Chodíte do práce, pokud máte dítě s postižením?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9293
14.10.25 18:56
@Anonymní píše: Více

Třeba má na dítě PNP, takže důchod řešit nemusí. Nevíme jak na tom to dítě je. Třeba to zakladatelka ještě upřesní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
14.10.25 19:01
@pikola píše: Více

Já bych to bez prarodičů zvládala jen velmi těžko, myslím tedy práci. Takže tě chápu.
Určitě bych nemohla chodit každý den.
Asi žádný zaměstnavatel by nebyl nadšený z logopedie, ergoterapie, senzorické integrace apod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 19:06
@kavenka píše: Více

No, to je asi jedno. Pokud je jediný důvod, proč zakladatelka nemůže pracovat, vzdálenost do speciální školy, tak řešením prostě je se přestěhovat. Možná ne hned, ale v rámci roku, dvou by to chtělo.

Muž ať průběžně hledá něco v místě školy, nebo holt bude dojíždět.

V současné situaci se také přikláním k tomu, nepracovat, není to reálné, ale je potřeba tu situaci změnit.

• Citovat
  • Upravit
6626
14.10.25 19:06

Ahep tady vyjmenovala tři práce, který s dvěma dětma nejdou ani se zdravýma, natož s jedním postiženým. Zakladatelka teď hledá rady a zkušenosti a řeší, jak s celou situací naložit. Ty pindy o válení doma si nezasloužila a už vůbec ne od místní nafrněné štěkny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 19:07

@Janli ano, napsala to fakt hnusně a blbě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.25 19:14
@Janli píše: Více

Ale jinak (kromě toho, že je hnusná) tu vyjmenovala práce, které přesně s postiženým dítětem dělat jdou.

Já takovou práci mám. 70k/měs., 5h denně, full remote.

A zvládla jsem ji s osmiletým zdravým a šestiletým, který byl rok plně na domácí výuce, protože sám nezvládal ani vzpřímeně sedět. Nezvládl si dojít na WC. Nezvládl se zvednout z postele. Nemohl mluvit víc, než jednu větu. Neudržel tužku. Měla jsem ho 24h denně. Každý měsíc minimálně 5 dnů v nemocnici, spíše tak 10. Odučit ho celou první třídu.

A dala jsem to. Byl to záhul, ale dala jsem to. A právě jen díky tomu, že mám přesně takovou práci ve financích, kterou ona popsala. Protože tu je možné dělat i vzdáleně, částečně večer, v noci, o víkendu.

Zakladatelce bych v současné době doporučila ještě počkat a nepracovat. Bylo to na palici, bylo to o hubu. Ale ten typ prací, které ta protivná uživatelka napsala, je přesně ten, co se s postiženým dítětem dělat dá, protože call můžete mít i v čekárně u doktora nebo při hospitalizaci.

• Citovat
  • Upravit
59396
14.10.25 20:31

Hledat bydlení s postiženým dítětem to bude asi taky náročné :jazyk:. Fakt záleží jak náročné to postižení je :?. Pokud má vyšší PnP tak i dle toho se dá odhadnout náročnost. Kvůli nemocnému dítěti nebudu podřizovat zbytek rodiny. Z vlastního bytu těžko půjdu do pronájmu, to by moc chytré asi nebylo. Ideálně aby to tak nějak vyhovovalo všem a aby kvůli jednomu netrpěli ostatní. Může mít školu klidně blízko a když tam to dítě nevydrží dlouho, někdy to je že dítě ani každý den do školy nechodí. To se pak asi blbě bude hledat práce :? ve výsledku to může dopadnout tak že ona bude padat na pusu, výdělek stejně nic extra. Syn když chodil tak chodil na 8:15 a ve 12 už chodil domů. Družinu nezvládal. Půl ho přes město do školy, já se vrátila domů po 9h a po 11 zase pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
14.10.25 23:26

Ale každý není jako ty. Jsou lidé, kteří těmto pracovním oblastem nedokáží porozumět, ale zase rozumi jiným věcem, kterým nerozumíš ty. Taky má každý člověk jinou nervovou soustavu, jinou psychiku, jinou životní energii… Nemůžeš brát věci podle sebe. Každý člověk je originál. Někdo jiný by se v tvé situaci třeba rozsypal. A nemůže za zo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.25 23:47
@Tlačenka-fuj píše: Více

Však to ani neříkám. Já měla na tu práci štěstí v neštěstí. Jinak už bych byla také bez práce. Chtěla jsem tím říct, že to, co napsala ta necitlivá uživatelka (Nick si nevzpomenu), nebyl nesmysl, jen to nebylo napsáno slušně.

Moje rada je, ať teď nepracuje. Ale ať pracuje na uspořádání života tak, aby v budoucnu pracovat mohla, pokud to je jen trochu možné. Být plně závislá na muži, pokud existuje jiná možnost, je zbytečné riziko. A zakladatelka píše, že by pracovat chtěla i mohla a překážkou je to, že je speciální škola v jiném městě. Tak má 2 možnosti. Buď zvládne dítě zařadit do normální školy/školky, nebo se budou muset přestěhovat. Nebo pracovat nebude nikdy, protože s tím režimem, jak ho mají nastavený teď, to prostě není možné.

• Citovat
  • Upravit
1244
15.10.25 00:34

Asi jsi me špatně pochopila. Reagovala jsem na to, ze ma jit zakladatelka makat. Naopak jsem se snažila ukázat, ze každý z nich odvádí kus práce a bojuje za vlastní rodinu. Ona doma s náročnými dětmi (jedno malinké a druhé nestandardní) a on vydělává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
15.10.25 07:14

@Markéta80 Samozřejmě zaleží na konkrétním dítěti. Zakladatelka to nějak nerozváděla.
Jen psala to s ohledem na mladší dítě a jeho docházku. Starší odpoledne zajišťuje manžel.

Mně tedy přijde jen náročné vozit dítě každý den 2 hodiny sem a tam do školy. Pro to dítě tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.25 07:56

Zakladatelka: děkuji všem za reakce. Starší syn má autismus a k tomu ještě přidružené poruchy. On se nezastaví. Skáče, běhá, pozornost vůbec neudrží. Ani 20 sekund. Nemluví a je celodenně na plenách. Ale intelekt prý ok, v normě.
Hodně lidí mi i říká, že časem zvládne normální ZŠ s asistentem. Ale já si to vůbec neumím představit, on je neustále v pohybu, pořád ho musím hlídat a běhat za ním. A taky to mluvení. Je to strašně náročné. Ještě má do školy chvíli čas, ale přemýšlím nad tím, jak to vlastně všechno bude..
Spíš mě zajímalo, jak to mají ostatní, jestli stíhají pracovat. Také chodíme na logopedii a přibudou pravděpodobně časem ještě další terapie.
Pokud bych nechodila do práce, mohu děti vozit, v autě jsou oba moc rádi. Máme dům a takový už bychom nesehnali a také nevím, jak by si syn zvyknul v bytě, on potřebuje prostor.
Zajímalo mě, zda reálně někdo také takhle dojíždí a v podstatě dělá taxikáře. :D

• Citovat
  • Upravit
822
15.10.25 08:02

Napadlo mě dnes ráno co začít dělat videa třeba na YouTube o vašem každodenním životě a co taková péče obnáší. Hodně lidí ať už ze stejným osudem nebo ne by to mohlo zajímat. Hodí to i nějaké korunky a muzes to mít jako práci z domu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3196
15.10.25 08:19

My se stěhovali v létě. Důvodů bylo několik a jeden z nich bylo MŠ a ZŠ pro poslední dítě.
Protože už takhle jsem jezdila logopedii, ergoterapii, hipoterapii (tu máme tedy nově a vymyslela jsem ji já ). Se staršími jsem jezdila kurz do PPP, atd… K tomu taková ta klasika neurolog, psychiatr, psycholog, foniatr, PPP, SPC, u nás i pak rovnátka, ortoped, oční, atd… Nic nebylo v místě, takže všude nějaký rozptyl km.
Když se k tomu hodil nějaký kroužek, protože těch dětí máme několik byla jsem taxikář. Tehdy mi to přišlo v pohodě. Znova jsem do toho odmítla už jít.
Já k tomu tehdy dojížděla i do zaměstnání (abych nějak zvládala to celé tak jsem musela mít práci kde to lze ) a u posledního jsem řekla dost. Dobrý byla ta změna práce manžela, protože do léta dojížděl i on do práce a pak tedy byl doma méně. Teď to má 20 minut na kole a je to super.

My to měli jinak, takže jsem pracovat tak nějak i musela (manžel by nás čistě neuživil, navíc mám pocit, že celé dětství něco platíme - ať je to soukromý logoped, atd… ).
A já se právě i bála, co když se něco stane s manželem.
Proto jsem hledala řešení, že tedy pracovat musím / chci.

Ale naše děti nejsou postižené v pravém slova smyslu. Těžká VD, ADHD, AS, atd…
U toho jednoho školka v plné docházce nehrozila nikdy, nedal by ji.
Jsme vlastně v pohodě. :kytka:
A měnili jsme barák za barák, takže dobrý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.10.25 10:30

@Snopy123 náš má kombinaci středně těžký PAS, silné ADHD a dysfázii. Takže také není postižený, že by byl třeba na vozíku, nebo tak. Ale je to s ním náročné. To je super, že jste se tak zařídili a zvládáte to. ❤️ My jsme pořád ve fázi, kdy si musíme najít nějaký systém, abysme jako rodina mohli fungovat tak nějak normálně v rámci možností. Můžu se zeptat kolik máte dětí?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat