem ve zdravý. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.6.09 22:15
maxak píše:
Obalit molitanem a vypustit :lol: :lol: :lol:A ty si dej panáka a mokrej hadr na čelo :wink: :lol: 8)

tak to vystihuje přesně :D

Dnes jsme byli u doktorky, a já jen trnula, jestli na nás nepošle sociálku :? Holka samá modřina a boule, odřená kolena, na obličeji „silniční lišej“ atd. Ale musím zaklepat, po tom odpoledním skoku, kdy pak dostala na prdel, a že to bez plíny asi bolelo, už nelezla ani na gauč a držela se u země :lol: Doufám, že ji to vydrží aspon ještě zítra :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4216
25.6.09 22:25

Tak to u nás neprojde jak dám na zadek ani nezabrečí a dělá si stejně co chce. Ale tan panák by se někdy hodil. Snad budeš mít zítra klid držím pěsti. Úplný klid bude až jim bude 18 ale to budou zase jiný starosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
25.6.09 22:32

Já jsem měla podobný exponát doma…jednou seděl na skříni a dle jeho slov „obvěšoval krtka“…uklidnil se postupně sám, ale byly to nervy.
Teď mi něco podobného vysedá za jízdy z kočárku, je to Vikča a je jí necelých 5 měsíců, tak se mám na co těšit :twisted:

Panáka bych si dala taky, ale kojím…jen mám někdy pocit, že jí místo mlíka teče RedBull :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.6.09 23:42

Zname :lol: :lol: My teda hlavne vsechen nabytek prisroubovali ke stene, aby na ni nejaka skrin nespadla a okna zajistili zamky. Casem to preslo samo :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.6.09 00:54

Ahoj.já malému koupila helmičku pro miminka proti pádum.5íkala jsem si že ho neuhlídám a taky že když sii zláme jen ruce a nohy :-)) tak je to ještě dobrý než když by si udělal něco z hlavou.Jakmile jsem koupila helmu dítě jako zázrakem dostalo rozum a přestalo všude lozit :-))

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.6.09 00:56

a pro změnu tet našel novou zálibu a to že běhá ze zavřenejma očima ,to je taky o nervy.

• Citovat
  • Upravit
14015
26.6.09 01:02

Pevně doufat, že se ve zdraví dožije plnoletosti, co jiného zbývá.
Se starším tohle vůbec neznám, ale mladší se mi už rýsuje :evil: . Pokud to jde, beru všude s sebou. Kdyby byli oba takoví, tak mě šlehne, to bych neuhlídala. A to zatím nechodí, jen leze jak drak. To se mám na co těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
26.6.09 11:36

Ahoj,
hele a podle data narození - není malá Střelec? :wink: :lol: Jestli jo, tak jen vydrž, oni to „nábytkolezectví“ prostě mají v povaze, holt míří ke hvězdám :wink:

Jestli tě to uklidní, nejsi sama, mrkni sem . O tom, že už jsem ho párkrát našla až na okně, o tom ani nemluvím :?
Vydrž a ono se to časem spraví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
26.6.09 17:54

To video je super :lol: jak když vidím naši potvůrku, i když ted už ví, že když si donese stoličku, tak si neotlaší pupík :lol:

A malá je Střelec, charakteristika znamení na ni přesně sedí (Spolehlivý, cílevědomý, milující, pohodový, usměvavý, ctižádostivý, schopný. Má velmi dobrou intuici. Je aktivní, umí obdarovávat okolí. Je tvořivý, intenzivní, nadšený pro věc. Dynamický.)

Ted nám staví u paneláku nové dětské hřiště, tak už snad nebudeme muset přes celé město. Akorát se bojím toho, jak ji odtud budu dostávat domůj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.6.09 18:14

Máme taky Anežku :wink: a je to stejný.. Ovšem té naší už byly tři. Krom toho lezení všude se pořád svléká (i do naha), že se bude sprchovat (jako - ale třeba ve dvě odpoledne a oblíknout jí musím násilím). Navíc nedávno vymyslela další aktivitu - polštáře ze sedačky si naskládala do tvaru skluzavky a z vrchu sedačky sice neskáče dolů, ale skáče na ty polštáře a výská radostí, že má doma skluzavku. Trnu, kdy se jí ty polštáře rozjedou a ona skočí rovnou na zem. Dostat přes zadek nepomáhá (vyvolává to v ní spíš agresivitu), domluva funguje někdy. Rozum už trochu má, takže lecos se jí vysvětlit dá, ale pud sebezáchovy u ní zatím nepozoruju. A to nás na deseti měsících doktorka poslala na neurologii, protože se jí zdálo, že je málo aktivní - nelezla, nestoupala si, vydržela hodiny v ohrádce, když jsem ji chtěla motivovat zajímavými vzácnými hračkami, tak je radši nechtěla, než aby pro ně někam dolezla nebo se zvedla.. Pak to ale během měsíce všechno dohnala a teď je aktivní až běda. A k tomu nespavec, takže večery u nás probíhají tak, že maminka odpadá první, tatínek druhý (při uspávání) a Anežka jako poslední (kolem jedenácté). Ale věřím, že bude líp, jinak je to zlatíčko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.6.09 18:15

Jo a střelec není, je to typický býk jako její táta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí