Chodíte do práce, pokud máte dítě s postižením?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Záleží na druhu postižení, za mne je ideální i z psycho-hygienických důvodů pro sebe sama nějaký zkrácený druh úvazku či jen brigáda, třeba na 4hod. po-pátek, více ne, vypadnout mezi lidi do úplně jiného prostředí (tedy v žádném případě HO), odpočinout si od domácích povinností a vypětí a pak se zas dětem plně věnovat.. na plný úvazek bych nešla v žádném případě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mas spoustu velmi dobre placenych praci, kde delas na sebe a organizujes si ji dle svych casovych moznosti - napr. v pojistovnictvi, financnictvi, realitach…
Tohle nikdy nepochopim spolehat na jednoho cliveka a valet se doma Manzelovi se neco stane a budes nahrana…a nejen proto
Ja bych se stydela sama pred sebou - byt jak male nesvepravne decko a necjat se vyzivovat. A co tvuj duchod?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše: Více
Kdyz nemas bydliště, dite ti do školky nevezmou. Alespoň u nás. A to nase “vesnice” je okrajová městská část.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám downacka. Zatím hodně šikovného. Jsou mu dva. Do školky půjde ve čtyřech a snad se zvladnu na nejaky zkrácený úvazek nebo brigádu vrátit. Zatímto vypadá nadějně. Ale uvidíme. Každopádně počítám s tím, že půjdu do práce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep píše: Více
Ale jdi… manžel je asi zase nesvéprávný rodič, protože se nestará pres den o děti??? (je totiž v práci, aby uživil tu, co se stara o děti)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemam teda postizene dite..alw umim si predstavit, jak to je narocne. Pokud vas manzel uzivi, nasla bych si nejakou praci z domu nebo prilezitostne brigady (uklid apod).aspon do te doby, dokud to nebude lepsi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nezvládla bych být doma se zdravým dítětem, natož s postiženým. Zbláznila bych se z toho. Školu i školku pro obe děti bych našla ve stejném městě a šla do práce, aspoň na částečný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Netrápila bych postižené a ani zdravé dítě hodinovou jízdou do školky. Přestěhujte se kvůli tomuto, ne kvůli práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše: Více
Když ono to není tak jednoduché…
Také nemám zdravé dítě… školku zvládal do oběda, déle ne… kolikrát jsem pro něj musela jít i během dopoledne. Teď je ve druhé třídě, ještě vloni tytéž problémy… nezvládal společný oběd, družinu. Takže na osmou do školy a o půl dvanácté pro něj… Takže jakou práci by měl asi člověk dělat? Jsem zdravotní sestra, takže HO nelze.
Já teda do práce chodím, 0,75 úvazek, ale jenom proto, že mám rodiče co mi pomůžou.
Ohlidaji mi ho, vyzvednou ze školy.
Ale jinak vše je na mě… denně úkoly, logopedie, neurovyvojovku, teď ORF masáže, rehabilitační cvičení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@berua13 píše: Více
Ja jsem taky nikde neuvedla, že je to jednoduchý. Ale komu pomůžu, když se z toho sama sesypu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ahep Trošku pokory a zamyslete se nad sebou nikdo svůj osud nezná a neurčuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TaLucie tak to je mazec co jsi napsala. Přála bych ti zažít jeden den s mými dětmi, myslím, že by jsi pak svoje slova o válení se doma přehodnotila. Buď ráda, že máš zdravé děti, neumíš si představit, jak je to náročné.
- Citovat
- Upravit
Omlouvám se, nemyslela jsem Tebe, ale paní co psala o tom že se rodič s postiženými dětmi doma válí a nechá se vyživovat.
- Citovat
- Upravit