Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dnes jsme vstávali před šestou ranní, máme nacestováno přes sto km vlakem, běhání po metropoli, po návratu ještě několik hodin na zahradě. Je devět hodin a chlapec by si ještě rád hrál. Několikrát mi od osmi (od uložení do postele) utekl z pelechu, potřeboval už vše možné i nemožné, teď prožívá trauma, neboť trvám na tom, aby chrápal. Jsou mu tři roky, máme to takhle denně. Odpoledne nespí od té doby, kdy začal po hlavě vyskakovat z postýlky, tj. asi od osmi měsíců. Takhle blbly/blbnou všechny moje děti. Jsem divná, že bych ráda, aby v osm večer spaly?
Několikrát jsem zkoušela vstávat před pátou, abych mohla dělat svou práci, během deseti minut jsem zaslechla cupitání a chichotání a děti byly taky připraveni do akce.
Snad ani neočekávám žádnou radu, jen jsem se potřebovala vykecat. Mám totiž chuť vraždit. ![]()
@eva valoi
teda. Nevím, co ti poradit, ale držím palce, ať se nezblázníš
Se ti ani nedivím. Já mám teda doma skřivana a sama jsem založením spíš sova, i když mi nedělá problém ráno brzo vstát, ale i tak bych vraždila, když to moje zlato skáče šipky z postýlky mezi pátou a šestou ráno
.
Holt se s tím musíme smířit a počkat, jestli je to přejde. ![]()
Hurá, spí. Dneska tedy nad očekávání brzy, ještě není ani půl desáté. To je pohoda, do pěti mám padla, možná do půl šesté. ![]()
To by mě zabilo… kluk je naštěstí spáč. Ale naplatí to v den, kdy je nějaký výlet. Teď při posledním větším výletu vstával ve 4:30, prospal se 5 minut v autobuse, 20 minut ve vlaku a usnul ve 22:30
Chlap usnul dřív než on a já držela oči otevřený málem párátkama.
@eva valoi Dcerka to má večer o něco lepší a přes den hodí ucho, ale jinak trochu vím, co prožíváš. Držím pěsti, třeba se to někdy zlepší.
Určitě se to zlepší, až bude mít vstávat do školy, tak se mu nebude chtít.
Jo a jinak já mrkla na diskuzi, protože jsem čekala, jak ten pták bude v důsledku vypadat a kdo je chytil při činu, že ví, že to byli zrovna oni ![]()
To se ti nedivím, že máš chuť vraždit
u nás hodně pomáhá, když děti usínají v jiné místnosti. Jakmile jsou pohromadě v pokojíčku když mají spát, tak řádí. Starší posílám usnout do ložnice a pak jí přenáším. Z ten klid to stojí ![]()
@eva valoi píše:
Určitě se to zlepší, až bude mít vstávat do školy, tak se mu nebude chtít.
Nechci ti brát iluze, ale moji dva synovci(11 a 7), by čumákovali do noci a ráno straší o půl šestý, takže ani škola nezabrala
.
@1Luca píše:
Jo a jinak já mrkla na diskuzi, protože jsem čekala, jak ten pták bude v důsledku vypadat a kdo je chytil při činu, že ví, že to byli zrovna oni
@Jaruše píše:
Nechci ti brát iluze, ale moji dva synovci(11 a 7), by čumákovali do noci a ráno straší o půl šestý, takže ani škola nezabrala.
Tak v sobotu a v neděli taky straší, to dá rozum.
No jo, kdyby jen sobota a neděle. Tohle je na denním pořádku.
@eva valoi bude líp, neboj. Naši taky straší brzy ráno, ale o víkendu už se postará starší o mladšího a nás i do té 10. nechají dospat. To, že sedí u pohádek beru jako nutné zlo k přežití.
Ale vo večer, to neporadím.