Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, byla jsem na odberech do telefonu mi dr. rekla cholesterol 6,5 ostatni nic hrozneho, jak byste si to prebraly?
Příspěvek upraven 28.10.24 v 20:20
Že mám držet dietu, protože limit je 5. Jinak já mám aktuálně ještě o trošku více, 6,85… Nasadila jsem dietu a doplňky stravy na snížení cholesterolu.
@Nekoukej! Mě doktorka doporučila Armolipid plus. A beru ještě čínské houby Shaga. Kontrolní odběry mám za půl roku, tak uvidím, jak to bude vypadat. Občas se ta dieta nedá udržet. Včera třeba byla jediná možnost oběda smažené jídlo, takže nugety a hranolky. Ale uprostřed Krkonošského národního parku si člověk moc vybírat nemůže ![]()
Ja ani nevim jak si mam prebrat ten zbytek, ze tam neni nic hrozneho
@Nekoukej! Ne, neříkala. Klasické prášky na cholesterol mají spoustu vedlejších účinků. Zatím to zkusíme takto. Hlavně já vím, že mi cholesterol hodně skáče nahoru stresem a dědičně ho mám zvýšený… A posledních pár měsíců jsem měla velmi hektických.
Zkouším zde v diskuzích zmiňovaný arterin. Tento týden se dozvím výsledek, tak pak dám vědět.
Já ho mám taky zvýšený, nevim už přesně kolik mi to říkala, ale určitě mám přes 6. Mně ale pocitam dá prášky, pokud to nesnizim sama, kvůli zátěži v rodině. U mě určitě hraje roli stres plus možná leky co beru. A že by se mi chtelo do toho ještě užívat prasky na cholesterol ![]()
@Evkad tak to jsem zvedava, ja si nasadila zatim cecko, joo posledni dobou jsem prasila, stres taky nejaky v jidelne dost soli a taky asi i vek, a o zbytku odberu snad donry, to by mi rekla
@Alinois jestli máš i kortikoidy, tak ty to snad také zvyšují.
@Alinois me ti prijde ze to maji ted zvyseny vsichni co tak slysim, driv ti bylo do 7 pak to snizili na 5
Před půl rokem jsem dostala nějaké šetrnější léky na cholesterol, ale stejně jsem je nesnesla (asi to souviselo i s mojí jinou nemocí). Tak proto zkouším ten arterin.