Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, kolem mě jsou snad všechny děti hrozne rychlí. Chodí od 8-10 měsíce.
Můj 13 měsíční se k tomu ještě nemá. Jinak po 4 leze teprve poradně měsíc a půl. Před tím výhradní plazení. Kolem nábytku od 10 měsíce. Kdy bych to mohla čekat?
A pro zajímavost by mě zajímalo, kdy se Vám zlaticka rozchodila. Jestli je fakt častější mít rychlíka, tak jak to kolem mě vypadá. ![]()
Ne. První v 16. měsících a další dvě okolo 14. měsíce. A jsem rada. Chodily pomalu a jistě. Žádný kamikadze 😂
Ne, ani jedno dítě nechodilo v roce. Jedno v 18 měsících, jedno v 15 měsících. U obou předcházelo šestiměsíční lezení. S chozením není kam spěchat.
Nejstarší syn ve 13 měsících, mladší v 10, dcera taky. Což byla dost kalamita, bez pudu sebezáchovy ![]()
14,5 měsíce, lézt začal až v 11M… ale pak byl v chůzi jistý a prakticky nepadal…
@Aries6 Takže byly spis opatrnější?
A pak ta chůze zpočátku byla taková v pohodě stabilní? Nebo spis s pády?
@Dollorres píše:
Ahoj, kolem mě jsou snad všechny děti hrozne rychlí. Chodí od 8-10 měsíce.Můj 13 měsíční se k tomu ještě nemá. Jinak po 4 leze teprve poradně měsíc a půl. Před tím výhradní plazení. Kolem nábytku od 10 měsíce. Kdy bych to mohla čekat?
A pro zajímavost by mě zajímalo, kdy se Vám zlaticka rozchodila. Jestli je fakt častější mít rychlíka, tak jak to kolem mě vypadá.
Ahoj
dcera se neplazila vůbec. Ve 12ti měsících začala lest a chodit sama začala v 18ti měsících. Tak se neboj, bude ok
@Hibou Myslíš, že to nevadí, když nebude hned chodit? Z obou stran od babiček slycham jen, proč nechodí když už mu byl rok. ![]()
Cca těch 12 m bez opory začínal kolem nábytku zhruba stejně jako lezení po 4. Prý to lezení po 4 je hodně důležité pro posílení těla tak bych nespěchala. Syn zase po 2. Roce a ještě nemluví