Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
jdu k Vám pro radu…malý má teď 6měsíců a kousek. A cca posledních 10 dní se mi neustále propíná do mostu a to tak ze nožkami-šlapkami je opřený o podložku a pak temenem hlavy. U toho zadržuje dech a snaží se to břícho dostat co nejvýše. Tohle vydrží tak kolem 10 sekund, pak „spadne“ zadečkem dolu a znova. Děla to tak asi 90% času co je na zadech. Když je na bříšku, tak to chvíli vydrží a pak začíná brečet. Jediné co ho jeste na chvíli uklidní je, když ho dám do lehátka. Na tom břichu a v lehátku, vydrží jen chvíli (předtím neměl problém) a pak začne kňourat a tvářit se hrozně nešťastně a přechází do breku, do toho se snaží mluvit (takové ble, ough, ba). Ještě pak zabírá, když si ho vezmu na ruce do sedu…ale to jen na chvíli.
Prvně jsme mysleli, že jsou to zuby…už máme dva, tak že budou další…jenže na ďásních se nic neděje a CALGEL nám na to nezabírá (předtím jo i když jen na chvíli).
Pak jsem si říkala jestli neroste…neroste a jí relativně normálně - jen nechce příkrmy, ale ty už nechtěl předtím. Horečky též nemá, jen jednou měl lehce zvýšenou o 0,2°C.
V podstatě se to začalo objevovat pár dní (cca 3-5 den) po druhé dávce hexy.
Nemáte některá z Vás tušení, co se děje a co by mohlo zabrat? Díky moc za rady.
a uz se ti otaci?treba se chce nejak hybat(otacet)a tohle je jediny na co zatim prisel a zalibilo se mu to kdyz u toho nebreci
otáčí se ze zad na břicho, postaví se už na všechny 4 a houpe se, taky už zvládá dvě tempa tempa na lezení dopředu, většinou se dopředu pohybuje „rybičkami“ tzn. postavi se na 4 a spadne dopředu, posune si nohy do pod sebe, na 4 a spadne zas dopředu…
No otom jestli se mu ten most líbí…asi jo, jen ma vždycky u toho takový divný výraz, jak kdyby tlačil hovínko, ale nic nevytlačí, jen celý zrudne.
příkrmy už dáváme skoro dva měsíce, stolici má bezproblémovou, Tak 2-4× denně, lehce hutnější konzistence. Nad prdíky jsme tez uvazovali, ale to jsme si zažili na začátku ale teď je to jiné…s prdíkami opravdu brečel, ted spis poknourává tváří se děsně utrápeně…
Myslela jsem též už i na nějaký neurologický problém, ale to většinou je spojené s nějakým omezením v psychomotorickém vývoji a na to by na rehabce přišli, spíš je teď vývojově dopředu.
Začíná mi připadat, že mateřství je jen o dětském usměvu a šílené hrůze z každého nestandartního projevu…ach jo
A nemůže to souviset nějak s tou hexou ? Naše Lucka v roce a půl po očkování na spalničky přestala na půl roku téměř jíst.
Markéta
Mohlo by to byt paleni zahy. Tomu odpovida i to, ze v houpacce vydrzi. Tam je trochu nakloneny. Naseho maleho taky palila zaha a taky se propinal jak luk. Snazi se to takhle dostat z toho krku. Meli jsme to i lekarsky potvrzene a brali jsme kapky. Nas byl teda mladsi a jeste jsme neprikrmovali, ale s tim prikrmovanim to taky muze souviset. Kazdopadne bych se asi poptala u lekare…