Nočník už chápe, jak dál?

37
11.7.12 22:42

Nočník už chápe, jak dál??

Zdrvavím..

Už 14 dní chodíme na nočník.. :) Venku v pohodě, je teplo, takže chodí malej nahý a doma na nočník zvládá (až na nějaké nehody občas). Kakat do nočníku moc nee :(

Zajímalo by mě, jak dlouho trvá, než s ním budu moct vyrazit ven bez pleny.. Zatim jsme ve fázi, že jakmile mu dám slipky, počůrá se. Zřejmě to bere, že má plínu a může.. :(

Budu ráda za vaše názory a zkušenosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
11.7.12 22:47

Y jsme na tom zatím podobně, taky se budu těšit na rady :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.7.12 22:52

Malej chodí na nočník doma v pohodě zhruba tři týdny, venku většinou chce taky nočník :roll: Zatím nahatej nebo ve slipech. S nima problém nemá. Teda pokud se moc nezabere do hry. Teď ale si chce sundavat plínu, když ho dám do postýlky. A nevím jak dál, protože nevydrží spánek se suchou plínou.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
11.7.12 22:59

Naše slečna chodí na nočník asi tři týdny, většinou volá i venku - dávám jí na sedátko kočárku savé podložky, kdyby se počůrala a vozím oblečení na převlečení. Nečekám, až sama zavolá, ale ptám se, jestli chce čůrat - na travičku, na kamínek apod.Doma je to tak, že má kalhotky, většinou zavolá, ale musím ji i tak hlídat - cca jedou denně se počůrá a vůbec jí to nevadí 8o :roll:
Někdy dávám plenku i ven do kočárku - když mám hodně vyřizování nebo nákupů… ale když zavolá, tak ji dám vyčůrat, ať vidí, že to myslím vážně. Hned jak příjdeme domů, dávám čůrat, většinou má suchou plínku :lol:
Důrazně ukazuji a vysvětluji, že do plínky může, ale do kalhotek ne. Je to asi pro ni těžké rozlišovat, ale nejde to jinak. Úplně bez plíny ji zatím nechat nemůžu :roll: Moje kamarádky v okolí to mají s dětmi podobně, prostě to chce čas, než si to dokážou trvale ohlídat :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
11.7.12 23:02

@lucenka No, tak to je těžké… bez plínky to nevydrží a počůrá se, ale zase když ji nechce a ty mu ji dáváš, musí v tom mít zmatek :nevim: Asi bych ještě trvala na tom, že se jde spinkat, tak se MUSÍ dát plínka… až bude pár spaní suchá, tak zkusit bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.7.12 23:04

U nás to bylo loni. na ven to bylo OK - byl ochotný se vyčurat „na povel“, tak jsem venku hlídala a časovala. nosila místo náhradních plen trenky, nosil jen ty, bez kraťasů. horší to bylo na návštěvách, v MC,,, tam by bolo počůrání pitomé. On už si bez plenky zvyknul a nechtěl jí. spolehlivě si začal řikat až za pár měsíců. před tím bylo hodně dlouhé období, kdy se už nepočural durch, že by to teklo na zem, ale vždy cvrnknul, takže na převlečení trenek to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.7.12 23:06
@3HE píše:
@lucenka No, tak to je těžké… bez plínky to nevydrží a počůrá se, ale zase když ji nechce a ty mu ji dáváš, musí v tom mít zmatek :nevim: Asi bych ještě trvala na tom, že se jde spinkat, tak se MUSÍ dát plínka… až bude pár spaní suchá, tak zkusit bez ní.

jj dělám to tak. Ještě si jí i sám vyndavá z balíku, když jde jíst. Ale to chci odbourat tenhle týden. Ale je hrozně roztomilý, jak si nese ten balík ke stolečku :)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
11.7.12 23:17

Jsou to naši drobečkové roztomilí :D Musí se tolik věcí naučit 8o Já jenom žasnu, jaké mají přemýšlení, nápady… hodně se zasmějeme, ale taky zanadáváme, co všechno je napadne a co vyvedou :mrgreen:
Trochu mimo téma, ale snad to nevadí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
11.7.12 23:20

Taky jsem začínala tak, že krom trička neměla nic. Po cca měsíci má kalhotky a většinou dobrý. Takže to chce určitě ještě trochu času - malé to trvalo ten měsíc, než jsem s ní začala chodit i ven bez plínky.
Já s ní jdu i do obchodu bez plenky a zatím se tam nepočurala, ale to je myslím náhoda. Třeba nechápu, jak to udělat, když by si řekla v tom obchodě, že chce čurat, tak jak to vyřešit? Takové malé dítě (20m.) mi moc dlouho nevydrží se nevyčurat, než vystojíme frontu a zaplatíme. A to nemluvím o kakání. A záchody v podstatě nikde poblíž. V jakém věku to tak dítě vydrží?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
11.7.12 23:24

A nikdo nepíšete jak máte prcky staré?
To by mě zajímalo, v tom bude dost asi rozdíl.
Mám 10 měsíční holčičku a na nočník ji dávám už skoro 2 měsíce. Dávám ji tam od do by kdy začala sedět. Před a po spinkání a jinak zhruba v 1.5hod intervalu.
Jsou dny kdy máme úspěchy. Používáme látkovky a na noc jednorázovku. A dnes počůrala jen jednu ostatní byly vždy suché, šikulka moje. Vpodstatě většinou když ji posadím na nočník tak se vyčůrá, kadí skoro jen do nočníku.
Posadím ji a ihned jak se vyčůrá tak odchází…Asi už chápe že se vyčůrala…Dost chválíme a ukazujeme bobek a lulu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.7.12 23:27

@3HE jo taky občas žasnu, co všechno dokáže vymyslet a jak je strašně vychytralej :)

@Eldzejka taky by mě zajímalo jak to dělat v obchodě. A hlavně my hodně jezdíme vlakem a představa záchodu ve vlaku :poblion: Takže tam bude mít plíny ještě asi hodně dlouho.

• Citovat
  • Upravit
3221
11.7.12 23:45

Ahoj holky, no pustily jste se na tenky led, co se tyce tehle diskuse-))))

Je na to asi milion nazoru, takze ja myslim, ze si to stejne kazda udelame tak, jak nam bude vyhovovat a jak to bude vyhovovat nasim detem…-)Tak u nas to bylo tak, ze jsem ji od roku a pul posazovala, ale samozrejme to bylo spis o nahode. Zlomilo se to az kolem druheho roku, kdy si asi zacala uvedomovat co po ni chceme.Doma jsem ji nechavala bez plin, jen v kalhotkach a nehody samozrejme byly, ale ucila se…Kdyz jsme ale chodili ven, tak jsem ji plinu nechavala, abych predesla zbytecnym nervum…Kdyz jsem ziskala pocit, ze to zvlada bez pleny doma v pohode, tak jsem ji je prestavala davat ven a zustaly jen na spani.Pak jsem je zrusila na spani po obede-na noc ji ale mela a ted mela v cervnu nestovice, takze jsem nechtela aby k tomu byka jeste zaparena od pliny v tech vedrech, tak jsem ji prestala davat i na noc a uplne v pohode-) Je teda pravda, ze je drzak-uz dlouho mela po ranu plinu suchou a to to mame tak, ze ona se v6h vzbudi, prejde za mnou do loznice a tedy se jeste treba hodinu valime a pak jde teprve curat…to se divim i ja-))))Takze jsem dospela k zaveru, ze je asi nejlepsi ditko do niceho nenutit, nechat ho, at si k tomu dospeje samo-samozrejme ho posazovat, ptat se, mozna je i dobre aby vedelo, ze i maminka chodi curat, chvalit kdyz se to „omylem“ povede…A ono se to podda!-) Ja mela lem toho druheho roku pocit, ze bude mit pliny snad do 15let a pak najednou sups a jsme bez plin-)))) Takze drzim peste, at se dari!-) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
11.7.12 23:53

S kluke je to jednoduchý, vyčurá se ve vlaku do jakékoli nádbky, byt by to měl být kelíme od jogurtu. :lol: já to tak dělám. Se dvěma dětma bych se snadani do kabinky vlakového záchodu nevešla. tak jdem někm mimo lidi, tak se vyčurá a dojdem to na záchod jen vylít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.7.12 00:15
@Alpaka píše:
S kluke je to jednoduchý, vyčurá se ve vlaku do jakékoli nádbky, byt by to měl být kelíme od jogurtu. :lol: já to tak dělám. Se dvěma dětma bych se snadani do kabinky vlakového záchodu nevešla. tak jdem někm mimo lidi, tak se vyčurá a dojdem to na záchod jen vylít.

díky za super tip :) to si musím zapamatovat

• Citovat
  • Upravit
1012
12.7.12 07:30

Bez plíny ven jsme začali chodit, až si začal sám říkat a hlavně bylo víc než deset stupňů. Na noc máme ještě teď nevydrží a ve spánku se počůrá, dokud nebude plína suchá necháme mu ji mají na to nárok než dozraje nervová soustava. Jinak my teda začali ve roce a půl posazovat a ve dvou letech až pochopil co a jak tak bez plín přes den doma hned venku za dva měsíce a na noc máme plínu, ale je to i tím že máme druhý tak jsme líní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze