Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chodíte se saunovat? Popřípadě jak často a jaké na sobě vidíte účinky. Ja chci tedka začít, protože je to prý dobre na hubnutí, na vyplavení toxinu atd.
Nechodím, ale ráda bych. Jenže jsem po operaci křečáků, tak to asi nejde, neví někdo?
Nechodím, nebaví mě to. A myslím, že je to dobré na vyčištění těla, ale rozhodně po tom zázračně nezhubneš.
@smutná máma Podle mě záleží, na jakém druhu zákroku jsi byla (jakou metodou)…
Saunová sezóna u mě začíná v říjnu a trvá až skoro do jara… Chodím jednou týdně a mám to jako relax. Když nemůžou kamarádky, tak chodím i klidně sama (do soukromé). Beru to jako podporu imunity…
Příspěvek upraven 30.08.20 v 12:01
Haha ja vím, ze po tom nezhubnu 10kg, ale někde sem četla, ze to pomáhá. Zrychluje metabolismus a tak ![]()
Chodím pravidelně po cvičení, min. jedenkrat týdne, pokud není venku horko. Jen tam nevydržím dyl jak 5 min. Potom je mi horko ![]()
Chodím pravidelně jednou týdně už 9 let. Teď začínám 10. sezónu
Saunová sezóna je září - květen. Jsme tam už parta, v létě sauna není, tak se scházíme na pokec na pivo. Saunu miluji, už mám absťák
a těším se na novou sezónu (za 3 týdny
). Sauna je skvělý relax - pro tělo i mysl ![]()
Dáváte po sauně ledový bazén, nebo to se nemusí?
Mě celkem lákají ty aromasauny ![]()
Ja chodila od lonskeho zari az do uzavreni kvuli korone. Vetsinou 1× tydne o vikendu 2× na 10minut +2×10minut po relax na lehatku
a kdyz to vyslo, tak na 10+10minut ve stredu po hodince cviceni. A potom do prace nabita energii
U nas ve fitku jsou sauny 3. Klasicka sucha finska. Ta me vubec nevyhovovala. Tak nejak mi „popaluje“ kuzi a spatne se mi v tom suchu dycha
Ja si uzivala bylinkovou. Je v vlhko a nejmensi horko… Kdyz se stalo, ze bylinky byly mimo provoz, jeste tam byla takova"mezi". Tam to tak nebylo spatny… Kazdopadne vzdy po studena sprcha
A nase trenerka sama rikala, ze je to urcita forma treningu. K hubnuti rozhodne pomuze… Jee, saunovani mi chybi ![]()
Já už se taky hrozne těším, chodíme teda 1× měsíčně s kamarády. Většinou dám 4 cykly.
… my jsme s mužem chodili tak často, až jsme nakonec koupili domácí saunu - muž hodně jezdí autem po služebkách ( z toho ho bolívají záda a krční páteř), já jsem neurologický nemocná, takže mě prospívá celkově - teď přes léto jí využíváme cirka 2× do týdne tři cykly - v zimě rozhodně 4× týdně spíš každý druhý den po čtyřech cyklech
Oběma nám to hodně prospívá - sauna urychluje metabolismus, to je pravda, používáme éterické oleje - jsou dobré na léčení a prevenci rýmy v zimě a tak… Jednou týdně s námi chodí i děti ![]()
V potírně dáváme 4 cykly po 10 minutách, ochlazování je ve venkovním bazénu, takže v zimě je pěkně studená voda, kolem bazénu často led
… paráda
To je to nejlepší ochlazování, pak sedíme chvilku venku. Na mrazu je to nejlepší. Dobré ochlazení je důležité. Když je venku tepleji, tak jsem v bazénu naložená déle. Po saunování hodinka v odpočívárně na lehátku.
Saunování miluju. Snad jen kvůli tomu se těším na podzim. Je to náš sobotní rituál. Sauna nám vždy provoní celý dům, pak posedíme venku u plzničky
.pomáhá mi od bolavých zad, je to skvělý relax a výborný způsob otužování.