Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
http://www.vanickovani.cz/…on-choditko/ Kdyz sem si precetla tenhle clanek musela sem jen souhlasit. Nevim proc to uz davno nezakazli prodavat. Prijde mi to jen jako tahani penez z lidi co nechteji detem dat prostor se aktivne vzdelavat a zkoumat okoli, boji se ze se nekde bouchne, ze neco nekde sni co najde, Ale o tom to je dite musi prece poznavat ne a ne jen sedet v necem kde kolikrat jeste ani nedosahne nozkama na zem a jen rict vsak se mu tam libi tak proc ne tu chvilku to snim nic neudela. Moje deti nemeli tutuo vec a ani ohradku sem nikdy nemela vzdy m lozili volne po byte.
Co na to říct, je to pořád dokola. Rozumný člověk tam dítě nedá. Ostatní si je budou obhajovat i kdyby měli 100 podkladů od různých lékařů ![]()
Máte zkušenost s tím chodítkem z Ikey? Je to jakoby vozíček co dítě tlačí. To je OK, ne?
Souhlasim
cim min jim budeme ´´pomahat´´ ruznejma ptakovinama, tim to bude pro jejich vyvoj lepsi. choditko, houpaci kresilko a podobny je u nas sproste slovo. kdyz vidim jak moje devitimesicni musi na vsechno sahat a zkouset, tak ta predstava, ze v choditku bych ji takhle omezovala, je naprosto priserna. vlastne by to bylo jen pro me pohodli, ale pro tohle jsem si dite neporizovala.
Jj jak pisete. i kdyz nekomu reknu ze na rehabilitacich mi to zakazali ze to dela spatne na zada tak stale slysim par minut denne nemuze vadit. my sme v tom taky chodivali. nejsmutnejsi je kdyz dite samo jeste nesedi, nema pevne zada nedosahne na zem :/ je mi ztoho do place a maminky toho typu bych nejradsi propleskla
@Halibar no potom az chodi samo ano. ale dokud dite nechodi samo tak ne pry je dulezite aby prvne chodili kolem neceho jakoby stranou a az pak se nauci chodit dopredu.ale priznam se ze ja toto aktivni choditko taky mela ale stejne snim jezdi az jak se naucili sami chodit @mrs.gendy ano ano presne tak. souhlasim. klid od decka.
@Halibar I aktivní choditka na tlačeni nejsou úplně ok, dítě je totiž v předklonu, hodně závisí i na vysce ditete. Domů bych to aktivně neklkupovala, syn pak stejně objevil židle a tlačil ty. V herních aktivní choditka nezaujala, to spíš lítal s kočárkem.
@eliska2011 píše:
stale slysim par minut denne nemuze vadit. my sme v tom taky chodivali.
toto je nejen u chodítek, ale polívečka ve 2 měsících, nočník v 7 měsících…
Někdo, kdo mi řekne, však tys to měla a přežila jsi, tak od takového držím dítě dál a myslím si své ![]()
@eliska2011 moje by se mi stejne uz ted na nejaky choditko vyprdla
nesnasi omezenej prostor. autosedacka, kocar, zidlicka na krmeni…utrpeni
vsude musi tapkat, vsude vlezt ![]()
@eliska2011 ono je chodítko a chodítko.. taková ta sedačka, kam šupneš dítě a ono se odráží - to je nanic. Aktivní, které působí jako opora, to je o něčem jiném.
ale nej je to prostě nechat jen na dítěti..
@martina.se my měli to pasivní chodítko a myslím že jsme si to užívali
jsem zvědavá na to až začne chodit´, to bude sranda ![]()
@Halibar píše:
Máte zkušenost s tím chodítkem z Ikey? Je to jakoby vozíček co dítě tlačí. To je OK, ne?
To je aktivní chodítko, to je něco jinýho. Taky je máme a je to pořád jedna z nejoblíbenějších hraček.
Pcha, tady bylo mraky diskusí, a vždycky se tu našel někdo, kdo tvrdil, že on v dětství taky chodítko měl, a neublížilo mu to ![]()
Jasny, muj syn taky vozi kocarek
nebo zidle ony ty deti si vzdycky neco najdou
ale sou v prostoru maji fantazii prijdou na to samy ane ze jim to cpeme pod nos
vsechno se scita dohromady. jasne ze se vzdycky nekdo najde kdo za tim stoji treba moje sestrenice.:/ viz prvni muj prispevek to delala ona mala mela 4 mesice kdy jutam supla poprve kdyz sem videla to video bylo mi do breku a ona si to hajila kecama ze vsak deset minut nevadi ze se jit am libi. boze to me tak vytaci