Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@rozmary
Tak existuju leky(hypnotika),ale skusila by som najprv neco prirodne(medunkovy caj, caj na spani, homeo)
Já zase teď nemůžu usnout do půlnoci
Pak mě budí děti a pes a druhej den jsem jak praštěná.
No jedině něco šetrného na spaní. Ale to je tak nějak všechno návykové. Neco přírodního…?
@rozmary vyzkousela bych medunkovy caj je na uklidneni a spanek
Medunku mohu vřele doporučit. Plus pokud jste tomu nakloněni tak mě pomohl homeopat. Pak jsou samozřejmě léky na spaní.
Taková klasika - pořádně před spaním vyvětrat, nejíst na noc nic těžkého, snažit se nerozčilovat, nedívat se na žádný horor, nakapat si na polštář esenci z levandule nebo meduňky- případně nějaký bylinný přípravek na spaní, co není návykový.
Tu meduňku vyzkouším, zatím jsem zkoušela třezalku, ale nic moc efekt. Léky na spaní asi ne, ráno řídí.
Švagrová teď měla něco přírodního a celkem si to chválila, zjistím, co to bylo..
@betuska.bathory píše:
Taková klasika - pořádně před spaním vyvětrat, nejíst na noc nic těžkého, snažit se nerozčilovat, nedívat se na žádný horor, nakapat si na polštář esenci z levandule nebo meduňky- případně nějaký bylinný přípravek na spaní, co není návykový.
Ty esence se dají sehnat kde?
Jinak pokud neumí naložit se stresem tak mu nic nepomůže dlouhodobě, ale to musíš vědět ty a hlavně on. Jenže chlapi to neradi slysi, že problém může být někde hlouběji.
@rozmary
Buď někde v prodejně „Zdravý životní styl“ atd., nebo přes internet- zadej si „esence shop“, nebo esence z meduňky.
Změnilo se něco poslední dobou? V práci, doma, s financemi?
Vzbudí ho něco konkrétního, třeba že potřebuje na záchod?
Podle toho bych se snažila najít řešení
Manžel začal cvičit a od té doby problémy se spaním vůbec nemá.
@zrzana2 píše:
Jinak pokud neumí naložit se stresem tak mu nic nepomůže dlouhodobě, ale to musíš vědět ty a hlavně on. Jenže chlapi to neradi slysi, že problém může být někde hlouběji.
Tak tak…špatný spánek je odrazem nesprávného životního stylu.
Mému manželovi nastoupil tento problém se změnou zaměstnání - jako součást somatické deprese. Nemá i jiné problémy? Ustavičná únava, nechuť do života, sny či myšlenky o sebepoškozování…?
Ahoj, jdu si pro radu. Manžel se poslední asi dva měsíce probouzí ráno v půl čtvrté a už za boha nemůže usnout, je to tak i o víkendu, když jde spát třeba po půlnoci. Má toho plný kecky, pořád je utahanej, odpoledne neusne aby to dohnal. Existuje něco, po čem by chrněl až do budíka?