Nočník - jak dál?

4092
18.7.12 14:40

Nočník-jak dál?

Ahojky
my furt bojujem s nočníkem :lol: po několika mesících posazování kdy prcek furt řval jen co jsem ho tam posadila do něho začal čůrat :dance: kakat zatím ne :zed: ale vyčůrá se jen když ho tam posadím sám si neřekne že chce čůrat to dělá dál do plínky v2cetně kakání a ani neřekne že je pokakaný :cert: co myslíte mám ho zatím jen posazovat a nechat mu plínku nebo mu mám vzít plínky a nechat ho počůrat a vysvětlit mu že od teďka už nebudou plínky a musí na nočník? :think: díky za tipy a zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
18.7.12 14:48

Kolik mu je? Me prijde, ze jeste neni jeho cas, nedokaze to ovladnout a uvedomit si, ze cura nebo kadi.

ja mam doma to same, jednu chvili do nocniku neco pustila, ale byla to spis nahoda.

Ja osobne bych netlacila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
18.7.12 14:50
@suik píše:
Kolik mu je? Me prijde, ze jeste neni jeho cas, nedokaze to ovladnout a uvedomit si, ze cura nebo kadi.

ja mam doma to same, jednu chvili do nocniku neco pustila, ale byla to spis nahoda.

Ja osobne bych netlacila.

je mu právě už 2 roky a 3 měsíce chtěla bych to vyřešit do konce léta tak snad se to povede :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.7.12 14:55

Mi se osvědčilo nechat holý zadek…
Takže bych zkusila nechat ho pár dní nahatého, jestli mu to nedocvakne, co mu to tam teče :mrgreen:
A jestli ne, nehrotila bych to - stejně se to nedá naučit, musí ti prcci sami si na to přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka

Dobré tipy lze nalézt v knize Ingrid Bauerové: Bez pleny. My máme druhorozené dítě od měsíce věku bez pleny. Více lze nalézt na www.ditebezplen.cz

• Citovat
  • Upravit
14856

Ja nezapinam podpisy, uz to vidim…plne te chapu, dceri teda budou dva roky v zari, cekame dalsi a navic jde jeste do skolky (tam pliny teda nevadi)… no a vysledek nula nula, ted nocnik i bojkotuje a to ho mela i rada, nerekne nic, dokonce popre, ze kadila, jen se rada prebaluje, ale beda jak ma chvilku holej zadek.

myslim, ze fakt jeste neni zrala, tak to nechavam byt, ale cekam na to jak na smilovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.7.12 14:58
@kaštinka píše:
Dobré tipy lze nalézt v knize Ingrid Bauerové: Bez pleny. My máme druhorozené dítě od měsíce věku bez pleny. Více lze nalézt na www.ditebezplen.cz

ja tam nejak nevidim tipy, jak odplenkovat dite starsi, co pleny pouziva :think:. Ja jsem se o bezplenkovku taky pokousela, ale nebyla jsem schopna vychytat signaly, darilo se jen kadeni. Jinak nam to k snadnejsimu pozdejsimu odplenkovani nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.7.12 15:00
@mikky píše:
Ahojky
my furt bojujem s nočníkem :lol: po několika mesících posazování kdy prcek furt řval jen co jsem ho tam posadila do něho začal čůrat :dance: kakat zatím ne :zed: ale vyčůrá se jen když ho tam posadím sám si neřekne že chce čůrat to dělá dál do plínky v2cetně kakání a ani neřekne že je pokakaný :cert: co myslíte mám ho zatím jen posazovat a nechat mu plínku nebo mu mám vzít plínky a nechat ho počůrat a vysvětlit mu že od teďka už nebudou plínky a musí na nočník? :think: díky za tipy a zkušenosti :)

Já tohle kolem dvou a čtvrt řešila horem dolem. Ondra si neříkal, když plínku nedostal, kadil a čůral klidně tam, kde zrovna byl. Takhle jsem to vydržela tři dny a plínku vrátila. Rozhodla jsem se to neřešit, protože do toho máme malé mimčo a tak dále. Začátkem června si najednou začal říkat ze dne na den, tak jsem vzala plínku, za den dva jsme šli i ven bez plínky. Za pár dní jsem zkusila mu ji sebrat na odpolední spaní a dobrý. Dvacátého června spal poprvé v noci bez plínky a dobrý. Od té doby je bez nehody, čímž se mi potvrdilo, že by se to mělo nechat na dítěti. Jednou ho ten ranec přestane bavit a sám se odplenkuje.

Já se s tím odmítala nervovat. Mám kolem sebe případy, kdy se děti posazovaly na hrnec, jen co začaly sedět, třeba už kolem půl roku. Pak začlay utíkat z nočníku a stejně byly na plínkách do dvou let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
18.7.12 15:02

My prvorozenou odplenkovali díky radám a tipům v knize Ingrid Bauerové (myslím, že ona sama takto vychovala 5 dětí) Dávali jsme po spaní, po jídle, po pití, před usnutím, před odchodem na procházku na nočník a pomocí uvolňovacích zvuků se dařilo vyrábět do nočníku. Knihu lze i stáhnout z netu ;-)

• Citovat
  • Upravit
46669
18.7.12 15:05

@kaštinka, každý dítě je jiný a někdo to holt pochopí později. Je pěkné dítě posazovat, nakonec má reflex jako Pavlovovi psi, ale hlavní je, aby si uvědomilo, že se mu vůbec chce. A ovládalo tu potřebu. Jakože „chce se mi, tak to musím říct mamce, a než mě posadí, tak se nepočůrat“. A k tomu musí dítě dozrát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.12 15:09

Já nechala malou doma lítat nahatou, sice jsme ze začátku měli „očůraný“ byt, ale sem tam se to povedlo a netrvalo ani měsíc a byli jsme úplně bez plínek :-) tak přejeme hodně štěstí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
18.7.12 15:10

Suik: mě to přišlo srozumitelné. Děti nejčastěji mají potřebu hned po probuzení. Tím bych zkusila začít. A pak po obědě bývá často velká strana. U naší starší bývá spíše dopoledne. Děti plinkováním nabyly dojmu, že si nočníček v podobě plenky mají nosit mezi nohama a proto jim pak déle trvá, než se přeučí, nebo možná znovu naučí vyměšovat mimo plenu.

• Citovat
  • Upravit
14856
18.7.12 15:13

@KPKristy ja taky doufam, ze ji to proste jednou sepne a pujde to…myslim, ze trochu tusi, co se po ni chce, ale odmita to, hlavne mi prijde, ze to nedokaze ovladnout, kadi a cura docela casto.

uz uz jsme chteli srolovat koberec a nechat ji behat na nahato, ale kaslu na to, jednak rve, kdyz ma holej zadek a chce plinu, leha si na prebaleni, ukazuje na prcku a rika pojd :mrgreen: a tak se celkem ochladila a nechce se mi furt uklizet nehody, tak tak stiham normalni provoz domacnosti.

jen jsem zase zacala pouzivat latkovky, ale je ji to srdecne jedno ze je mokra. Hovinko ji asi vadi, pac zacne delat prazvlastni pohyby a drbe se, ale nerekne nic. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4961
18.7.12 15:14

@KPKristy Souhlas,každé dítě má jiné potřeby, nic nejde na povel a dělat něco násilím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.7.12 15:14
@KPKristy píše:
Já tohle kolem dvou a čtvrt řešila horem dolem. Ondra si neříkal, když plínku nedostal, kadil a čůral klidně tam, kde zrovna byl. Takhle jsem to vydržela tři dny a plínku vrátila. Rozhodla jsem se to neřešit, protože do toho máme malé mimčo a tak dále. Začátkem června si najednou začal říkat ze dne na den, tak jsem vzala plínku, za den dva jsme šli i ven bez plínky. Za pár dní jsem zkusila mu ji sebrat na odpolední spaní a dobrý. Dvacátého června spal poprvé v noci bez plínky a dobrý. Od té doby je bez nehody, čímž se mi potvrdilo, že by se to mělo nechat na dítěti. Jednou ho ten ranec přestane bavit a sám se odplenkuje.Já se s tím odmítala nervovat. Mám kolem sebe případy, kdy se děti posazovaly na hrnec, jen co začaly sedět, třeba už kolem půl roku. Pak začlay utíkat z nočníku a stejně byly na plínkách do dvou let…

100% souhlas s každým slovem :palec: :palec: :potlesk:
rozumná mamina = štastné dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí