Chodíme na nočník - 15 měsíců

660
23.7.12 12:41

chodíme na nočník - 15 měsíců

Zdravím všechny, nehledám radu spíš bych si ráda přečetla vaše názory. Zkouším syna posazovat na nočník od chvíle kdy se sám posadil a vždy to bylo s řevem, už asi dva měsíce chodí po spaní a vždy se vyčůrá, 14 dní zkouším občas posadit a taky se vyčůrá, dnes jsem hodila pokus a nedala jsem plínku a každých dvacet minut posazuji na nočník, vždy se vyčůrá, ale dvakrát jsme to nestihly. a teď co mě hlavně zajímá, je možné aby 15ti měsíční dítko pochopilo vše co se chození na nočník týká(jako si i nějak říct)?nevím jak dlouho mě bude bavit s ním takto po dvaceti minutách běhat a být stále ve střehu a pozorovat zda už či ne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10584
23.7.12 12:43

;) delas to stejne jako jsem to delala ja
obe holky mi v roce chodily na nocnik a v roce a pul uz byly natrvalo bez plenek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
23.7.12 12:49

@Lenka001 Vydrž,když už jsi začla :) Syn se takto také naučil brzy. Teď mám druhé děcko a bohužel tolik času nemám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
23.7.12 12:51

Taky to ted dělám se synem chce to vydržet a přinese to ovoce, oni se ty intervali začnou prodlužovat neboj určitě chápe co má dělat, my máme motivaci jako tleskání, že kdo je poblíž a on se vyčůrá tak zatleská dokonce sem tam dám bombonek :oops: ale fakt jen pidi špičku gum. medvídka, začala jsem nedávat plínky je to měsíc, jen na spaní i ven když jdeme nedostane aby v tom neměl zmatek, a teprve ted pozoruji, že si začíná říkat, že chce čůrat, ale když se mi zdá, že už to je déle tak ho radši posadím a nebo, když jsme venku tak ho dám na travičku vyčůrat a nečekám až si řekne. Chce to fakt ale vytrvat když už jsi začala tak to nevzdat držím pěstičky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.7.12 12:52

NIKDY jsem kluky nevysazovala, každých dvacet minut, no to by mně s prominutím jeblo. To bych taky jednu dobu nedělalal nic jinýho než v jedné ruce kojila av druhé se snažila udržet toho staršího na nočníku, ne? Počkala jsem si, až sami pochopí, až si sami řeknou. Holt to nebylo v 15 měících - ale to jsem fakt neřešila. N arande s plínoua dudlíkem nepůjdou, a to je pro mně důležitý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
23.7.12 12:53

Když to jde, tak vydrž!!! :potlesk: :palec: Já to teda takhle brzy nedokázala a nechtěla jsem to hrotit za každou cenu, ale fandím ti. Pokud to dítě zvládá v pohodě a daří se, tak je to správně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
23.7.12 13:02

@Lenka001
mrňata chápou moc dobře oč jde.Sice je to nějakou dobu pouze na našem odhadu kdy si myslíme že by mohli něco udělat tak je vysadíme, ale časem se z toho stane návyk a myslím že ve výsledku je jedno jestli čůrají porot že je to jen návyk nebo jejich vlastní záměr. Mně kupříkladu těch pár týdnů vysazování po půl hodinách stojí za to, abych měla děcko v 18 měsících bez plen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
23.7.12 13:08

Docela bych řekla, že chápe o co jde, protože pokaždé když ho posadím se vyčůrá a je vidět jak tlačí, jako že přesně ví jaké svaly zapojit aby se stalo to co všichni chceme ;) teď bude asi na něm za jak dlouho zjistí že si říct, doufám, že na to má trpělivost postačí :D jen asi budeme muset zvýšit zásobu tepláčků a slipků :mrgreen: děkuji za názory :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
23.7.12 13:24

Já myslím, že to hodně záleží na mamince, jak k tomu přistupuje, mám o měsíc starší dítko a do nočníku se mi nevyčůrala ještě ani jednou, ale občas si ho bafne a přinese a říká čííí, když jí posadím, tak neudělá nic. Takže asi ví, na co to je. Ale to je spíš o mé nedůslednosti, zatím tohle taky neřeším. Nějak se nemůžu přeorientovat na tohle nové období, co má přijít. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
23.7.12 13:31

Určitě to brzo pochopí, jen ty musíš vydržet ;). Pokud by si to vzdala, bylo by to škoda, když se daří takhle od začátku. Dcera začala na nočník chodit v 7 měsících, v 8 si říkala, takže měla pidi kalhotky, ale samozřejmě že nehody občas byly, ale minimálně. A v roce byla už bezpečně bez plín.
Přeji hodně štěstí a pevné nervi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
23.7.12 13:35

Vydržte když máte takové úspěchy. Jak tu někdo píše, že 20 minutové vysedávání nemá cenu, tak to si myslím taky. Ale když se zadaří alespoň někdy, tak to má cenu. Syn chodí na nočník od 16.měsíce - volal „kaká“ a to i na čůrání. Můžou si to tedy v tom věku uvědomovat. (ale nemusí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
23.7.12 13:35

Tak, určitě chápe, co tam dělat, když ho vysazuješ. Koneckonců za mejch mladejch let už jsme kolem roku a krátce po byli bez plen. Já to mám teď krátce za sebou se synem, začala jsem s ním v osmnácti měsících a teď má 21, za tři měsíce zvládl v pohodě, někdy s nervama, teda mýma, ale je to v pohodě a druhej týden si říká i venku. Samozřejmě na spaní odpoledne i v noci ji má a zatím teda i na cesty autem, sice si říká a já někdy i zastavím, ale nemůžu vždy a za druhé, on to totiž někdy nemyslí vážně. A s druhým synkem, pokud bude v pohodě se právě chystám kolem těch 15ti měsíců, myslím, že to bude v pohodě. Hlavně přes léto a velký vedra, ať nemusí být v tý plíně a pařit se. Obecně, do těch dvou let je to vhodný to stihnout, plus mínus. Moje kamarádka teď teprve bojuje a to má její syn 3 roky a nejde s ním hnout, myslím, že mu dost vrcholí vzdor a tak. Tak hodně zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pokymar
23.7.12 13:36

Edit

Příspěvek upraven 23.07.12 v 13:55

• Citovat
  • Upravit
3236
23.7.12 13:42
@pipiinka píše: ;) delas to stejne jako jsem to delala ja
obe holky mi v roce chodily na nocnik a v roce a pul uz byly natrvalo bez plenek
:palec: tak to závidím u nás to šlo až od dvou let
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
23.7.12 13:44
@helenkanai píše: :palec: tak to závidím u nás to šlo až od dvou let

8) ja uz zacala davat i Alessandru na nocnik, ale potom co se me s velkou slavou do nocniku vykadila, hovinkem pocmarala koberec a po umyti jsem zjistila ze si bobek stale drzi v ruce, jsem to vzdala a zacnem az za mesic :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze