Jak na nočníček
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak na nocnicek .
Cusik holky… ![]()
Je nam 15 mesicu …Je to kluk Tadeasek…
A nosime stale plenky jak pred den tak na noc,..Kdyz bylo pekne pocasi venku na zahrade lital nahulaty…
Ale doma kdyz ho chci dat na nocnik, tak na neho sedne rika eee-eee ..Ale sedi jen chvili a nechce na nem sedet..A nekdy kdyz ho ne ze nutim ale rikam at jeste haca chvili tak breci a chce jit pryc, tak jdeme z nocniku pryc, a dame plinu..Zkousime to uz od 9 mesicu, to sedel pekne i delal hovinko, a cural a sedel dele, ale ted jak kdy ma naladu no..Nekdy sedi dele, a nekdy se neco malo podari udelat do nocnika, ale ted posledni dobou nic nechce sedet na nem…
Nevim jak na nej …Ucim ho taky ze kdyz bude chtit ee-ee musi si rici nez neco udela, ale jak jsem psala je nam 15 mesicu, a domluva je jeste takova o nicem ze nevi co po nem chci…
jak jste ucili sve milacky na nocnik??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj Jajo, tohle je hrozně těžký téma, protože ať se bavíš s kýmkoliv, každý má jiný názor…Takže tady máš ten můj a dělej si s ním, co uznáš za vhodné…
![]()
My jsme bez plíny (úplně) od 2 let a 5 měsíců. Taky jsem malou posazovala už kolem roku, pak jsme se bavili s jednou lektorkou na plavání a ta nám řekla, že je to úplně zbytečný je tam nutit, protože stejně do 18 měsíců neví co po nich chceme a vyprazdňování si neuvědomují a pokud něco udělají, je to halvně náhoda a pozorování vyprazdňovacích návyků potomka…a asi měla pravdu, protože dcera na nočník taky nechtěla, taky jsem si říkala, že mám asi špatný nočník, vymýšlela, byla zoufalá…kolem 2. roku jsem si i říkala, že snad bude mít plínu do 15 let…
Po tom druhém roce se to ale nějak změnilo a najednou to šlo…Tak jsem ji nechávala doma bez plíny, aby věděla jaké to je se počůrat a být mokrá-samozřejmě jsem utírala loužičky, prala potahy z gauče a tak, ale šlo to a naučila se jít na nočník. Dávala jsem jí plínu jen na ven a na spaní, pak jsem ubrala na ven, pak jsem ubrala na spaní po obědě a když měla v červnu neštovice, tak jsem jí nedala ani na noc a od té doby jsme bez plíny, i bez nehody…Takže můj názor je, že bych Tadeáška do ničeho nenutila, klidně posazovala na nočník a je úplně jedno na jaký-my máme ten z IKEA a pak jedno křesílko z dětského ráje-obojí je obyčejné, prostě bych mu dala čas, ať si zvolí své tempo a neboj, on se to naučí…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jaja87 píše:
A nosime stale plenky jak pred den tak na noc,..
jinak teda taky bych počkala a nemyslím, že jde o špatný typ nočníku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxLeninka No ja si taky prave rikam zda to neni moje chyba, jestli jsem ta spatna matka ze ho to ani naucit neumim..Tohle je hodne pro me tezky,…Nic tezsiho jsem snad nezazila, myslim jako naucit neco dite..Nas malej je ve vsem docela rychlik …Ale jak v cem…
Ale tohle tema nocnik to je na me moc
Mam kamosku ktera ma 18 ti mesicni dite a uz je uplne bez plin ale nevim teda jak dlouho ale asi uz par mesicu vydrzi pekne bez plin, tak jsem si prave rikala zda my jsme pomali nebo co …Je to moje prvni ditko, takze se tak nejak jeste vse ucim …Taky jsem si rikala nutit ho nebudu akorad bych mu to sprotivila..A to nechci!!Taky jsem si ale rikala zda jdou nejaky pliny jako aby citil ze je mokry aby vedel ze ee-ee udelal, jakoby nejaky odnaucovaci pliny nebo jak bych to napsala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No ja si nemyslim, ze by maly spunti nevedeli az pomalu do dvou let, ze curaji. Muj prcek se uuuuplne zamerne vycura na podlahu, jakmile mu sundam plinu. Je mu deset mesicu. Bohuzel na nocniku sedet nechce. Ale ocuravat koberec a podlahu to ano. On to dela totalne schvalne. Vycura se a pak s hlasitym rehotem odleze pryc a schova se a ceka, co na to ja… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@74paja píše:
No ja si nemyslim, ze by maly spunti nevedeli az pomalu do dvou let, ze curaji. Muj prcek se uuuuplne zamerne vycura na podlahu, jakmile mu sundam plinu. Je mu deset mesicu. Bohuzel na nocniku sedet nechce. Ale ocuravat koberec a podlahu to ano. On to dela totalne schvalne. Vycura se a pak s hlasitym rehotem odleze pryc a schova se a ceka, co na to ja…
jo já si to taky nemyslím, dělám s dítětem částečně bezplenkovou metodu od narození a takové ty hlášky, že dítě neovládá svěrače, to prostě není pravda. ovládá je velmi vědomě od miminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě je jiné a nucením a držením na nočníku se to dítěti akorát zprotiví.
Nejstarší dcera byla přes den doma bez plínek tak od 2 let
, ale ven jsem měla strach a na noc taky. Jednou si řekla, že plínu na noc nechce, vydržela suchá a už zůstala kompletně bez plín. Měla něco kolem 2 let a 5 měsíců. Mladší dcera si začala sama sundavat plínku a sama chodit na nočník asi ve 22 měsících
Tím, že jsem byla na konci těhotenství, byla zima tak jsem to nechávala čistě na ni. Část dne byla bez plínky a část s plínkou. Ve 26 měsících byla komplet bez plínek i na noc. Syn má teď 27 měsíců a je to 3 týdny co jsem ho začala dávat na nočník. Bylo teplo a fajn období. Ze začátku jsem ho musela volat a posazovat, teď už chodí sám a ví, že se mu chce. Na spaní stále plínku vyžaduje, ale to neřeším.
Prostě každé dítě má svůj čas, kdy se co naučí a nelámala bych to přes koleno jenom aby to už taky uměl
A na chození na nočník musí dozrát, u někoho to jde dřív a líp, u jiných dětí hodně těžko a dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim ze kazde ditko je jine..A vim ze sam az bude chtit tak rekne nebo naznaci…Ale zatim mi prijde jak kdyby nevedel, co po nem chci..Eee-ee rekne ale az kdyz je pozde a nekdy ani nerekne ze dela ee-ee a na nocnik rika e-ee tak asi tak nejak trosku vi, ale nevi ze to musi udelat do nocnicku, pockame, a snad se nam zadari, ale jinak vam moc dekuji, uz jsem se bala ze to je nejak moje chyba ze ja jsem spatna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky,
můj názor je, že má čas. Já nechápu, proč si spousta matek myslí, že když má dítě v roce a půl ještě plíny, že je to ostuda
Já začala posazovat první dcerku v roce a půl, nechtěla, počůrávala se a tak jsem si řekla, že na to není zralá. Zkusila jsem to znova za tři měsíce a šup - do týdne byla bez plen i v noci
Mladší dcera má dva a půl roku a je taky bez plen úplně, je to tak týden, co jsme zrušili noční plínu… Prostě nehrotit, do školy s plenkou určitě nepůjde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Filip je bez plen od dvou a čtvrt, kompletně i na noc tak od dvou a půl. Andulku posazuju na nočník, ale ještě nikdy do něj nic neudělala. Už jí aspoň nechytají hysteráky, když nočník vidí. Ale bez plíny to zatím moc nejde. Když jí nechám jen půl hoďky, spolehlivě se mi hned počurá i pokadí a rozmaže to úplně všude… ![]()
Takže buď v klidu a klidně dál plenkuj
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja mam 17m dceru taky ji zkousim davat na nocnik mam ho i v kuchyni vi co se do nej dela ale nesedne si ani za boha:-(a to mam ejit pristi mesic k mudr na prohlidku a che abych prinesla moc jenze jsem tak zoufala ze nevim jak na to kdyz si ta za boha nesedne:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barca.hrosik My moc davali do pytlicku co me dala doktorka!!
S otvorem na pindika!!
Dala jsem to pleny a dobry neco se chytilo..Ale u holcicek nevim no jak to je jak se to dela, me malej driv delal do nocniku vse,…Ale ted nejak nechce,..DObra holky hrotit to nebudu,.Neberu to jao ostudu ze ma pleny to ne.Ja spise me asi hecuje to ze uz nekteri deti v nasem veku nebo o par mesicu starsi a umeji to..Ale pockame nenutim ho to ne!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poradím ti jen jedno - když už se fakt rozhodněš, že by to šlo a že do toho půjdeš, tak nedat plenu krom spaní vůbec. Všude sebou igelitku na počůrané, do kočáru, autosedačky atd. složený ručník pod zadek a převlíkat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
15 měsíců - nech ho žíííít… @Zuzylka tohle bych nepraktikovala ani na starší..
Vždyt má ještě nárok…
moje malá NIKDY, OPAKUJI NIKDY!!! na nočníku neseděla, nechtěla ani oblečená, po 2 roce když mi kamarádka stále básnila o její šikovné dceří mi to nedalo a přitáhla jsem nočníček před telku, dalším úplatkem byl dudlík, kterej jinak nedostane a najednou hačala, vyprávěla jsem jí jak je šikovná, at zatlačí bříškem atd… atd…
a najednou loužička, no dělala sjem divadlo že na to nezapomněla, pak dva dny ani kapka a třetí den jak vyměněné dítě, čurala tam 17× (dělala jsem si v tom nadšení čárky) další den 20×, to běhala úúplně nahatá jen ponožky a tríčinko - to byly ty pařáky zrovna (24/5)… další den jsme jeli koupit kalhotky, vyprali a další den už nosila kalhotky, při cestě autem plenku měla, ovšem odmítala do ní čůrat, tak srdceryvně říkala čííí a že do plenky ne, že jsem fakt musela zastavit, vyčurala se na travičku a spokojenááá…
další dny bylo že už nečurala do plenky ani po obědě při spinkání, takže tu jsme odbourali taky rychle… cca o 3 týdny déle měla suché plenky i v noci v poměru 4:3 a za další 2 týdny už byla plenka suchá 5 dní a jen 2× mokrá…
ted jsou to necelé 2!! měsíce od prvního čurnutí do nočníčku a jsme odplenkované i na noc 100%ně, prostě dle mého - dej malému čas, vím, že chceš odplenkování jen přes den, ale podle mě je hrozně moc maličkýý, on Ti tam zřejmě čural i kadil, když se z nočníku ještě neuměl zvednout a utéct za zajímavějším podnětem, taky mám takovou kamarádku co dávala od půl roka a ted nic…no, tak to bývá, já si fakt nedělala nervy, malou jsem nechala - nechtěla, tak nemusela a mě se to vyplatilo milionkrát…i když mi všichni zděšeně říkali - vy ještě neposazujete???
a já na to nééé, ona nechce ![]()
Malého jsem začala posazovat cca ve 22ti měsících, Nicolka nechtěla tak tu až týden po druhých narozeninách a neměnila bych - dítě na to fakt musí dozrát, za to že jsem počkala mám odměnu o které píšu - odplenkované dítě i na noc za necelé 2 měsíce… proto radím i ostatním, dejte jim čas a nespěchejte, prckové vám to bohatě vrátí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit