Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všude, kde to bylo u vody možné jsme byli vždy,,nudisti''
Už když mě jako malou brávali rodiče na Máchovo jezero, nevzpomenu si, že by jsme se jedinkrát koupali v plavkách, když sem byla starší cca 14let, jezdili jsme kousek od nás na přehradu Rozkoš, kde si parta nudistů vybudovala u vody krásný schovaný plácek a vždy se nás tam tak cca 20 sešlo, ve všech věkových skupinách a nepřišlo mi divné ani trapné být tam s nimi nahá ani v,,pubertálním'' veku..Ani třeba v Chorvatsku tomu nebylo jinak a vždy jsme si našli nějakou zastrčenou malebnou pláž a plavky jsem vytáhla jen na pár fotek. Dokonce se k nám kolikrát připojilo i několik lidí, kteří taky odhodili stud a s nim i plavky..Musim říct, že mě osobně to ani nepřišlo divný, byla jsem na,,nahotu'' zvyklá od mala, je to pro mě přirozená věc v jakémkoliv věku, ale je jasné že třeba na veřejném koupališti bych plavky nesundala i z etických důvodů..Ne všem se pohled na nahá těla může líbit, ale pokud je možnost vždy si radši vyberu bez
Přitom když si tak vezmu tak v soukromém životě jsem vždy byla hodně stydlivá a bála se kolikrát klukovi ukázat i prsa, ale nuda pláž mi nikdy nevadila..
![]()
Anonymní, tvůj muž je s odpuštěním blb, to nemá s nuda plážema nic společnýho a jinak souhlasím. Na nuda pláž se nejdu vystavovat, jdu si tam užít, že nemusím být v plavkách a na ostatní kašlu, stejně jako oni na mně. Pokud je tam nějakej úchylák, tak ho stejně brzy vyprovodí, to jsou ale celkem nablblý názory. ![]()
Zkusím oživit téma. Osobně na nahotě nevidím nic špatného ale současně si jsem vědoma, že třeba nuda pláže můžou přitahovat určitý typ lidí. Napíšu něco o sobě, prosím ponechat anonymní! Do synových 10 let jsem před ním byla klidně nahá, u vody nebo doma z koupelny, Jak mu bylo 11, tak jsem to utnula, nepřišlo mi vhodné pro kluka v pubertě, aby mě okukoval. Se synem jezdím k vodě nejradši na opuštěné místo, kluk se koupe nahý, já mám spodní díl plavek. V Chorvatsku jsme byli s jedním známým, není to přímo přítel, ale párkrát jsme spolu spali. On si na dovolenou vztal i svoji 12 letou dcerou, překvapilo mě, že před ní běžně byl nahý. Takže navenek jsme byli rodinka, kde já byla jediná oblečená a oni ostatní byli tak, jak se slušní na FKK zařízení. I když těch žen ve spodním dílu plavek tam bylo docela dost. Jsem ve dvojím tlaku, před svými rodiči ani nesmím zmínit, že jsem byla na FKK, i když vlastně oblečená. A bez horního dílu bez plavek před synem, to by nešli asi těžce. Já tak trošku nevím, co je vlastně normální. Jestli puritánští rodiče, nebo naopak jestli ty nudapláže jsou zcela v pořádku a já zbytečně mám ten spodní díl před svým synem, kterému by to nijak nevadilo, kdybych to sundala.
Já sice vyrostla s rodiči, kteří byli nazí snad pořád
a právě to bude asi důvod proč to nemusím.
Chápu argumenty o přirozenosti, volnosti…ale já mám ráda určitou etiku ve společnosti. Takže vhodný oděv pro danou příležitost. Přijde mi to slušné a vhodné ve společnosti lidí.
Takže na FKK a jinde bych se necítila pohodlně, vhodně…bylo by to proti srsti a nikdo nemá dělat něco, co mu nesedí (při čem se necítí komfortně)
@axlpol píše:
Já sice vyrostla s rodiči, kteří byli nazí snad pořád![]()
a právě to bude asi důvod proč to nemusím.
Chápu argumenty o přirozenosti, volnosti…ale já mám ráda určitou etiku ve společnosti. Takže vhodný oděv pro danou příležitost. Přijde mi to slušné a vhodné ve společnosti lidí.Takže na FKK a jinde bych se necítila pohodlně, vhodně…bylo by to proti srsti a nikdo nemá dělat něco, co mu nesedí (při čem se necítí komfortně)
Ten přítel nebo známý, ten do práce chodí v obleku, nebo přesněji v oblekové košili a kalhotech, sako a kravatu má ve skříni. Na etiketu si docela potrpí, ale u vody nebo doma z koupelny, tak mu nevadí, že ho vidí jeho dcera. A určitě by se neobnažoval někde v parku. Kde to je běžné, tak chodí oblečený a to velmi dobře. Kde to je povolené nebo tolerované, tak zas mu nahota nedělá problém.
Zkoumala jsem od lidí, co vyrůstali v nudistických rodinách, většinou tvrdili, že je to nijak nepoznamenalo, normálně fungují, co se týče sexu, vztahů atd. Menší části lidí to nějak vadilo, ale spíš ve smyslu, že to považovali za extrém a ani oni nemluví, že by tím byli nějak psychicky nebo podobně poznamenaní. Já měla naopak doma výchovu velmi přísnou a vlastně mi to vadí doteď. Na druhou stranu nechce padat z extrému do extrému, proto se ptám, abych viděla, jak to vnímá víc lidí.
Když jsem začala bydlet s manželem, tak doma chodil skoro pořád nahý. Já jsem na to vůbec nebyla zvyklá, ale nevadilo mi to. Ba naopak byly dny, kdy jsem následovala jeho příkladu a byla doma taky nahatá. V jistých chvílích to bylo fakt praktické.
Každopádně teď máme dcerku. Jsou jí teprve 4 měsíce, takže teď mi to až tak nevadí, když je manžel i před ní nahý. Například v noci je zvyklý spát nahý a když se malá vzbudí, tak ji přebalí než já nachystám UM a odskočím si na wc, takže kvůli tomu se neobléká.
Ale až bude starší a už teď i přes den, tak minimálně trenky mít bude. Sám uznal, že to bude lepší.
Ale určitě nebudu mít problém s tím, když bude malá trošku starší a bude se s ní nebo se mnou koupat. Na tom nevidím nic špatného.
@Anonymní píše:
Když jsem začala bydlet s manželem, tak doma chodil skoro pořád nahý. Já jsem na to vůbec nebyla zvyklá, ale nevadilo mi to. Ba naopak byly dny, kdy jsem následovala jeho příkladu a byla doma taky nahatá. V jistých chvílích to bylo fakt praktické.Každopádně teď máme dcerku. Jsou jí teprve 4 měsíce, takže teď mi to až tak nevadí, když je manžel i před ní nahý. Například v noci je zvyklý spát nahý a když se malá vzbudí, tak ji přebalí než já nachystám UM a odskočím si na wc, takže kvůli tomu se neobléká.
Ale až bude starší a už teď i přes den, tak minimálně trenky mít bude. Sám uznal, že to bude lepší.Ale určitě nebudu mít problém s tím, když bude malá trošku starší a bude se s ní nebo se mnou koupat. Na tom nevidím nic špatného.
Tak já u svého syna to brala zhruba dle začátku puberty, do puberty mi nahota před ním nedělala problém. Kamarár to vůči své dceři vůbec neřeší, holka evidentně v pubertě je. Nepřišlo mi, že by na něj nějak zírala nebo na jiné nahé muže v tom Chorvatsku. Ale asi je takt, že holky to berou jinak, přišlo by mi trapné, kdybych byla nahá před synem a on pak měl z toho erekci.
Upraveno.
Příspěvek upraven 28.09.22 v 20:10
@Anonymní píše:
Tak já u svého syna to brala zhruba dle začátku puberty, do puberty mi nahota před ním nedělala problém. Kamarár to vůči své dceři vůbec neřeší, holka evidentně v pubertě je. Nepřišlo mi, že by na něj nějak zírala nebo na jiné nahé muže v tom Chorvatsku. Ale asi je takt, že holky to berou jinak, přišlo by mi trapné, kdybych byla nahá před synem a on pak měl z toho erekci.
Tak to už je pak asi nastavení v každé domácnosti. Jsou ti, které to poznamená a ti, které ne. Řekla bych, že pokud je to takový ten střed, tak na tom není nic špatného. ![]()
Bez ohledu na FKK, doma je normální se občas ukázat před jakýmkoliv dítětem nahý. Tedy jinak, nemělo by to pohoršit. Nemyslím samozřejmě cílené producírování se po bytě nějakou delší dobu.
@Anonymní píše:
Myslím že žádný syn nemá erekci když uvidí nahou svoji matku
Jinak mě pripada normální nedělat z nahoty tabu, ale asi bych se od určitého veku nepromenadovala půl dne nahá před ditetem opačného pohlaví. Myslim, že i ty děti dají najevo, že nejsou zvědavý vidět rodiče nahé. Nahota na nudaplazi je jiná věc, to bych se rozhodovala podle dítěte, jestli je mu to nepříjemné nebo mu to nevadí.
@Anonymní píše:
Zkusím oživit téma. Osobně na nahotě nevidím nic špatného ale současně si jsem vědoma, že třeba nuda pláže můžou přitahovat určitý typ lidí. Napíšu něco o sobě, prosím ponechat anonymní! Do synových 10 let jsem před ním byla klidně nahá, u vody nebo doma z koupelny, Jak mu bylo 11, tak jsem to utnula, nepřišlo mi vhodné pro kluka v pubertě, aby mě okukoval. Se synem jezdím k vodě nejradši na opuštěné místo, kluk se koupe nahý, já mám spodní díl plavek. V Chorvatsku jsme byli s jedním známým, není to přímo přítel, ale párkrát jsme spolu spali. On si na dovolenou vztal i svoji 12 letou dcerou, překvapilo mě, že před ní běžně byl nahý. Takže navenek jsme byli rodinka, kde já byla jediná oblečená a oni ostatní byli tak, jak se slušní na FKK zařízení. I když těch žen ve spodním dílu plavek tam bylo docela dost. Jsem ve dvojím tlaku, před svými rodiči ani nesmím zmínit, že jsem byla na FKK, i když vlastně oblečená. A bez horního dílu bez plavek před synem, to by nešli asi těžce. Já tak trošku nevím, co je vlastně normální. Jestli puritánští rodiče, nebo naopak jestli ty nudapláže jsou zcela v pořádku a já zbytečně mám ten spodní díl před svým synem, kterému by to nijak nevadilo, kdybych to sundala.
Nemas nejaky blok od svych rodicu? Kazdy to ma jinak, my jezdili s nasima na fkk cely zivot, spodni dil plavek jsem si brala max, kdyz jsem mela sve dny…dva moji byvali s nami byli na fkk doboleny…muj manzel by nejel ani omylem..chodi nerad nahy i doma..nedela z toho vedu, pred dcerou se neschovava, kdyz se prevleka..,ale ja bych chodila naha klidne furt
jemu jeho nahota vadi
kazdy to ma jinak
@Heinich píše:
Bez ohledu na FKK, doma je normální se občas ukázat před jakýmkoliv dítětem nahý. Tedy jinak, nemělo by to pohoršit. Nemyslím samozřejmě cílené producírování se po bytě nějakou delší dobu.
Jak jsem psala, před synem jsem dokázala být nahá do cca 10 let, šlo třeba o to vzít ho na plavečáku do sprch, nebo i to koupání venku před ním. Ale nikdy jsem nepěstovala nudismus jako být doma nahá, šlo spíš o přejití z koupelny.
@Alušáček píše:
Myslím že žádný syn nemá erekci když uvidí nahou svoji matkuJinak mě pripada normální nedělat z nahoty tabu, ale asi bych se od určitého veku nepromenadovala půl dne nahá před ditetem opačného pohlaví. Myslim, že i ty děti dají najevo, že nejsou zvědavý vidět rodiče nahé. Nahota na nudaplazi je jiná věc, to bych se rozhodovala podle dítěte, jestli je mu to nepříjemné nebo mu to nevadí.
Tak tady nejde o nudismu jako být doma nahá půl dne ap. ale zatím neexistuje ani to, abych před synem přešla nahá z koupelny. Syn s nudapláží problémy nemá, to spíš já.
@Melodie91 píše:
Nemas nejaky blok od svych rodicu? Kazdy to ma jinak, my jezdili s nasima na fkk cely zivot, spodni dil plavek jsem si brala max, kdyz jsem mela sve dny…dva moji byvali s nami byli na fkk doboleny…muj manzel by nejel ani omylem..chodi nerad nahy i doma..nedela z toho vedu, pred dcerou se neschovava, kdyz se prevleka..,ale ja bych chodila naha klidne furtjemu jeho nahota vadi
kazdy to ma jinak
Tak blok od rodičů mám zcela určitě, neexistovalo je vidět nahé. Nepřijde mi zcela normální létání bez šatů v letadle, podobně nudistické restaurace, pokud nejde o stánek na N pláži nebo nahá turistika. U toho syna mám pocit že bych pro něj byla sexuální objekt, i když to je asi blbost. Přítel je jiný, když na pláži usne, tak se mu běžně postaví, jeho dcera si tohohle dobře všímá. Že je nahý jí nechává v klidu ale erekce ji vždycky zaujme. Jemu je to jedno. A vůbec si neumím představit, aby mě nahou viděl někdo z práce.