Nočník - jak dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
18.7.12 15:17

@kaštinka jo, ale tohle funguje u malych deti - miminek snaz. Vim na cem je bezplenkovka zalozena…nam to moc neslo, i ja jsem nebyla tak dusledna, tak bylo normalni curat do plinky a signaly vyhasly.

ted ji na ten nocnik nedostanu, nechce na nem sedet a jeci. Nebudu ji nutit, to se akorat sekne a zadela se na problem.

v dobach nejvetsi slavy tam sedela dobrovolne hned treba po probuzeni a dlouho a neudelala nic, kdyz jo, tak akorat plakala, pac nechapala, jak se to tam mohlo octvnout.

@Pavlína M. mesic mi prijde teda dlouha doba, treba za mesic ji to dojde i bez nahate brdelky. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
18.7.12 15:18

KPKristy: naše mladší mě „volá“ určitým zvukem, pohybem těla. I tak někdy nestihnem, ale je to asi 3× za 24 hodin, no spíše méně.

• Citovat
  • Upravit
14856
18.7.12 15:19

@kaštinka podle me se rady na bezplenkovku u dvouleteho ditete nedaji pouzit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.7.12 15:19

@Jůlinka T. @nicolinda, taky mi ale holky trvalo, než jsem to pochopila! Ne že bych Ondru nutila, to ne. Ale ten tlak zvenčí je šílenej. Naše mamky nás odplenkovaly v roce (asi jsme byly geniální a samy máme blbé děti) a tak to do nás hučí. Stejně tak babičky. A pak mají lidi taky tendence útočit na dítě vesmyslu „když budeš nosit plínky, budou se ti děti smát“ :cert: :cert:, a tak dále. Já to musela pořád obhajovat, připadala jsem si chvílema jako neschopná a líná máma, ale když to nejde, tak to prostě nejde. Najednou to šlo samo a rychle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.7.12 15:23

@KPKristy ja ten tlak tolik nemam, babicka je daleko, ani nevi, jak na tom jsme. Navic zijeme v nemecku, kde to moc nehroti, deti tu maji plinky mnooohem dele (coz bych teda docela nerada), …jen v te skolce se tvarili prazvlastne na to ze ma plinu, pritom tam s tim pocitaj, mame si donest balik, ubrousky, maji tam prebalovak :nevim:

jen manzel je trochu nesvuj a rika, ze jsme nemeli byt tak laxni, ale ja myslim, ze jsme chybu neudelali, pravda zkousime to dlouho, ale nikdy jsem nenutila, jen jsem se snazila ukazat ze nocnik je kamarad a ne nepritel. U druheho tomu asi vubec necham volnejsi prubeh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
18.7.12 15:24

My jsme pomocí bezplenkovky odplenkovali starší dítě vedené klasicky na plinách (o bezplenkovce jsem v r. 2009 nevěděla)… Manžel byl toho nazoru, že si dítě musí říct samo, ale to bychom se asi načekali. Potom sám po obědě posadil starší na nočník a jen tak z legrace imitoval tlačení jako při velké straně a dítě zvuk napodobilo a vykakalo se. Sám byl z toho úplně vedle.

• Citovat
  • Upravit
kaštinka
18.7.12 15:28

Bezplenkovka je vhodná pro jakýkoli věk dítěte, jen my mámy o ní moc nevíme. A myslíme si, že je to prosazování kdykoli na nočník a stresování dítěte. To je bohužel velký omyl tradovaný západní civilizací. V Německu je údajně bezplenkovka hojně rozšířena.

• Citovat
  • Upravit
14856
18.7.12 15:32

@kaštinka no tak mi porad jak dceru primeju bez revu sednout na nocnicek :nevim: …vzdy jsem s ni jednala po dobrem a nikdy ji k tomu nenutila, jen nabizim, taky jsme zkouseli ruzne zvuky…nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.7.12 15:33

Fungovalo to jen kdyz byla malilinka a chodili jsme ji pridrzet nad zachod, to pockala a nad zachodem se reklo eee a uz to jelo. Pak se to ztratilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.7.12 15:34

Ahoj, nečetla jsem reakce, napíšu vlastní zkušenost. Svoje dítě jsem nechala osudu a vyzrát. Na nočník jsem ho nikdy nenutila a ani neposazovala, to jsem zkusila v roce a půl a potom ve 2 letech, takže celkem 2×. Potom vysvětlovala i babička. Zkoušela jsem mu i plínu sebrat. Ne, pořád nic. Až najednou začal sám od sebe!!! Čuměla jsem jak puk! Bylo mu čerstvých 2,5 roku a začal od sebe sám chodit na nočník a to i kadit! No já byla nadšená a štěstím bez sebe, že mě takhle překvapil, i když tak pozdě, ale přeci jen. Když chce čůrat, tak si ale taky sám neřekne, protože nemluví, ale začne kňourat, to je druhá věc, kterou doufám, že brzo odbourá a začne konečně mluvit. Taky jsem se bála, že budem mít plíny až do důchodu. Najednou mu prostě došlo, že bez plíny je to lepší. Takže ještě vydrž, třeba tě také co nejdříve mile překvapí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.7.12 15:37

@KPKristy a @suik
no, já tady původně chtěla psát naše odplenkování, ale Kristy to napsala skoro za mě, jen s tím rozdílem, že Nicolka na nočníček NIKDY OPRAVDU NIKDY NEČURALA, nechtěla na něm sedět ani oblečená!! nenutila jsem jí, pak mi o tom začala denně básnit kamarádka a já si řekla, že když je jinak tak moc šikovná ve všem tak to zkusíme… no a první posezení (úplatek telka + dudlík) moje „povzbuzování“ jak je skvělá a šikovná a at kouká na ty pohádky a zatlačí trošku bříškem a loužička byla PRVNĚ v nočníčku ve 2 letech a 4 dny přesně jí byly… no a za 3 dny bez plenky přes den, do týdne i v autě jezdila bez pleny… a říkala si o čííí, za 14 dní bez plenky po obědě spinkání a cca za 6 týdnů odbouraná i plenka na noc - a já netvrdím, že na tom mám zásluhu, já jí fakt nenutila, když 2 roky na nočník odmítala sednout i oblečená tak nemusela, sice jsem to zkusila, ale nechtěla, tak jsem už nenutila… a odměnou mi budiž tohle, jak říkám, to ona je tak šikovná, že z NIČEHO byla za 6 týdnů bez pleny i na spaní… jiné matky si dělají zásluhy jak odplenkovaly a já fakt říkám že to ona sama, nechtěla plenku pak po obědě tak sjem jí nenutila a fakt si už nečůrla do postele ani jednou…
ani v noci už nee pak..
Prostě jsem jen počkala až moje dítě dozraje a bude chtít být bez plenky a zvládne to, bez nějakého počuraného zadku, skoro násilně sebranou plenou jak se to tu někdy radí atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3754
18.7.12 15:40
@suik píše:
@kaštinka no tak mi porad jak dceru primeju bez revu sednout na nocnicek :nevim: …vzdy jsem s ni jednala po dobrem a nikdy ji k tomu nenutila, jen nabizim, taky jsme zkouseli ruzne zvuky…nic.

já bych jí fakt nenutila - kolik malé je??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
18.7.12 17:28

Suik: My jsme taky řešili podobné s neochotou dítěte neposadit se na nočník. Prostě se to zkoušelo. Osvědčilo se nám i někdy nic neříkat a posadit ráno po probuzení na nočník. Když byla cukatůra, jen jsem řekla: „tak příště“. A po snídani se to opakovalo, pak po obědě, po odpoledním spánku, po svačince, po pití, po příchodu z procházky, po večeři (často se pak i jen řeklo nočník a už šla pro knížku, hračku a sama si sedla a syčela pro co největší uvolnění).

• Citovat
  • Upravit
14856
18.7.12 17:46

@nicolinda budou ji dva, ted ma 22 mesicu.

ja jsem ted urcite za to ji nenutit dat tomu pauzu, a ze s tim prijde dama.....ja uz moc neverim, ze by to slo naucit.

@kaštinka u nas to bylo nekdy velmi podobne, jen ne tak caste a k nicemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.7.12 18:44

@suik, já když jsem se rozhodla pro „neřešení“, tak Ondra se toho chopil sám. Věřím, že děti jsou právě ve věku, že čím víc se do nich hustí (i jemně a nevědomky), tím spíš to dělat nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze