Chodítko - je škodlivé?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9556
26.12.09 18:25

chodítko

dostali jsme pro malou na vánoce klasické chodítko, do kterého si sedne (i když jsme chtěli chodítko, kterého by se jen držela a chodila za ním…).
je to pro děti vhodné? jaké máte s těmito chodítky zkušenosti? někdě jsem četla, že ty klasický chodítka nejsou pro prcky dobrý :nevim:
 http://www.babywelt.cz/…c-citroa.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44170
26.12.09 18:48

Je to jen můj názor.To chodítko bych s klidem nechala odložené v koutě.Dárek nedárek.Ať se babičky nebo ten kdo to daroval třeba staví na hlavu.Měl se vás Ježíšek napřed zeptat..

Klasická chodítka se nedoporučují.Jsou nepřiměřeně přeťěžovány kyčle a další svaly,dítě je předčasně stavěno na nožičky,přeskakuje fázi lezení,křiví to kyčle a celkové stabilitě dítěte nijak nepomůže..Naopak,dítě vykonává nepřirozený pohyb.Já jsem někde četla,že takové přetěžování může způsobovat i dyslexie nebo různé disfunkce později..

Naše dětská dr.má podobný názor..Pokud ho chceš používat,tak až v době,kdy bude malá stát sama pevně na nožičkách.Pokud ji tam dáš na pár minut denně,tak si myslím,že to tolik neublíží.

Problém je taky ten,že maminky,které chodítko mají doma,tam dávají hodně malé děti a na delší dobu.V dobré víře,že se děti zabaví,pohrají a maminka má čas na sebe nebo na úklid..

Je to ale jen můj názor..Toto je dost diskutabilní téma,stejně jako nosítka a vše podobné.Každý to může vidět jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
26.12.09 18:48

Jediná chodítka,která se doporučují,jak píšeš-dítě se drží a chodí za ním!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.12.09 19:12

Ahoj, na toto téma tady bylo hodně diskuzí. Výsledek byl, že 90% e-maminek bylo proti, sem tam se našel někdo, kdo tam děti dával, ale byl ubit argumenty :mrgreen:
Můj názor na toto je většinový. Dokonce i za mého mládí tato chodítka nedoporučovala i naše dětská mudr a to bylo co říct, když mě máma dle jejích rad krmila šťávičkama už v 5 týdnech, chodítko jsme doma neměli.
Mmch jsem na tom podobně. :wink: Dostali jsme podobné chodítko a stále nám straší v kumbálu. Naštěstí nebylo nové, tak mi to ani není líto. Dítě do nej dávat nebudu ani za zlatý prase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
26.12.09 19:25

no mam stejny nazor, jsem chtela neco takovyho: http://www.babyexpert.cz/…ty_65261.jpg

i obrazek jsem ukazovala a mame doma to co mame :twisted: zbytecne vyhozeny penize :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
26.12.09 19:30

Tak já v chodítku proběhala celé „dětství“ a jsem normální a znám nejméně 5kamarádek,co dítka do chodítka dávají,taky mi nepřijde,že by jim nějak ubližovali,když tam netráví půl dne.Já sama chodítko nemám,přijde mi zbytečné,dítě se nějak na ty nohy dohrabe samo,ale nějak zvlášť proti taky nejsem.Když nebudeš používat,tak zkus poprosit dárce o účtenku a snad by to šlo vyměnit za něco jiného,né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.12.09 19:34

A nejde to vyměnit nebo vrátit? Jestli je to kupovaný přes net, může se to do 14 dnů vrátit bez udání důvodu. Njn ale vracet vánoční dárky je prekérka, to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JVP
568
26.12.09 19:41

No já bych radši riskla nějakou prekérku než zdraví prcka :roll: A jinak - kdo strávil v chodítku dětství bez úrazu a bez následků je teda podle mě klikař :lol: :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.12.09 19:47

Taky nejsem příznivec chodítek, pro dceru jsme ho neměli, odmítla jsem ho od kamarádky, která nám ho nabízela. Proto ale nepíšu. Jen chci upozornit na to, že znám několik případů úrazů právě kvůli chodítkům - maminky nechaly dítě v chodítku a dítě pak spadlo ze schodů, z terasy atp (poprvé překonalo nějakou překážku, kterou dříve překonat nedokázalo - dostalo se přes práh do vedlejší místnosti atp). Tak bych jen chtěla varovat, pokud by ses rozhodla ho přeci jen využít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
26.12.09 20:02

svůj názor na chodítko tu prezentovat nebudu, neb jsme nikdy doma žádné něměli tak nechci hodnotit podle „jedna paní povídala“ , ale jak tak koukám na to vaše chodítko, tak možná by se dali odšroubovat kolečka a používat to jen jako hrací či krmící stoleček??? Takových věcí není nikdy dost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
26.12.09 20:43

Já bych se spíš snažila věc vrátit nebo vyměnit :-? ..Lacenko,viděla jsi někdy dítě v chodítku?To není sed ani stoj,ale jakási mezipoloha s pokřivenýma nohama..Babička dostala od známých použité chodítko,když byl Emičce rok.Můj názor ale znala,tak tam malá byla jen párkrát.Máme to štěstí,že naše babička není včerejší a zajímá se..Říkala ale,že hlavní problém vidí v tom,že tam mnohdy tráví moc malé děti moc času.Pět minut dvakrát do týdne asi opravdu neublíží..Malá ale do 14 dní začala sama chodit.**Teď už chodítko trčí v koutě,téměř nepoužité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
26.12.09 21:11

Tak já teda asi budu ukamenována,ale já Honzíka do chodítka dala,ale ne na půl dne,ale jen na chvilku,jenom když jsem potřebovala na záchod,nebo když zvonila pošťačka, a tak,navíc Honzíka to moc v chodítku stejně nabavilo takže všeho všudy sme ho měly vytažený tak 14 dní a ted ho mám složený ve skříni a používáme to druhé co dítko táhne před sebou ,jak tady zakladatelka vložila fotečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
26.12.09 21:20

Také jsem odpůrce chodítek… pokusila bych se jej vyměnit a pak bych koupila něco jiného :) Až bude čas na chození, tak bude chodit, nelíbí se mi ani to odstrkovací chodítko :) To bych spíš koupila kočárek nebo nákupní vozíček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1443
26.12.09 21:30

ahoj já taky chodítka nepodporuji… dítě má chodit až když to zvládne samo… to je můj názor.
To chodítko od chicca máme a můžu vřele doporučit!! při vhození míčku bliká a hraje malej ho miluje a kdyt popojíždí tak hraje veselou melodii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
26.12.09 22:04

Já bych to zkusila vyměnit za něco užitečnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí