Nočník - jak dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Pettulle píše:
Ahoj, nečetla jsem reakce, napíšu vlastní zkušenost. Svoje dítě jsem nechala osudu a vyzrát. Na nočník jsem ho nikdy nenutila a ani neposazovala, to jsem zkusila v roce a půl a potom ve 2 letech, takže celkem 2×. Potom vysvětlovala i babička. Zkoušela jsem mu i plínu sebrat. Ne, pořád nic. Až najednou začal sám od sebe!!! Čuměla jsem jak puk! Bylo mu čerstvých 2,5 roku a začal od sebe sám chodit na nočník a to i kadit! No já byla nadšená a štěstím bez sebe, že mě takhle překvapil, i když tak pozdě, ale přeci jen. Když chce čůrat, tak si ale taky sám neřekne, protože nemluví, ale začne kňourat, to je druhá věc, kterou doufám, že brzo odbourá a začne konečně mluvit. Taky jsem se bála, že budem mít plíny až do důchodu. Najednou mu prostě došlo, že bez plíny je to lepší. Takže ještě vydrž, třeba tě také co nejdříve mile překvapí.
a na nočník si sedal i předtím nebo řval? máme problém s nočníkem - vůbec o něm nechce slyšet, ví, co se po něm chce, umí zadržet, řekne, ale chce jedině plenu nebo na zem, prostě nikdo ho nepřinutí si sednout na hrnec nebo na redukci
Je mu jedno jestli ho nechám v počůraném nebo ne, látková plena nebo papírová. Klidně lítá venku na ostro, doma ve slipkách, ale buď nečůrá vůbec a drží to nebo se dožaduje pleny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek
Co zkusit podržet na záchodě? ![]()
Ondra si teda dojde na nočník, když třeba kojím a nemám volné ruce, ale jinak čůrá i kadí do záchodu za asistence. Na redukci taky nechce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsme také zkoušeli, prostě cokoliv se týká čůrání a kakání, tak nechce. Snad se to podá, jinak je normální, takže mu to snad secvakne. Ani za odměnu nechce, ani u televize, ani pokud na něm sedím já nebo táta ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek taky pekny, u nas to neni tak drsny, ale v podstate taky odmita…zadrzet to ale myslim neumi, nebo jsem to nijak netestovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kozisek píše:
To jsme také zkoušeli, prostě cokoliv se týká čůrání a kakání, tak nechce. Snad se to podá, jinak je normální, takže mu to snad secvakne. Ani za odměnu nechce, ani u televize, ani pokud na něm sedím já nebo táta
Tak to přijde. Hlavně se pokud možno nenervovat. Dítě to cítí a může ho to svazovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My na něj tedy nijak netlačíme, snažíme se rozumět vysvětlit, že čí se dělá do nočníku, ale neláme ho na něj, to bych asi ani nezvládla, on do něj kopne nebo narovná hračky a řekne, že do něj čí nemůže
Ptáme se ho, ale je to fakt masáž nervů. Vydrží klidně tři čtyři hodiny nečůrat a dostane plenku a je rázem plno, ví, co se po něm chce
Nechodí čůrat na gauč a pokud to neudrží, dovede mě k tomu, vezme mi hadr z ruky a setře si to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suik píše:
@nicolinda budou ji dva, ted ma 22 mesicu.ja jsem ted urcite za to ji nenutit dat tomu pauzu, a ze s tim prijde dama.....ja uz moc neverim, ze by to slo naucit.
Myslím, že děláš dobře, Nicolce se to fakt zlomilo a její první čííí do nočníčku bylo 4 dny po jejích druhých narozeninách… do té doby ani tuk, ani jednou prostě - a i kdyby to bylo o další 2 měsíce dýl tak bych jí fakt nechala, je naprosto úžasná jinak ve všem a moc šikovná, tak jsem jí tohle tolerovala, každej má prostě „vlohy“ na něco jiného…
a oni to poznají jeslti Tě to točí nebo jsi v klidu a ten klid jí tím dopřáváš…
takové to zkoušet posazovat 6× denně a pořád nic jak píše, ted netuším kdo o stránku dál tak to mi přijde docela jako stresující pro to dítě - ono ví co po něm ccheš, ale nejde mu to a pořád ho tam posazovat a čekat zda bude… no to prostě za mě nee..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem si myslela, že dítě neni schopno ovládat vyměšování a musí se čekat, až svým zpusobem vyzraje. Naše 9ti měsíční dítě mě vyvedlo z omylu. Ve měsíci veku odmítalo plínku. Poznala jsem to tak, že bez plínky bylo spokojené, s plinkou plakalo. Cca od 2 měsíců veku nema plínku ani v noci. Plínku do autosedačky, ale nepoužije ji. V kočárku ji od teplých dní nemívá vůbec, pod kočárkem vozíme nočník, aby se mohlo vyčůrat, když začne tělem ukazovat, že se chce třeba čůrat (při velké straně také signalizuje nespokojeností, ale mnohem intenzivnější) a ještě u toho kňurká.
Přeji pohodu a aby bylo vše kolem vyměšování dětí v pohodě. Příroda vše zařídila, aby plínky nebyly potreba, jen v ČR se o tom ještě moc nevi a panuje mylný názor, že to děti stresuje. Více se lze dočíst v knize Ingrid Bauerové: Bez plen. Dítě je hodne spokojene, kdyz se mu umožňuje vyměšování mimo plenu. Dítě v podstatě pláče „jen“ když: má hlad, chce spát, nosit a vyměšovat.
- Citovat
- Upravit
@kaštinka ano, ale ja myslim, ze tohle je u malych miminek, sama ted mluvis ze mesicni dcera ukazovala ze cura, ty jsi v tom pak podporovala a podarilo se vam to…takhle to funguje i u prirodnich narodu, ale pokud to rodic nepodporuje tak signal vyhasina a pak to je tak to ma vetsina deti - pliny az tak do tech dvou let, kdy si to znovu zacinaji uvedomovat. Nemyslim si ze je to problem jen CR, ale celeho zapadniho sveta. I tady v Nemecku to taky neni masova zalezitost, jeste jsem nepotkala maminku, ktera by dala male miminko curat. Treba v cine to praktikuji mnohem vic, strejda tam jezdi a s ocima navrch hlavy mi vypravel, jak matka dava mimniko na zastavce curat
.
ono taky prakticka zalezitost: moje dcera treba ucuravala ctvrt hodiny, kdybych bezplenkovku praktikovala plne, tak nedelam nic jineho nez ji davam curat a nikam se nehneme. A to by bylo sice spokojene dite, ale mama na pokraji nervoveho zhrouceni.
u druheho ditete to zase ale chci zkusit, aspon to kadeni, dceri to treba ulevilo od kolik.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kaštinka píše:
Taky jsem si myslela, že dítě neni schopno ovládat vyměšování a musí se čekat, až svým zpusobem vyzraje. Naše 9ti měsíční dítě mě vyvedlo z omylu. Ve měsíci veku odmítalo plínku. Poznala jsem to tak, že bez plínky bylo spokojené, s plinkou plakalo. Cca od 2 měsíců veku nema plínku ani v noci. Plínku do autosedačky, ale nepoužije ji. V kočárku ji od teplých dní nemívá vůbec, pod kočárkem vozíme nočník, aby se mohlo vyčůrat, když začne tělem ukazovat, že se chce třeba čůrat (při velké straně také signalizuje nespokojeností, ale mnohem intenzivnější) a ještě u toho kňurká.
Přeji pohodu a aby bylo vše kolem vyměšování dětí v pohodě. Příroda vše zařídila, aby plínky nebyly potreba, jen v ČR se o tom ještě moc nevi a panuje mylný názor, že to děti stresuje. Více se lze dočíst v knize Ingrid Bauerové: Bez plen. Dítě je hodne spokojene, kdyz se mu umožňuje vyměšování mimo plenu. Dítě v podstatě pláče „jen“ když: má hlad, chce spát, nosit a vyměšovat.
To je super a gratuluji. já bych na tohle neměla trpělivost, jsem dost nedůsledná ![]()
Na druhou stranu se tyhle metody nedají aplikovat na dvouleté batole, o tom jsem přesvědčená. Je to o něčem jiném…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme to aplikovali na dítě staré 2,5. Bylo cca za měsíc úplně bez plínky i na noc. Ta kniha mi moc pomohla, proto ji často uvádím. Navíc jsem se zbavila otazek babicek ohledne sezení na nočníku ![]()
Příspěvek upraven 19.07.12 v 13:16
- Citovat
- Upravit
@kaštinka píše:
My jsme to aplikovala na dítě staré 2,5. Bylo cca za měsíc úplně bez plínky i na noc. Ta kniha mi moc pomohla, proto ji často uvádím. Navíc jsem se zbavila otazek babicek ohledne sezení na nočníku
Tak já to na Ondru neaplikovala a byl i na noc bez plínek během necelého měsíce ve dvou a pěti měsících…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moja slecna ked som sa v jasliach priznala ze chodi na nocnik zacala z neho dostavat hysaky… asi ju tam vykricali ked nestihla, alebo ja neviem ![]()
Na nocnik sa naucila potom co jeden den behala s holym zadkom, urobila hromadku v chodbe na plovoucke a musela som ju sprchovat (mala rozopnute bodycko a upatlana bola od zadku az po clenky) Sprchu neznasa. Ale je pravda, ze predtym chodila spolu so mnou na zachod, ja som sadla a ukazkovo tlacila (az som sa bala ze susedia zavolaju zachranku, co za zvuky vydavam
) a ona sa snazila (naprazdno) do nocnika.
No, kazdopadne (asi po pokusoch v jasliach) uz neznasala holy zadok a ked som ju u svokry na zahrade chcela nechat vyzlecenu, tak chodila od tatu ku mne a ze „nemam pinku“… dostala kratasky bez plienky. Skoncilo to hromadkou za hojdackou, sprchovanim a
holym zadkom
Curala do travnika a do topanok… plac a sprcha - lebo mala bakane nozicky a to ona neznesie.
A tak teraz slavim ciastocny uspech… potom co sme sa vratili, chodi na nocnik, aj kazdych 5 minut, plienku odmieta, stale par kvapiek vytlaci a krici na mna „vidis? kakala!“ Ocakava ohromnu pochvalu a ze mama vyplachne nocnik - ked si ho nesie sama z kupelky, tak nanho rovno sadne a vytlaci dalsich par kvapiek… Bobka ale s cistym svedomim pusti tam, kde to na nu pride ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každému pomůže ve výsledku i něco jiného. Omlouvám se, jestli jsem někomu připadala, že se s názorem o výhodnosti bezplenkování vnucuji, nebo jestli jsem měla působit dojmem, že vím víc než ostatní. My máme doma díky bezplenkování pohodu a již několika maminkám tipy z knihy pomohly u různě starých dětí. Byli i u nás na exkurzi a povedlo se jim rychleji, než čekaly a když se potkáme, tak děkují, že se o tom dozvěděly a mohly to vyzkoušet. Tak hodně zdaru s odplenkováním.
- Citovat
- Upravit