3,5 roku - kaká jenom do plín
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
3,5 roku - kaká jenom do plín
Dobrý den holky,
máme 3,5 letou aničku. Čurání je bez problémů do nočníku, aji v noci je bez plín. Ale na kakání vždycky přijde a chce plínu. Když jí ji nedám, nekáká klidně i 4 dny a to už jsem z toho pěkně na nervy, tak ji tu plínku radši dám. Zalete si někam (nejčastěji k sobě do pokoje), čapne si a tlačí. Samozřejmě plínu totálně prokadí a tak musí jít do sprchy. Ale co ta plína… nevíme kam to hodit, plína plná hoven k prasknutí a strašně smrdí… Neznáte nějaký způsob jak odnaučit dítě kakat do plínek a jak je od tří-letého dítěte likvidovat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Fígl nevím, mám doma to samé, tak by mě taky zajímalo, co s tím ![]()
- Citovat
- Upravit
Loll ty máš nápad, jako můj čtrnáctiměsíční syn, taky si narve plínku do nočníku a až pak je tam ochotný sedět. Možná máš pravdu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás vyloženě tento problém nenastal, ale všimla jsem si, že se dětem (mnohdy i dospělým) chce nejvice na velkou po jídle (po snidani). Posadit na nočník a pomocí tlačivých zvuků, které sami děláme, když jsme na velké str., pomoci dítěti se uvolnit. Zpočátku se bude asi cukat, je to novinka, ale myslím, že vysledek bude časem zaručený. Tento a jiné tipy můžete nalézt v knize od Ingrid Bauerové: Dítě bez plen (aneb citlivá přirozená hygiena nemluvňat). Když se nedaří i přesto vykakat, existuje rychlá jednoduchá masáž bříška s aktivací konečníku. Popsáno na www.ditebezplen.cz viz. Kniha návštěv.
- Citovat
- Upravit
Měli jsme to samé, ale neporadím, protože můj syn je „slušňák“ a než by to pustil na podlahu, tak za dva a půl dne vzal zavděk nočníkem, i když s pláčem a dvouhodinovým přemlouváním a přešlapováním, jak už se mu moooooc chtělo. Další tři dny taky pofňukával a přešlapoval, ale postupně se krátila doba přemlouvání, ale už šel denně a pak se to zlomilo a za tejden už ani nepotřeboval bonbonek za odměnu.
Nezlob se, jen mě trochu pobavil dotaz, kam máš tu plínku dát.
Dala bych ji do igelitového pytlíku, udělala uzel a hodila do popelnice, aby nezůstala v bytě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje sousedka to řešila kopřivou, sešlehala kopřivou synovy zadeček a kdykoliv jindy to pak zkoušel tak se jen ohla že jde utrhnout kopřivu a najednou to šlo. Vím sice trochu drastické ale účiné a vyšlehání kopřivou nebolí a ani to dítěti neublíží.
- Citovat
- Upravit
Asi bych posadila i s plenou na nočník, až by si zvykla, tak bych plenu rozepnula, aby si zvykla na pocit, že u toho nemá nic zapnutého okolo sebe a když by to vyšlo, tak postupně plenu odstranila a k tomu nějakou motivaci. Když se to naučí, dostane odměnu. S těma plenama tě chápu, je to humus a smrdí to i přes igelitový pytlík. Malou jsem naučila kadit do nočníku už jen proto, abych se v tom nemusela hrabat
.Bohužel se nám občas stane nehoda a na to mám navoněné pytlíky z tesca a vážně to přes ně není cítit. Jsou ve fialovém balení, které vypadá jako od vlhčených ubrousků. Tak to kdyžtak zkus dát do nich
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Moje sousedka to řešila kopřivou, sešlehala kopřivou synovy zadeček a kdykoliv jindy to pak zkoušel tak se jen ohla že jde utrhnout kopřivu a najednou to šlo. Vím sice trochu drastické ale účiné a vyšlehání kopřivou nebolí a ani to dítěti neublíží.
Nebolí?
Já včera šáhla na kopřivu a fakt to to bolelo jak čert a měla jsem to pěkně nateklé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, za mě 3,5 roku je celkem dost, když to dokáže i udržet tak dlouho, sousedka to také řešila, ale dcera měla okolo roku a půl. Za mě bych to konzultovala s doktorkou, protože to je podle mě psychického rázu a možná bych to konzultovala s psychologem. Přeci jen ve třech letech již děti nastupují do školky apod. Držím pěstičky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebo jak někdo radil zkusit to za odměnu. Pak teprve se radit s pediatrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
dítěti neublíží, když ho sešleháš kopřivou
no… taky dobrý ![]()
- Citovat
- Upravit
My už jsme zkoušeli všechno po dobrém i po zlém a po zlém je to opravdu horší než lepší. Syn se zasekl a dva dny nekakal a pak mi řval, že ho bolí bříško. Takže kopřivu bych nezkoušela. Můj dr. mi radil, ať to nijak nehrotíme, vedeme ho k tomu, ale netrestáme, když se nepodaří… že s bobkem v kalhotách do školy nepůjde
no ono se to lehce řekne, malej nastupuje za dva měsíce do školky a tam z toho asi moc radost mít nebudou ![]()
- Citovat
- Upravit
@madi také bych netrestala, ale ted je otázka zda ti ho ve školce nechají. Když se stane „nehoda“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madi ve školce bude mít motivaci kamarádů, tam se určitě rychle naučí…
- Citovat
- Upravit