19měsíční chodí pozdě spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.6.14 14:44

Chodí pozdě spát

Holky potřebuji poradit. Více jak před 2 měsíci jsme byly s malou (19 měs) v nemocnici, náběh na zápal plic.Od té doby mi dřív jak v 10 večer neusne. Před nemocnicí chodila spát tak kolem 8 v pohodě, uložila jsem a za chvíli usnula.Po návratu z nemocnice 3 dny byl režim v normálu, ale pak nechtěla do postýlky spát ani náhodou. Problém je i že bydlíme v paneláku, dát ji teď v 8 do hajan, dělá šílenej vyrvál jak kdybych ji rvala hlavu tak ji musím zase vytáhnout. Nemáte některá s tímto zkušenosti? Vrátilo se vám pak spaní do normálu? Mám se pokusit ji nějak naučit zase chodit spát brzo nebo hold se budu muset smířit s tím, že budeme chodit usínat spolu v 10…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3956
4.6.14 14:50

My jsme teda měli různé období usínání, nezávisle na nemoci. V kolik vstává? Mě když usínala v půl desáté, v deset, tak jsem ji začla ráno budit o hodinu dřív a zabralo to a postupně jsme se dostali na osmou, půl devátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
4.6.14 14:55

@ježourek x.x.x u nás to bylo v tomhle věku taky a u kámošky taky, takže si spíš myslím, že to souvisí s věkem než s nemocnicí - podle mé zkušenosti. Normálně chodila v osm a pak najednou, dřív než v 10h neusnula, přesně řev jako blázen, nic nezabíralo. Tak jsme museli prvně nasadit tvrdší režim, alespoň do postele v 9h, nemusela spát, ale musela být v posteli a sama v pokojíčku - mohla si hrát a nebo prohlížet. Cca během týdne se naučila. Když se jí pak zkrátilo odpolední spaní cca ve 2 letech, tak začala zase chodit spát dřív, cca v půl devátý do postele a v 9h spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
4.6.14 15:00

Malý mi taky chodí docela pozdě spát, spí s námi ve velké posteli ve své nechce a když už, tak se vzbudí a jde za námi. Usíná mi jak kdy, někdy v 20:00, někdy i 22:00. Záleží jak je unavený, mě to třeba nějak nevadí, že chodí spát později, zase spí tak do 9ti rána :D

• Citovat
  • Upravit
4476
4.6.14 15:00

Je to asi věkem. Malý byl do 18 měs. taky vzorný dítě v osm hodin chrupající sám v postýlce. Pak se něco zlomilo a nejen že nechtěl chodit spát, posunulo se mu to na 22 hod, ale ještě nám zkončil v posteli. Teď chodíme spát všichni spolu a nesmí se nikde nic šustnout, aby mu náááááhodou něco neuteklo… Když ti povím, že kolikrát večer usne později jak já a ráno je vzhůru dřív jak já… tak tě asi vyhlídkou do budoucna moc nepotěším… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.14 15:07

To jste mě potěšili :D, pravda že spí tak do 8,ale stejně, ty volné večery při televizi mi chybí, místo toho lítáme po bytě, kreslíme nebo stavíme kostičky :)co jsem zjistila, tak je to úplně jedno v kolik vstane, jak dlouho spí odpoledne nebo jak se unaví, stejně jde spát v 10 :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.6.14 15:14

@ježourek x.x.x Taky jsem zkoušela zkrátit např. odpolední spaní. Výsledkem bylo akorát probuzené, naštvané a nedospalé dítě a pokažený celý odpoledne. Spát šel stějně pozdě… Tak se jen utěšuju, že se to třeba změní školkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
4.6.14 15:17

@74paja Dcera usínala kolem osmé. Začla ted na jaře chodit do školky. Spí tam odpoledne, představovala jsem si, že večer po koupání odpadne po pěti minutách a opak je pravdou. S nástupem do školky začla usínat v půl desáté, v deset. Budím jí v půl sedmé, takže ten spánek po obědě tam potřebuje, ale zase ji to nabije na moc hodin. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
4.6.14 15:18

@ivanak Jehehe. No tak jsi mě potěšila… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30811
4.6.14 15:19

@ježourek x.x.x taky mi pak ty volný večery chyběly :zed: odpolední spaní zkrátit nešlo, to byla pak strašně mrzutá a uřvaná, v tomhle věku ještě potřebovala odpo 2h…akorát co jsem zavedla, že vstávat nejpozději v 8h - nenechávala jsem jí „dospávat“ ráno, aby nechodila ještě později. Když jsem jí náhodou nechala, tak už pak nechtěla jít spát odpoledne a byl to blbej kolotoč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
4.6.14 15:36
@ježourek x.x.x píše:
To jste mě potěšili :D, pravda že spí tak do 8,ale stejně, ty volné večery při televizi mi chybí, místo toho lítáme po bytě, kreslíme nebo stavíme kostičky :)co jsem zjistila, tak je to úplně jedno v kolik vstane, jak dlouho spí odpoledne nebo jak se unaví, stejně jde spát v 10 :zed:
Ženská, ty si nemáš na co stěžovat :D Mně dcera usíná po 21. hodině a vstává úderem 5. hodiny (v srpnu bude mít 3 roky). Nic na tom nezmění délka odpoledního spánku, ani jeho posunutí na dřívější dobu. Zkusila jsem už odpolední spánek zrušit, to se jí ale zavírají oči už v 16, udržím ji vzhůru max. do 17:30 a ráno pak vstává ve 4.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.14 07:10

@LucieJ3 Tak to koukám že to mám ještě svatý. No jsem ráda že nejsem sama, kolem mě jsou maminy s dvouletýma a ty v 8 odpadnou…tak jim teď tiše závidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí