Cholesterol, léky, přírodní doplňky

15475
30.3.24 10:08

Cholesterol, léky, přírodní doplnky

Máte někdo vysoky cholesterol? Jaké máte hodnoty? Jaké všechny hodnoty se zjišťují? Berete někdo léky nebo pouze přírodni doplňky? Jaký máte názor na brani léků?

Někdo je pro začít okamžitě brát léky, že je to nebezpečné. Někdo je proti, že je to zbytečne. Až mě to překvapilo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
30.3.24 12:08

Dovolím si pouze všeobecně. Cholesterol je životně důležitá ůátka a je obsažen v každé buňce. Mimo to je to stavební kámen pohlavních a stresových hormonů. Původní hranice byla tuším 7,5, ale farmaprůmysl, aby byl byznys, si vyloboval snížení na 5,5. Tedy hodnoty do 7,5 nejsou škodlivé, přičemž je důležitější poměr obou cholesterolů, než hladina - to jsou informace od mého obvodního lékaře.
A tedy na stav hladin cholesterolu je třeba mít hormony v rovnováze a zdravá játra.
Co se bylin týká, tak třeba tady https://eshop.alfafit.cz/…ere-to-jsou/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.3.24 13:25

Moje mamka i babička měly vysoký cholesterol celý život a já jsem to po nich zdědila. Hodnoty jsem mívala spíše hraniční, lehce přes pět, ale jednu dobu se mi zvýšily asi na 7,4. Měla jsem i potíže se štítnou žlázou, což spolu mohlo souviset. Jinak jediné, co jsem změnila na životním stylu, bylo to, že jsem přešla na přerušovaný půst. Teď už mám zase hodnoty okolo pětky.

Četla jsem v diskuzích, že cholesterol lze snížit jedině pomocí léků. No, já jsem asi výjimka. Ve svém věku bych ani nad léky na cholesterol zatím neuvažovala. Záleží kolik je tobě let, jestli jsi už rizikovější, a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
2.4.24 07:35

@ancovicka rybicka To, že jde cholesterol snížit jenom léky je medicínský blud, protože stačí jenom změna jídelníčku, viz třeba u vás přechod na přerušovaný půst. Stav cholesterolu souvisí s hormonálními hladinami a tedy i se štítnou žlázou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
2.4.24 14:43

Cholesterol je cislo, ako kazde ine ktore sa da merat, velkost topanky, vyska… uz si zazila ze by ti lekar doporucil operaciu na skratenie noh pretoze si vyssia ako tabulkovy priemer.
Ale kedze je tu velke farmaceuticke lobby tak sa vsecia zenu za znizovanim cholesterolu. A to sa vacsinou ani ty doktori neunuvaju zmerat o akom cholesterole vlastne hovoria.

Uz som sa tu nad tym rozohnoval viac krat. Za mna je lubovolna hodnota dobra za predpokladu ze nekolise vyrazne v case.

Absolutna koruna obmedzenosti (ak to teda nebudeme priamo volat mentalnou retardaciou) doktorov je ked ti povedia ze kura ma menej cholesterolu ako kacica, pricom kazdy kto uspesne skoncil zakladnu skolu si musi dokazat spocitat ze je to presne naopak. Viz moj posledny prispevok o tomto: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

Prosim ludia premyslajte, aspon trochu, budete mat krasny a dlhy zivot :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí