Chodíte na preventivní prohlídky?

Anonymní
7.2.16 21:18

Chodite na preventivni prohlidky?

Ahoj, chci se zeptat, jestli si vazite sveho zdravi a chodite na preventivni prohlidky. Nemyslim ani tak zubare, ale jestli chodite ke gyndari, k praktickemu co dva roky na preventivku atd, mamograf atd. K teto uvaze me privedla to, ze min. tyden mamince diagnostikovali tu nejhnusnejsi nemoc :,( :zed: Bohuzel, vykaslala se na pozvanku od pojistovny, co ji kdysi prisla.Mela jit preventivne na kolonoskopii a buhvi proc nesla.Jsem z toho spatna a dnes jsem si prisahala, ze na kontroly chodit budu a konkretne mamograf a tu kolonoskopii si vyzadam a tim padem sama zaplatim uz po 40 roce. Clovek si az v teto chvili uvedomi, ze nejcenejsi je zdravi a ja tu pro sve deti chci byt co nejdyl.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65217
7.2.16 21:21
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, jestli si vazite sveho zdravi a chodite na preventivni prohlidky. Nemyslim ani tak zubare, ale jestli chodite ke gyndari, k praktickemu co dva roky na preventivku atd, mamograf atd. K teto uvaze me privedla to, ze min. tyden mamince diagnostikovali tu nejhnusnejsi nemoc :,( :zed: Bohuzel, vykaslala se na pozvanku od pojistovny, co ji kdysi prisla.Mela jit preventivne na kolonoskopii a buhvi proc nesla.Jsem z toho spatna a dnes jsem si prisahala, ze na kontroly chodit budu a konkretne mamograf a tu kolonoskopii si vyzadam a tim padem sama zaplatim uz po 40 roce. Clovek si az v teto chvili uvedomi, ze nejcenejsi je zdravi a ja tu pro sve deti chci byt co nejdyl.

tak zrovna že nešla na kolonoskopii se jí moc nedivím. Já chodím pravidelně k zubaři, na gynekologii a hned v 45 jsem si zašla na mamograf a hodlám tak taky chodit pravidelně. S běžnou preventivkou je to horší, já celkově k obvodnímu moc nechodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
7.2.16 21:25

Chodím na gyndu, k zubaři a na endokrinologii - kvůli špatným výsledkům, ne dobrovolně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
7.2.16 21:26

To je mi moc líto, doufám, že to všichni zvládnete :kytka: já chodím na gyndu, ale třeba k praktikovi ne. Ale je to o doktorovi - já mám obvoďačku, která v životě nikoho na prevenci nepozvala, vůbec tam nechodím ráda (sestřička si vybírá pořadí pacientů, ráno když už je otevřeno, ale doktorka tam není, tak nefunguje, má tam pokaždý manžela a řeší s ním svoje rodinný záležitosti, pět minut před příchodem doktorky začíná makat a vytváří dojem, že má děsně napilno, před pacienty mají přednost i takový nádhery jako reprezentantky farma firem a tak) a naopak gynekologa, který ti na kontrole rovnou řekne, za jak dlouho se máš příště objednat a tak. A shodou okolností se chystám obvoďáka změnit, jen čekám, až pomine chřipkové období a jdu se přehlásit. A pak chci chodit i na prevenci, přeci jen, jak má člověk děti, tak se začne víc hlídat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
7.2.16 21:27

Ano chodím na všechny preventivky - zubař 2× ročně, gynekologie, praktický lékař. Možná je to i tím, že mám autoimunitní onemocnění, takže pravidelné kontroly jsou naprosto nezbytné a k tomu i preventivní kolonoskopie, kterou absolvuji každé 2-3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Na gyndě už to bude dva roky co jsem nebyla, problémy nemám, prášky nepoužívám, nemám to ráda ale budu muset jít zase na kotrolu. K zubaři chodím 2× do roka, k obvodnímu taky moc nechodím, moc nemarodím a když mi není fakt dobře, tak až pak tam jdu.

• Citovat
  • Upravit
6078

Ano, snažím se. V jednu dobu jsem to dost flakala, ale teď chodím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993

Chodím na gyndu, k zubaři, k pl ne.
Jinak možná nemusíš platit kolonoskopii, jestli by se to dalo dát z indikace rodinné zátěže. Záleží, co ti praktik napise

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
7.2.16 21:28

Znám případy, kdy ani preventivní prohlídky, ale dokonce ani už rozjetý příznak rakoviny střeva doktoři vůbec neodhalili.
To platí i pro mamograf - odhalí až nádory od určité velikosti. Takže ani preventivní prohlídky nejsou 100% záruka zdraví, bohužel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
7.2.16 21:28

@anivbl mě teda obvoďák taky nikdy na prevenci nezval, ale hlídám si to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.2.16 21:29
@vokishka píše:
tak zrovna že nešla na kolonoskopii se jí moc nedivím. Já chodím pravidelně k zubaři, na gynekologii a hned v 45 jsem si zašla na mamograf a hodlám tak taky chodit pravidelně. S běžnou preventivkou je to horší, já celkově k obvodnímu moc nechodím.

Nedivis? To bych mozna jeste nedavno rekla taky.Ale ted ji nasli zhoubny nador ve streve. Doktor ji rekl, ze se tomu dalo predejit, kdyby prisla na tu kolonoskopii.

• Citovat
  • Upravit
26862
7.2.16 21:29

Ano, všechny. GynDr. zubař, obvoďák. Byla jsem alespoň na sono prsou, ale ve 45 zajdu i na mamograf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
7.2.16 21:31

Chodím na gyndu, k zubaři a k obvodní… na prsa jsem asi ještě mladá, nikdo mi nic neříkal abych šla… ale na gyndu mám ted uz tri mesice skluz, ale jdu přes týden :D

• Citovat
  • Upravit
65217
7.2.16 21:34
@Anonymní píše:
Nedivis? To bych mozna jeste nedavno rekla taky.Ale ted ji nasli zhoubny nador ve streve. Doktor ji rekl, ze se tomu dalo predejit, kdyby prisla na tu kolonoskopii.

myslím to tak, že zrovna na tohle vyšetření se lidi moc nehrnu a pokud nemají problémy, tak tam prostě dobrovolně nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
7.2.16 21:35

Chodim na vsechny preventivky. PL, gynda, zubar. A vzhledem k drivejsi chorobe i dalsi… prsa, endokrinolog, gastro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí