Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, Pula je krásná, letos jedeme do jejího okolí už potřetí. Pokud by ses chtěla krásně vykoupat, ježky sice vidět, ale nešlapat po nich přímo pod nohama, tak velmi vřele doporučuji pláž Školjeta u vesničky Kavran, není tam moc lidí a je to opravdu luxusní zátočina, podle mě jedna z nejkrásnějších na Istrii, hlavně proto, že tam není masivní cestovní ruch. Od Puly je to už kousek. Je tam oblázková pláž a ježci jsou spíš tak kolem u kamenů, vstup je oblázkový. Našli jsme tam i obří hvězdici a je tam poměrně dost rybek.

ta fotka to je běžná červencová realita, fakt tam bývá tak málo lidí.
Ja ti teda nedoporucim konkretne, uz ani nevim, kde přesně jsme byli my
. Ale vim, ze kdyz jsme byli u pláži, kde bylo narvano, jezci zadni. Protoze nesnasim moc lidi, jezdili jsme kousek za město, kde nebyly plaze, ale skaly a sem tam mezi nima prostor na lezeni na dece. Tam bylo jezku plno. Na holem dne nebyvaji, drzi se prave na skalach, kamenech. Ale zase je tam to riziko, ze na ne stoupnete a musite davat vic pozor, coz s malym ditetem moc nevim…ale určitě nejakou malou plazicku obklopenou skalami a tam budou.
Jo ještě pokud byste fakt měli celý den a vyrazili ráno, opravdu nejkrásnější místo v Chorvatsku, kde najdete památky, skoro nikoho (za celý den jsme potkali 11 lidí), oblázkové i skalnaté pláže a opravdu hodně života je NP Brijuni, jezdí se na něj z Fažany, vstupné je sice dražší, ale je to krásný kout země a rádi se tam vracíme.
@Zabatko píše:
Ahoj, Pula je krásná, letos jedeme do jejího okolí už potřetí. Pokud by ses chtěla krásně vykoupat, ježky sice vidět, ale nešlapat po nich přímo pod nohama, tak velmi vřele doporučuji pláž Školjeta u vesničky Kavran, není tam moc lidí a je to opravdu luxusní zátočina, podle mě jedna z nejkrásnějších na Istrii, hlavně proto, že tam není masivní cestovní ruch. Od Puly je to už kousek. Je tam oblázková pláž a ježci jsou spíš tak kolem u kamenů, vstup je oblázkový. Našli jsme tam i obří hvězdici a je tam poměrně dost rybek.ta fotka to je běžná červencová realita, fakt tam bývá tak málo lidí.
Jezis to vypadá krásně, skoda ze jsme to neznali, kdyz jsme planovali Chorvatsko my. Ja diky tem davum Chorvatsko spis protrpela a odvezla az na jidlo spise negativni zazitky ![]()
@Petra67 píše:
Ja ti teda nedoporucim konkretne, uz ani nevim, kde přesně jsme byli my. Ale vim, ze kdyz jsme byli u pláži, kde bylo narvano, jezci zadni. Protoze nesnasim moc lidi, jezdili jsme kousek za město, kde nebyly plaze, ale skaly a sem tam mezi nima prostor na lezeni na dece. Tam bylo jezku plno. Na holem dne nebyvaji, drzi se prave na skalach, kamenech. Ale zase je tam to riziko, ze na ne stoupnete a musite davat vic pozor, coz s malym ditetem moc nevim…ale určitě nejakou malou plazicku obklopenou skalami a tam budou.
Jo to je pravda tam kde je hromada lidí většinou není moc jezku nějak se s nimi nikdo nechce koupat
my přišli na pláž a všude hromada lidí a jedno místo s krásným vstupem do moře…paráda
když jsem vlezla do vody tak mi došlo proč tam nikdo není tam bylo jezku ![]()
@Zabatko píše:
Ahoj, Pula je krásná, letos jedeme do jejího okolí už potřetí. Pokud by ses chtěla krásně vykoupat, ježky sice vidět, ale nešlapat po nich přímo pod nohama, tak velmi vřele doporučuji pláž Školjeta u vesničky Kavran, není tam moc lidí a je to opravdu luxusní zátočina, podle mě jedna z nejkrásnějších na Istrii, hlavně proto, že tam není masivní cestovní ruch. Od Puly je to už kousek. Je tam oblázková pláž a ježci jsou spíš tak kolem u kamenů, vstup je oblázkový. Našli jsme tam i obří hvězdici a je tam poměrně dost rybek.ta fotka to je běžná červencová realita, fakt tam bývá tak málo lidí.
Ty jo to vypadá super ![]()
@Petra67 No právě, my nesnášíme taky davy, tak vybíráme vysloveně zapadákovy a do města si můžeme zajet vždycky. Kolem Kavranu je opravdu spousta takových zátočin, tady ta je asi nejlepší a nejlépe přistupná. Když je tam hodně lidí, tak na celou tu zátočinu jsem napočítala max 40 ks. Jako i na kamenech kolem atd, takže je to opravdu v podstatě prázdné a klídek. Proto je tam i hodně ryb a života. Ještě je zajímavé místo u Puly Galebove stijene, ale tam už je to postupem času narvané taky. Ale když člověk poodplave z té hlavní zátočiny, tak se mu naskytne neuvěřitelný podmořský život, loni kolem nás kroužily hejna rybek, bylo to neskutečné, fotila jsem to pod vodou, dceru s těma rybama na dosah ruky, bylo jich tisíce a motaly se kolem lidí v kruhu. Neskutečné. Ale už tam prsotě začíná ten cestovní ruch masivnět, protože je to v dosahu Puly.
Byla jsem na Istrii nekolikrat a s jezkama teda neporadim, myslim, ze zrovna na severu jich moc nebyva
Pula je pekna, je tam velike, zachovale koloseum. Takze urcite neudelate chybu, kdyz se tam zajedete podívat. Jestli chces spis romantiku a uzke uličky, tak je hezci Porec a Rovinj. S Rijekou bych asi moc neztracela cas, to je spis prumyslove mesto…
@Zabatko vypadá to tam hezky a jak se tam shání ubytování? Není problém se ubytovat až na místě? Chorvatsko je hezké, ale většinou přeplněné.
@Zabatko no, to vypada fakt nadherne..je tam i melko, vid? pro ty deticky..my jezdili spis vzdyycky za rijeku dal, ale byla jsem mala, moc si to nepamatuju..a tam byvala dost hloubka..ale je to uz teda skoro tri hodiny cesty od toho mesta, kde budem ubytvany
tak to zkusim nadhodit doma..videla bych to, ze vyjedeme nekdy kolem 6,7 rano a zpatky az treba na desatou vecer..takze casu by asi bylo dost
@Zabatko a mohla bych se, prosim, jeste zeptat, v Chorvatsku nemaji euro, ne? Poradila byste mi, kolik tak penez si vymenit na ten jednodenni vylet? Jestli je potreba tam za neco nekde vylozene platit, treba vstupy na plaz, prujezd nekde nebo tak? Plus kolik treba stoji ta cesta na ten ostrov (ale tam spis asi bychom nestihli).
Nebylo by lepší vzít syna na výlet lodí s proskleným dnem, vyveze na moře a potápěči potom nosí ukazovat mušle, hvězdice ap.
@Anetalu a to delaji kde, prosim? Tak ono to neni jen pro nej, je nasd sest celkem a ne kazdy ma rad lode
A navic on miluje loveni tech krabu, rybek atd..ale diky za tip
@mattez V Pule je uzasne akvarium.. byli jsme tam s detmi (0, 2 a 3) pred par lety a ty dve starsi nadsene.. nam se moc libilo. Je tam chladek a uzasna podivana.. meduzy, jezci.. dokonce cast, ktera zachranuje morske zelvy!! Fakt doporucuji!
@mattez píše:
@Zabatko no, to vypada fakt nadherne..je tam i melko, vid? pro ty deticky..my jezdili spis vzdyycky za rijeku dal, ale byla jsem mala, moc si to nepamatuju..a tam byvala dost hloubka..ale je to uz teda skoro tri hodiny cesty od toho mesta, kde budem ubytvanytak to zkusim nadhodit doma..videla bych to, ze vyjedeme nekdy kolem 6,7 rano a zpatky az treba na desatou vecer..takze casu by asi bylo dost
Je tam docela mělko, pak se to svažuje postupně, ale žádná hrůza.